HELP Stanton STR-860 Turntable

LK

Μαγκούφης.
Moderator
Staff member
Καλημέρα.

Έχω το πικάπ το Stanton STR-860 και έσπασαν οι μεντεσέδες που στηρίζουν το dust cover του πικάπ. Αυτό το μαραφέτι λέγεται dust cover hinge. Ο Νάκας ….θα φέρει κάποτε (ΝΑΙ ΚΑΛΑ!). E-bay δεν βρήκα. Καμία ιδέα που θα βρώ? Σας ευχαριστώ.

Τίποτα!

Τρελό bump….με ανάμεικτα συναισθήματα. ;D ;D

Χαράς & οργής (στην Stanton πάει η οργή).

Ύστερα από τρία (3)!!!! χρόνια, που έκανα το post και συνολικά ΠΕΝΤΕ, επιτέλους βρήκα το ανταλλακτικό.

Να ναι καλά ο Νάκας (τμήμα service), που έστω και ελαφρώς καθυστερημένα  :o το βρήκε (σχεδόν το ψάχναμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια.)….μιας και στο internet ΔΕΝ υπάρχει πουθενά!

Για να έχει νόημα και λίγο πρακτικό το Post, ας αναφέρω ότι τελικά πήρα τα «μεντεσεδάκια» του μοντέλου STR8-80, τα οποία είναι ακριβώς τα ίδια με το δικό μου μοντέλο STR8-60.

Και μία συμβουλή.

Αν θέλει κάποιος να κινηθεί σε τέτοιου είδους turn table (direct drive) ας πάρει το SL-1200 Mark 2 .

Πλέον σταμάτησε , αλλά υπάρχουν πάρα πολλά μεταχειρισμένα και σε πολύ καλή τιμή, και φυσικά θα βρίσκει ανταλλακτικά…..ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, και εύκολα.

εντάξει, νέος εισαι ακόμα!! λολ Εχεις χρονια μπροστά σου να το χαρείς.

Τι ειναι 5 πεντε χρόνια. Σαν ατμός περάσανε........... Μην κοιτας πίσω......

Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία στα ανταλλακτικά.

Αντε τυχερε!! Εχεις εναν ακομα λογο να χαιρεσαι τωρα γιορτινές μέρες.

Μιας και εχεις ρεντα, ριξε και το tzoker μην το ξεχασεις!!! λολ

cos_dr είπε:
Αντε τυχερε!! Εχεις εναν ακομα λογο να χαιρεσαι τωρα γιορτινές μέρες.

Μιας και εχεις ρεντα, ριξε και το tzoker μην το ξεχασεις!!! λολ
ΘΑ τους πιάσω τους αριθμούς....μετά από ΠΕΝΤΕ χρόνια όμως.

Κατ' αρχήν αμα σε ενδιαφέρει η ακρόαση βινυλίου και δεν θέλεις να μπλέξεις ποτέ με ανταλλακτικά, ΔΕΝ κινείσαι στα direct drive αλλά στα belt.

Προσωπικά, για τις ακροάσεις μου, τα τελευταία δέκα χρόνια έχω σχεδόν αποκλειστικά direct drive (ένα diy με dd μηχανισμό Pabst από Dual 701 και τώρα ένα Kenwood kd-990, καθότι ΜΟΝΟ οι Ιάπωνες και οι Γερμανοί έχουν το μέγεθος εταιρειών που επιτρέπουν την πραγματοποίηση σοβαρών dd μηχανισμών)

Από την άλλη dj με belt, λίγο χλωμό προς το πεθαμένο....

Το 1200 (αν και τουλάχιστον αξιοπρεπέστατο, δεν είναι από τα αγαπημένα μου πικάπ ακρόασης) νομίζω πέτυχε την χρυσή τομή μεταξύ dj και πικάπ ακρόασης.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
audiokostas είπε:
Κατ' αρχήν αμα σε ενδιαφέρει η ακρόαση βινυλίου και δεν θέλεις να μπλέξεις ποτέ με ανταλλακτικά ΔΕΝ κινείσαι στα direct drive αλλά στα belt.

Προσωπικά, για τις ακροάσεις μου, τα τελευταία δέκα χρόνια έχω σχεδόν αποκλειστικά direct drive (ένα diy με dd μηχανισμό Pabst από Dual 701 και τώρα ένα Kenwood kd-990, καθότι ΜΟΝΟ οι Ιάπωνες και οι Γερμανοί έχουν το μέγεθος εταιρειών που επιτρέπουν την πραγματοποίηση σοβαρών dd μηχανισμών)

Από την άλλη dj με belt, λίγο χλωμό προς το πεθαμένο....

Το 1200 (αν και τουλάχιστον αξιοπρεπέστατο, δεν είναι από τα αγαπημένα μου πικάπ ακρόασης) νομίζω πέτυχε την χρυσή τομή μεταξύ dj και πικάπ ακρόασης.
Όταν το χα πάρει ΔΕΝ είχα τη διάθεση (και το χρήμα) να μπλεχτώ ούτε με ιμάντες, ούτε με κινητά πηνία….ούτε με extra προενισχύσεις.

Ήθελα ένα «εύκολο πικάπ» που να «αντέχει»…..όχι ντελικάτο.

Το Stanton είναι ακριβώς ρέπλικα του SL MK2 (με όλες τις λειτουργίες του) .

Εκείνη την εποχή όμως ήταν ακριβό για εμένα και το Technics.

Τώρα , αν έπαιρνα, το SL MK2 θα παιρνα…έτσι…για την ιστορία.

Ήταν το μόνο direct drive , που ο «ήχος» το χαρακτήριζε ως hi-end.

Μια χαρά είναι το Stanton και μάλιστα με μια «μικρή» αναβάθμιση στην κεφαλή….παίζει άψογα.

Η μόνη «αστοχία» του, ήταν αυτό το πλαστικό μεντεσαδάκι, που αν κάνεις ένα search στο google, θα διαπιστώσεις ότι το έχουν και άλλοι αντιμετωπίσει.

Τέσπα….τώρα εγω καβαντζώθηκα…(πήρα και ένα ζευγάρι stock) ….ας προσέξουν τα νέα παιδιά ;D ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
LK είπε:
Όταν το χα πάρει ΔΕΝ είχα τη διάθεση (και το χρήμα) να μπλεχτώ ούτε με ιμάντες, ούτε με κινητά πηνία….ούτε με extra προενισχύσεις.
Κατ' αρχήν οι καλύτερες φθηνές υλοποιήσεις ακρόασης είναι αυτές με ιμάντα γιατί έχουν σαφώς χαμηλότερο κόστος υλοποίησης.

Δεν ανακάλυψε τον τροχό η Rega. Ένα MDF με καλούτσικο μοτεράκι έβγαλε και ένα καλολιπασμένο πηγάδι και voila ! Τα λεφτά ήταν στον βραχίονα που εξίσου απλός και "αγροτικός", ήταν καλοσχεδιασμένος και ως εκ τούτου πραγματικός giant killer.

Τα πηνία και οι έξτρα προενισχύσεις που λες δεν έχουν να κάνουν με τα πικάπ αλλά με τις κεφαλές και την έξοδό τους.

Εξάλλου υπάρχουν και κινητού πηνιού με υψηλή έξοδο (άρα δεν χρειάζονται μεγαλύτερη από την "κανονική" προενίσχυση) που είναι και πολύ λογικές σε χρήματα (Denon DL-110 & DL-160). Το θέμα παντρέματος μάζας βραχίονα και ανάρτησης βελόνας είναι μάλλον σημαντικότερο (για να μην πω το γενικό σεταπ που είναι το σημαντικότερο) τις περισσότερες φορές παραβλέπεται σε σχέση με τα διλλήματα direct/belt ή MM/MC.

Όσα belt drive είχα δει εγώ τότε ήταν moving coil.

Κώστα….ξεχνάς κάτι….ΔΕΝ είμαστε όλοι στο  κλεινόν άστυ, και εκείνες τις εποχές ΔΕΝ είχαμε ιντερνέτι. ;D ;D ;D

Εγώ τότε τα μοντέλα τα έβλεπα στον «ήχο» δηλαδή ζωγραφιστά….και άντε και καμία βόλτα Ζαλονίκη…για τουρισμό βιτρίνας.  ;D ;D

Τώρα που η θάλασσα έγινε γιαούρτι..... ;D ;D

LK είπε:
Όσα belt drive είχα δει εγώ τότε ήταν moving coil.
Καταλαβαίνεις όμως ότι το ένα δεν έχει καμία σχέση με το άλλο.

Μπορεί να έχεις ΜΜ με DD και με BD όπως επίσης και MC με DD & BD

Κώστα….ξεχνάς κάτι….ΔΕΝ είμαστε όλοι στο  κλεινόν άστυ, και εκείνες τις εποχές ΔΕΝ είχαμε ιντερνέτι. ;D ;D ;D

Εγώ τότε τα μοντέλα τα έβλεπα στον «ήχο» δηλαδή ζωγραφιστά….και άντε και καμία βόλτα Ζαλονίκη…για τουρισμό βιτρίνας.  ;D ;D
Αντιληπτόν και η διαφορά αγοράς μεταξύ των πόλεων μεγάλη αλλά πικάπ σοβαρά υπήρχαν στην Θεσσαλονίκη και προ της εποχής σου  ;)

Από την άλλη, όπως και στα μουσικά όργανα, σε εμάς τους θέλοντες αλλά μη έχοντες, τα μουσικά περιοδικά, ο τουρισμός βιτρίνας και επισκέψεις σε σπίτια, καφέδες κερασμένοι εκατέρωθεν σε μαγαζιά και φίλους, τσιγάρα και και ατέλειωτα πρωινά με προτάσεις που ξεκίναγαν "τι λες μωρέ που μου μάθατε όλοι τώρα το ............ κάτσε να σου δείξω εγώ ένα ..... και μετά να μου πεις" ήταν αυτά που μας μάθαν.

Βέβαια καμία σύγκριση με το Internet.

Και αυτός είναι ο λόγος που τσαντίζομαι από τις ερωτήσεις "παιδιά θέλω να περπατήσω αλλά βαριέμαι να σηκωθώ, μου λέτε ποιό πόδι να κουνήσω πρώτα και τι να κάνω μετά; θενκσ προκαταβολικά"

audiokostas είπε:
Αντιληπτόν και η διαφορά αγοράς μεταξύ των πόλεων μεγάλη αλλά πικάπ σοβαρά υπήρχαν στην Θεσσαλονίκη και προ της εποχής σου  ;)
Υπήρχαν...μαρούλι δεν είχα  ;D

Ξέρεις ότι ακόμα και τώρα έχω μεγάλο πρόβλημα.

Φυσικά τώρα μεγάλωσα και οι επιθυμίες μου έγιναν ανάγκες. :P ;D ;D

Και η Θεσσαλονίκη ΔΕΝ μου φτάνει…καμία φορά ούτε και η Αθήνα….και να σου τα μεταφορικά….και οι extra χρεώσεις…..

Αλλά ακόμα και για απλά πράματα ρε συ.

Π.χ. πανί για προτζέκτορα….ή κάηκε η λάμπα από έναν προβολέα (τον φωτογραφικό).....ΤΖΙΦΟΣ.

Εδώ (Κοζάνη) μόνο τσιγάρα βρίσκω. ;D ;D

edit: Μόλιςςςςςς τώρα έκλεισα το τηλέφωνο με ένα κατάστημα στην Αθήνα (για κάτι μη μουσικό) .

18,30 € μεταφορικά μου λέει......με πιάνεις;;;  ;D ;D

Υ.Γ. Φυσικά Θεσσαλονίκη ΔΕΝ υπάρχει.

LK είπε:
edit: Μόλιςςςςςς τώρα έκλεισα το τηλέφωνο με ένα κατάστημα στην Αθήνα (για κάτι μη μουσικό) .

18,30 € μεταφορικά μου λέει......με πιάνεις;;;  ;D ;D

Υ.Γ. Φυσικά Θεσσαλονίκη ΔΕΝ υπάρχει.
  Να μας λες τι θες, να στο στέλνουμε με τη βραδινή οτομοτρίς, να το 'χεις στα χέρια σου πορνό-πορνό ;D

samy paraga είπε:
  Να μας λες τι θες, να στο στέλνουμε με τη βραδινή οτομοτρίς, να το 'χεις στα χέρια σου πορνό-πορνό ;D
Σε πώ δεν είν' κακή ιδεά.

Κάπου στο Καματερό είναι τούτοι...θα αγγάρευα τον Nestor Apos.

LK είπε:
Σε πώ δεν είν' κακή ιδεά.

Κάπου στο Καματερό είναι τούτοι...θα αγγάρευα τον Nestor Apos.
Άμα ήταν για κανά pretty bra  ο μονδελοπνύχτης θα στο έφερνε μέχρι τη πόρτα της κυρίας αυτοπροσώπος  ;D ;D ;D

Trending...

Νέα θέματα

Back