help!!!! με les paul

Petr@r@s

Μόνιμος θαμώνας
εχω την μια les paul και μου εσπασε ενας ρυθμηστης για το volume που μπορω να βρω απο ελλαδα και γρηγορα

Petr@r@s είπε:
εχω την μια les paul και μου εσπασε ενας ρυθμηστης για το volume που μπορω να βρω απο ελλαδα και γρηγορα
Καταρχάς:

Σου έσπασε το καπάκι (knob) ?

http://www.woodbrass.com/images/woodbrass/PRSK-020.JPG

ή το μεταλλικό ποτενσιόμετρο από μέσα(pot)?

http://www.banzaimusic.com/image.php?id=12702&type=D

Αθήνα είσαι? Αν ναι, τότε πήγαινε στο Κέντρο στον Αρμάο (armaosmusic.gr) και ζήτα ένα σετάκι volume-tone ποτενσιόμετρων στα 500ΚΩ(ξέρουν αυτοί) ή ένα καπάκι(knob) ανάλογα τι έχει σπάσει στην κιθάρα σου. Τα έχει φθηνά.

Αν είσαι από επαρχία, βρίσκεις Ρots σε μαγαζιά με ηλεκτρονικά και ηλεκτρολογικά, ανταλλακτικά κλπ.

Knob θα βρεις σε μαγαζί μουσικών οργάνων γενικά ή και στα παραπάνω μαγαζιά που ανέφερα.

1ο ευχαριστω για τις απαντησεις 2ο επσακσα στον αρμαο αλλα δεν τα βρηκα τα knob

Petr@r@s είπε:
1ο ευχαριστω για τις απαντησεις 2ο επσακσα στον αρμαο αλλα δεν τα βρηκα τα knob
Τελικά τo knob έσπασε και όχι το pot?

Έχουν σίγουρα knobs στον Αρμάο, απλά ίσως δεν τα ανέβασαν στο site. Στην περιοχή εκεί υπάρχουν πολλά μαγαζιά μ αξεσουάρ και θα το βρεις το knob.

check και μερικά άλλα εκεί:

http://www.musicaccessories.gr/ (ένα στενό πιο πάνω)

http://www.kagmakis.gr/

και το guitarstore στα εξάρχεια

ή το Νάκας guitar department που έχει αξεσουάρ

τελος παντων αφου το λετε θα κανω υπομονει μεχρι το σαβατο αλλα πειτε οτι τα αγοραζω μετα πως τα βαζω με κολλα

ΥΓ:σορρυ αλλα πρωτη φορα μου σημβαιωει!!

Αυτό σου έσπασε;

les%20paul%20volume%20knobs_2.jpg

Δεν χρειάζεται κόλλα, απλά κουμπώνει

edit: μπορεί να κάνω και λαθος και να χρειάζεται..

Απλά τραβάς το παλιό προς τα επάνω(αν έχει σπάσει κι έχει βγει, τότε πας στο επόμενο βήμα) και μετά: βάζει το νέο πάνω στο μεταλλικό pot και το σπρώχνεις προς τα κάτω για να κουμπώσει πάνω στο pot. Αυτό μόνο.

η λογικη αυτο λεει αλλα οταν το ξαναεβαλα πισω μπηκε πιο μεσα απο οτι επρεπε

Petr@r@s είπε:
η λογικη αυτο λεει αλλα οταν το ξαναεβαλα πισω μπηκε πιο μεσα απο οτι επρεπε
Ποιο, το σπασμένο ξαναέβαλες? Ε μην το πιέσεις τόσο πολύ για να κάτσει πιο ψηλά, λογικό δεν είναι?

Sottos είπε:
Ποιο, το σπασμένο ξαναέβαλες? Ε μην το πιέσεις τόσο πολύ για να κάτσει πιο ψηλά, λογικό δεν είναι?
δικιο εχεις αλλα το προβλημα μου εμενα δεν ειναι αυτο αλλα το οτι ειναι σπασμενο και το οτι πχ το βολιουμ ειναι στο φουλ το knob ακομα γυρναει δηλαδη δεν φρακαρει μαζι με το βολιουμ

Ε βαλε κατι να φρακαρει π.χ. τσιχλα η κολλα ή ταινία ή ένα κομματάκι κσύλο

αν γυρναει τοτε φαγωθηκε απο μεσα το πλαστικο knob παρε αλλο και τοποθετισε το προσεκτικα (εχει κατι εγκοπες εσωτερικα το κουμπι που πρεπει να κουμπωσουν στις εγκοπες απο το ποτενσιομετρο )και μετα πιεσε το κατω (λιγη δυναμη)εαν κατση παλι πολυ μεσα βγαλε παλι το κουμπι και βαλε λιγο βαμβακι μεσα στη τρυπα να κατση πιο πανω οταν το ξαναβαλεις

μην βαλεις κολλες και τα λοιπα.

να σε ρωτησω γυρναει το knob μονο η και το ποτενσιομετρο?μηπως χαλαρωσε το ποτενσιομετρο(ειναι πιο συνηθες),τσεκαρισε το χωρις το knob .

droneblack είπε:
μην βαλεις κολλες και τα λοιπα.

να σε ρωτησω γυρναει το knob μονο η και το ποτενσιομετρο?μηπως χαλαρωσε το ποτενσιομετρο(ειναι πιο συνηθες),τσεκαρισε το χωρις το knob .
ακριβως.

μηπως εχει χαλασει το ποτενσιομετρο?

Δοκιμασε χωρις το κουμπι. Αν ο αξονας γυριζει ελευθερα και δεν "τερματιζει", τοτε εχεις προβλημα.

Και παλι διορθωνεται βεβαια, αλλα οπως σε κοβω δεν θα μπορεσεις να το κανεις.

Αν ειναι θεμα ενος κουμπιου, δεν εχεις ιδιαιτερο θεμα.

Ασε που μπορει απλα να ζορισες τον αξονα και απλα να θελει ανοιγμα.

Δες εδω:

Fender_Pot_250K_Split_Shaft_Volume_Tone_0990830000_a.jpg

Η σχισμη που εχει ο αξονας, ενδεχεται να εχει κλεισει λιγο (ή πολυ) με αποτελεσμα να μην στερεωνεται καλα το κουμπι. Με ενα κατσαβιδι, προσεκτικα μπορεις να ανοιξεις λιγο το κενο και το κουμπι σου θα κατσει μια χαρα.

αν δεν εχει σπασει κατι...

Petr@r@s είπε:
τελος παντων αφου το λετε θα κανω υπομονει μεχρι το σαβατο αλλα πειτε οτι τα αγοραζω μετα πως τα βαζω με κολλα

ΥΓ:σορρυ αλλα πρωτη φορα μου σημβαιωει!!
δεν ξέρω πως τα πας με τις κιθάρες.. αλλά απο ορθογραφία...σκηζις... ;D

Trending...

Νέα θέματα

Back