bloody_sunday
Θρύλος του Noiz
Δουρειος ιπποςbloody_sunday είπε:Σημείωση: ειρωνικό πως το hosting γίνεται στο Youtube (ιδιοκτησίας... Google).
Αν και έχεις δίκιο ότι η Microsoft είναι far from innocent σε θέματα συλλογής προσωπικών δεδομένων, η Google είναι μάλλον πιο "επιθετική" σε αυτό τον τομέα και χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά με πιο ανεξέλεγκτο τρόπο. Οπότε καλώς τρώει κράξιμο.S9F είπε:Εδώ "κολλάει" το "είπε ο γά'ι'δαρος τον πετεινό κεφάλα"...
Ποιός είπε ότι το (πολύ) μεγάλο κεφάλαιο δεν μπορεί να τρολλάρεται μεταξύ του??bloody_sunday είπε:H πιο πρόσφατη δυσφήμιση της κ. Microsoft κατά της Google, η οποία δεν μπορώ να πω πως δεν θίγει ορισμένα κακώς κείμενα... τουλάχιστον είναι χιουμοριστική. Απολαύστε:
Σημείωση: ειρωνικό πως το hosting γίνεται στο Youtube (ιδιοκτησίας... Google).
φυσικα θα αναφερεσαι στο μετά κειμενο απο τον χαρακτηρισμο μου ως "δουρειο ιππο"bloody_sunday είπε:@Μessalion: δεν σε καταλαβαίνω...
Αυτό ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το σκεφτόμουν και εγώ σε 2η φάση. Είναι αλήθεια πως αγγίζει τα όρια της απροκάλυπτης δυσφήμισης.bloody_sunday είπε:@FatalV: όχι ιδιαίτερα κρύα... κάπως προπαγανδιστική ναι. Αλλά ξέρουν να χτυπούν εκεί που πονάει. Αν και μου κάνει εντύπωση η ελευθερία - ηθική και νομική - που έχουν στην δημιουργία αρνητικής διαφήμισης.
Για να πούμε και του στραβού το δίκιο, το Gmail μπορεί να σκανάρεται από την μηχανή της Google και πιθανότατα να λογοκρίνεται όπως κάνει πχ. σε Κίνα, Ιράν κλπ. αλλά αν θυμάμαι καλά ήταν το πρώτο που εφάρμοσε κρυπτογράφηση SSL στο ευρείας απήχησης δωρεάν mail του, μετά βέβαια το περίφημο Hushmail που υπάρχει και σήμερα, και που από την αρχή (καμιά 12ριά χρόνια τώρα) το θυμάμαι να αποτελεί στόχο διώξεων επειδή δεν θυσίαζε το απόρρητό του.messalion είπε:εννοω οτι εφοσον ξερω οτι το gmail δεν ειναι και οτι πιο αξιπιστο για τα προσωπικα μου δεδομενα
+1blue είπε:Αυτό που με είχε ενοχλήσει περισσότερο ήταν μια πρόσφατη "ειδηση" στα τεχνολογικά μέσα που αναφερόταν στο τι περιμένουμε να δούμε στα αμέσως επόμενα χρόνια από υπολογιστές-εφαρμογές κλπ. Ανάμεσα στα bullets ήταν η πρόταση "δεν θα υπάρχει spam" και εξηγούσε οτι όλες οι διαφημίσεις θα είναι στοχευμένες (άρα θα είναι επιθυμητές ??? ). Προφανώς για να έχουμε τέτοια "πρόοδο" δεν πολυπειράζει να υποχωρήσουμε και λίγο στο θεματάκι της ιδιωτικότητας και λοιπές οπισθοδρομικές μπούρδες.
Δε διαφωνώ με το ζουμί του ποστ σου, αλλά... δεν απαντούσε σε εσένα... Απλά είπα μια γνώμη... Σε εσένα είπα αυτό για το myspace... τίποτα άλλο...blue είπε:Nικόλα απαντάς στο μη υπαρκτό ποστ μου "δεν θέλω να βλέπω διαφημίσεις" ;D
Πάντως, εδώ στο noiz που γράφεις, κάποιος (ακριβώς ο ίδιος "κάποιος") διαβάζει τα ποστ σου προκειμένου να σου δείξει στοχευμένες διαφημίσεις. Να υποθέσω ότι αυτό δε σε ενοχλεί διότι:gdevelek είπε:Αν, προκειμένου να βλέπω στοχευμένες διαφημίσεις, πρέπει κάποιος να διαβάζει το email μου, τότε προτιμώ τις χύμα άστοχες διαφημίσεις thank you very much.
Δυστυχώς, η πλειοψηφία αντιλαμβάνεται τα πράγματα διαφορετικά (λάθος εν προκειμένω): οτιδήποτε θεωρείται free (δηλ. δεν μας κοστίζει άμεσα χρήματα από την τσέπη μας) το βάζουμε άνετα στην ζωή μας, στο σπίτι μας, στην καθημερινότητά μας, δίχως να μας απασχολούν οι μακροπρόθεσμες συνέπειες. το αποτέλεσμα είναι φυσικά πολυεπίπεδο: η έννοια της ιδιωτικότητας (facebook) και του προσωπικού γούστου/ανάγκης (διαφημίσεις gmail) αρχίζει και μεταλλάσσεται (στο όνομα της προόδου για ορισμένους) με γοργούς ρυθμούς, δίχως να προλάβουμε να καταλάβουμε 'που πάει το πράμα'. Δεν θέλω να κουράσω με σεντόνια, αλλά εαν κάποιος θα ήθελε να διαβάσει μια ενδιαφέρουσα άποψη για το που βαδίζουμε μέσω google και μέσω του διαδικτύου όπως υπάρχει σήμερα και εξελίσσεται, θα πρότεινα να ρίξει μια ματιά στο βιβλίο του Nicholas Carr "the big switch".trolley είπε:Η προβολή διαφημίσεων είναι απαραίτητη και επιθυμητή προϋπόθεση για τη λειτουργία οποιουδήποτε οργανισμού παρέχει τις υπηρεσίες του τιμής ένεκεν. Εφ' όσον λοιπόν είναι απαραίτητο να βλέπω διαφημίσεις, ασφαλώς προτιμώ να είναι στοχευμένες, παρά τις όποιες ατέλειες του μηχανισμού στόχευσης (ο οποίος άλλωστε βελτιώνεται διαρκώς).