Βέβαια σε αυτό το υπάρχουν κάποιες διαφορές (το volume και το tone control βρίσκονται στο ίδιο ομοαξονικό ποτενσιόμετρο και οι μαγνήτες διαφέρουν), αλλά νομίζω ότι αυτό που θες γίνεται βάσει του παραπάνω σχεδίου.
Βέβαια, θα πρέπει να πειραματιστείς με την τιμή του πυκνωτή, έτσι ώστε το tone control να λειτουργεί όπως ακριβώς σου αρέσει.
Το πιο σημαντικο προβλημα που διαπιστωνω ειναι οτι δεν υπαρχει σωστη διαδρομη στο tone..οταν το εχω κλειστο ακουγεται καπως, και με μια μικρη στροφη αλλαζει αμεσως ο ηχος ο οποιος διατηρειται μεχρι το τελος της διαδρομης.
Εβαλα για το tone ποτενσιομετρο Β500 ενω αρχικα ειχα και για τα δυο(Vol,Tone) Α500.Ετσι τουλαχιστον με συμβουλεψε καποιος που εχει εργαστηριο που φτιαχνει και δικες του κιθαρες.Τωρα αν εφταιγε αυτο ή απλα αλλαξα καμια λεπτομερεια στη συνδεσμολογια(που δε νομιζω) δεν ξερω.Παντως το θεμα με το νουμερο πυκνωτη θα μου αρεσε να το ψαξω για να διαπσιστωσω τις διαφορες που δημιουργουνται.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας βοηθήσει να εξατομικεύσετε το περιεχόμενο, να προσαρμόσετε την εμπειρία σας και να σας κρατήσει συνδεδεμένους εάν εγγραφείτε.
Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση των cookies από εμάς.