Guitar Neck Facts

Εκεί που παίζει unplugged τις χορδές λέει ότι δεν ακούει διαφορά και η διαφορά είναι εμφανέστατη ακόμα και μέσα από το Youtube. Well who is the Deaf MoFo now...? (Μέχρι εκεί άντεξα τις red-neck-ίες του...)

Κι εγω αυτο ειπα οταν το ακουσα! Μετα ομως λεω, ρε μηπως φταει οτι δεν ειναι κουρδισμενες το ιδιο; (το επεσημανε κι αυτος μετα)

Αν απλα το ακους χωρις να το βλεπεις καταλαβαινεις ποια ειναι ποια;

Δεν είναι θέμα κουρδίσματος. Είναι θέμα "κομπρεσαρίσματος" του ήχου.

Και να φανταστείς ότι εγώ δεν είμαι των κσύλων.Μπορεί κάλλιστα η διαφορά να έρχεται π.χ. από το σετάρισμα. Αλλά διαφορά υπάρχει.

marmelaki είπε:
Κι εγω αυτο ειπα οταν το ακουσα! Μετα ομως λεω, ρε μηπως φταει οτι δεν ειναι κουρδισμενες το ιδιο; (το επεσημανε κι αυτος μετα)

Αν απλα το ακους χωρις να το βλεπεις καταλαβαινεις ποια ειναι ποια;
τοτε ειναι μακακας!

RayDTutto είπε:
Δεν είναι θέμα κουρδίσματος. Είναι θέμα "κομπρεσαρίσματος" του ήχου.

Και να φανταστείς ότι εγώ δεν είμαι των κσύλων.Μπορεί κάλλιστα η διαφορά να έρχεται π.χ. από το σετάρισμα. Αλλά διαφορά υπάρχει.
Ναι, θα μπορει επισης να εχει να κανει και με τη θεση του μικροφωνου της καμερας.

Μ' αρεσει που πιο κατω αναφερει το θεμα των inlays. Δεν ηξερα οτι καποιοι τα θεωρουν υπαιτια για διαφορα στον ηχο. Τουλαχιστον εδω δεν θυμαμαι να εχει αναφερθει.

To ποιο απλο...παρε ΜΙΑ κιθαρα παιξε 5 πχ ηχητικα  δειγματα αλλα πες στους...ειδημονες οτι η μια ειναι maple η αλλη rosewood η αλλη ebony η  wenge κτλ κτλ κτλ.... ποσο στοιχημα οτι ολοι θα ακουνε διαφορες και θα σου κανουν και αναλυσεις για το καθε ηχητικο δειγμα(παροτι ειναι το ιδιο ;D) εδω η ατακα ειναι καλυτερη εδω ο ηχος ειναι ποιο κομπρεσαρισμενος κτλ κτλ κτλ αμα βρεθει καποιος που να πει παιδια ειναι η ιδια κιθαρα να μου τρυπησετε την μυτη ;D.....

Εγώ ένα ξέρω: Και τα δύο τα κιθαρόνια τα fender είναι τρέλα. Τι ωραία χρώματα ρε γμτ.

YΓ. Γουστάρω το μαλλί με την ισιωτική. Ό,τι να 'ναι.

ΥΓ2. Το δωμάτιο αυτό είναι ό,τι πιο κοντινό στον παράδεισο μπορώ να σκεφτώ τώρα  ;D ;D.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Dreamdancer είπε:
To ποιο απλο...παρε ΜΙΑ κιθαρα παιξε 5 πχ ηχητικα  δειγματα αλλα πες στους...ειδημονες οτι η μια ειναι maple η αλλη rosewood η αλλη ebony η  wenge κτλ κτλ κτλ.... ποσο στοιχημα οτι ολοι θα ακουνε διαφορες και θα σου κανουν και αναλυσεις για το καθε ηχητικο δειγμα(παροτι ειναι το ιδιο ;D) εδω η ατακα ειναι καλυτερη εδω ο ηχος ειναι ποιο κομπρεσαρισμενος κτλ κτλ κτλ αμα βρεθει καποιος που να πει παιδια ειναι η ιδια κιθαρα να μου τρυπησετε την μυτη ;D.....
Είχα κάνει τέτοιο κόλπο σε ωδείο με κάτι φίλους. Πήραμε μια bullet, τη φτιάξαμε με νέα κλειδιά, σετάπ και σβήσαμε κάθε λογότυπο. Παίζει live ο φίλος μια χαρά με τη bullet και να είναι τώρα 3 πτυχιούχοι κιθαριστές που έχουν ακούσει πάμπολλες ηλεκτρικές, ksyla και ακουστικά όργανα και να λένε: "τι μαμάτο όργανο ήταν αυτό!" "σε ποιο μάστορα την έφτιαξες?" "Τι ξύλα φοράει? Warmoth neck? Πολύ καλός συνδυασμός!" και άλλα τέτοια. 

Μέχρι που τους δείξαμε φωτό με το making of και μαζεύτηκαν λίγο... Άκουσαν ό,τι ακούσαμε και οι υπόλοιποι μη-"ειδικοί" εκείνη τη βραδιά: ένα καλό παίκτη που ξέρει τον ήχο του και έπαιξε με φρεσκο-καλοσεταρισμένη κιθάρα. That's all folks!

Το είπε κι ο συλλέκτης στο τέλος του vid: αν σπαταλούσαμε τον ίδιο χρονο σε practice αντί για κράξιμο, θα παίζαμε "παπάδες".

Sottos είπε:
Είχα κάνει τέτοιο κόλπο σε ωδείο με κάτι φίλους. Πήραμε μια bullet, τη φτιάξαμε με νέα κλειδιά, σετάπ και σβήσαμε κάθε λογότυπο. Παίζει live ο φίλος μια χαρά με τη bullet και να είναι τώρα 3 πτυχιούχοι κιθαριστές που έχουν ακούσει πάμπολλες ηλεκτρικές, ksyla και ακουστικά όργανα και να λένε: "τι μαμάτο όργανο ήταν αυτό!" "σε ποιο μάστορα την έφτιαξες?" "Τι ξύλα φοράει? Warmoth neck? Πολύ καλός συνδυασμός!" και άλλα τέτοια. 

Μέχρι που τους δείξαμε φωτό με το making of και μαζεύτηκαν λίγο... Άκουσαν ό,τι ακούσαμε και οι υπόλοιποι μη-"ειδικοί" εκείνη τη βραδιά: ένα καλό παίκτη που ξέρει τον ήχο του και έπαιξε με φρεσκο-καλοσεταρισμένη κιθάρα. That's all folks!

Το είπε κι ο συλλέκτης στο τέλος του vid: αν σπαταλούσαμε τον ίδιο χρονο σε practice αντί για κράξιμο, θα παίζαμε "παπάδες".
Ετσι ακριβως.Πριν το making of..."πολυ ωραιο εργαλειο,η καλη κιθαρα κελαιδαει ρε παιδι μου το βλεπεις" ;D μετα το making of και την φαπα "μμμ ναι τωρα που το λες κατι ειχα παρει χαμπαρι οτι εχανε στο low end ::)" γιαυτο και κανεις δεν γουσταρει τετοια τεστακια...γιατι αποκαλυπτεται τι πραγματικα ακουει και τι νομιζει οτι ακουει ;).Ειδικα κιολας αμα εχει ξοδεψει μια περιουσια για την...τεραστια ηχητικη διαφορα...τοτε νιωθει μα..κας ;D.

Παντως οποιος πιασει το νοημα-shut up and play yer guitar-το επιασε.Οι υπολοιποι το..βιολακι τους...καποια πραγματα δεν προκειται να αλλαξουν ποτε ;).

Το attidude και μόνο, του τύπου αρκεί για να ακυρώσει τις @%#%!* που ξεφουρνίζει... ;D

-Αν ο οποιοσδήποτε τεντώσει τη χορδή του, ωσάν να ήταν τόξο, και την αφήσει ελεύθερη, αυτό που θα πάρει πίσω δεν είναι η δόνηση της χορδής, αλλά η βίαιη εκπροσώπησή της πάνω στα τάστα. Και είτε rosewood είναι η ταστιέρα, είτε maple ή μάρμαρο ή δεν ξέρω κι εγώ τι, το ίδιο ακριβώς θα ακουγόταν, και δεν πα να είχε τάστα από τιτάνιο...

-Δεν υπάρχει η έννοια identical guitars στον πραγματικό κόσμο. Παρόμοιες ίσως, αλλά όχι ίδιες. Δυο κομμάτια -θου κύριε- ξύλο, ακόμα κι απ 'το ίδιο δέντρο έχουν διαφορετική συμπεριφορά. Παρόμοια αλλά διαφορετική.

Το 'χω ξαναπεί και το ξαναλέω λοιπόν, κάθε σύγκριση ΑΝΟΜΟΙΩΝ αντικειμένων είναι άκυρη. Για την εγκυρότητα του πράγματος, θα 'πρεπε στο ΙΔΙΟ σώμα, με το ΙΔΙΟ μανίκι, να δοκιμάσει δύο διαφορετικές ταστιέρες. Κι όταν λέμε να τις δοκιμάσει, να στρώσει his fucking arse down και να παίξει σαν μουσικός κι όχι σαν να κάνει τοξοβολία... :o

Θα άκουγε διαφορά? Πιθανόν ναι, πιθανόν όχι. Θα ήταν αυτή η διαφορά μετρήσιμη, ειδικά σε ένα ηλεκτρικό όργανο? Σίγουρα, μπορεί σε ποσοστό 0,1%, μπορεί 5%. Όμως η διαφορά θα ήταν εκεί...όχι γιατί το rosewood είναι πιο 'ζεστό' από το maple κι άλλα τέτοια οργανοποιίστικα κλισέ, αλλά γιατί το κάθε στοιχείο της εξίσωσης που λέγεται όργανο, πάιζει το ρόλο του συνδυαστικά, στη συνολική συμπεριφορά του.

Ναι, play the god damn thing, συμφωνώ, αλλά τι σχέση έχει αυτό με το εγγενή ήχο του μέσου στο οποίο παίζω?

Παιδιά ο τύπος είναι ψιλοτραγικός αλλά δεν έχει άδικο. Μπορεί να μην παραθέτει σοβαρά επιχειρήματα αλλά εδώ που τα λέμε αν maple και rosewood είχαν διαφορά τότε δεν θα έβγαιναν ακόμη και τα ίδια signature μοντέλα και με τις δύο ταστιέρες.

αυτος πρεπει να ειναι ο τυπος που παρουσιαζε το κολπο με την singlecoil_οποίηση των humbuckers.

...που εκανε τη Gibson και καλα να παιζει σαν Tele...  :)

Γενικως τον βρισκω λιγο "βιαστικο" στα συμπερασματα του...  ::)

otto## είπε:
Μπορεί να μην παραθέτει σοβαρά επιχειρήματα αλλά εδώ που τα λέμε αν maple και rosewood είχαν διαφορά τότε δεν θα έβγαιναν ακόμη και τα ίδια signature μοντέλα και με τις δύο ταστιέρες.
Το maple και το rosewood ΕΧΟΥΝ διαφορά,το ενα ειναι ασπρο και χλωμο και το αλλο μαυρο και σκουρο... ;D,επισης το ενα βρωμιζει ευκολα ενω το αλλο δεν καταλαβαινει Χριστο (ηταν αλλωστε και ο κυριος λογος που το εβαλε ο Φεντερ στις κιθαρες του),επισης εχουν πολυ διαφορετικη αισθηση στο χερι ,το ενα γλυστραει ενω το αλλο ειναι ..λιγοτερο γλυστερο... ;D

Προσωπικα προτιμω το rosewood γιατι ειναι πιο ΟΜΟΡΦΟ... ;D και ταιριαζει περισσοτερο με τα χρωματα που προτιμω στο σωμα... :) ,το maple μου αρεσει μονο με butterscotch & 2 tone sunburst. 

Πνοή και Νύξη είπε:
Θα άκουγε διαφορά? Πιθανόν ναι, πιθανόν όχι. Θα ήταν αυτή η διαφορά μετρήσιμη, ειδικά σε ένα ηλεκτρικό όργανο? Σίγουρα, μπορεί σε ποσοστό 0,1%, μπορεί 5%. Όμως η διαφορά θα ήταν εκεί...όχι γιατί το rosewood είναι πιο 'ζεστό' από το maple κι άλλα τέτοια οργανοποιίστικα κλισέ, αλλά γιατί το κάθε στοιχείο της εξίσωσης που λέγεται όργανο, πάιζει το ρόλο του συνδυαστικά, στη συνολική συμπεριφορά του.
Αυτο νομιζω ειναι και το point... οτι στο αυτι (και οχι σε μετρηση απο καποιο οργανο) δεν ακουγεται αξιοσημειωτη διαφορα για να πει καποιος οτι προτιμαει τις μεν απο τις δε.

Κατ εμε, η διαφορα εγκειται:

1. στο look (το πιο σημαντικο νομιζω)

2. στην αισθηση στο χερι, και

3. στην πρακτικοτητα (βλ. συχνο καθαρισμα).

Οχι στον ηχο

marmelaki είπε:
Αυτο νομιζω ειναι και το point... οτι στο αυτι (και οχι σε μετρηση απο καποιο οργανο) δεν ακουγεται αξιοσημειωτη διαφορα για να πει καποιος οτι προτιμαει τις μεν απο τις δε.

Κατ εμε, η διαφορα εγκειται:

1. στο look (το πιο σημαντικο νομιζω)

2. στην αισθηση στο χερι, και

3. στην πρακτικοτητα (βλ. συχνο καθαρισμα).

Οχι στον ηχο
Ακριβώς αυτά τα τρία.

Απλά για τη βρωμιά στο rosewood, επειδή δε φαίνεται, δε σημαίνει ότι δεν είναι εκεί... ;)

Άσε που το maple(στην ουσία-βερνίκι) καθαρίζει πολύ πιο εύκολα...

Trending...

Νέα θέματα

Back