Βρε συ trolley με σένα μιλάω επι του προκειμένου. Και όσοι συμμετέχουν καταλαβαίνουν τι εννοώ με τη λέξη καταπίεση. Άμα αρχίζουμε κάθε συζήτηση από μηδενική βάση πρέπει να αρχίσουμε ανάλυση σε κάθε έννοια. Και βαριέμαι....trolley είπε:Καταπίεση; Έξωθεν επιβεβλημένη καταπίεση;
Ρε ώντιο, πάλι χρησιμοποιείς λέξεις θεωρώντας δεδομένη τη σημασία τους (καλά κάνεις δηλ, αλλά μπες και σε ένα κόπο να εξηγήσεις). Κάποιος θεωρεί καταπίεση ότι η μαμά του δεν του έφτιαξε σήμερα κεφτεδάκια. Κάποιος θεωρεί καταπίεση ότι πρέπει να εργάζεται. Κάποιος, το ότι τον άφησε η Καίτη.
Γιατί λες ότι "καταλαβαινόμαστε"; Σιγά μην καταλαβαινόμαστε (εμείς οι δύο και τα υπόλοιπα 10 μύρια). ΑΝ καταλαβαινόμασταν, καλά θα ήτανε. Κάποιος μπορεί να θεωρεί καταπίεση ότι σε έχει προϊστάμενο... άντε να βγάλεις άκρη.
Και το "ναι" γιατί το βάζεις με bold; Με σοκάρει νομίζεις; Σκέφτηκες ποτέ ότι ο κανόνας που ακολούθησες (επί τη ευκαιρία, η ταινία που ανέφερα ΔΕΝ είναι blockbuster) σε έχει φέρει σε αυτό το δωμάτιο; Δηλ. ότι πιστεύεις αυτά που πιστεύεις επειδή είσαι αυτός που είσαι και ΟΧΙ επειδή είναι σωστά;
Τι όφελος είχε;
http://www.youtube.com/watch#!v=B4kO99Sg1fs&feature=related
Υ.Γ. με πρόλαβε ο dmilo
Το ναι ήταν εμφατικό και όχι με διάθεση σοκαρίσματος (as if ....)
H συγκεκριμένη ταινία (αν και Coen, που προσωπικά τους βρίσκω υπερεκτιμημένους) ήταν πολύ καλή και σε μια σειρά από πολλές καλές (σύγχρονου western όπως τις αποκαλώ) ταινίες (οι κηδείες του Melquiades Estrada - απλά κορυφαία-, 3:10 to Yuma, η δολοφονία του Jesse James........). Είναι και η αδυναμία που έχω στον Penkipah. ;D
Σαφώς και "πιστεύω αυτά που πιστεύω επειδή είμαι αυτός που είμαι και ΟΧΙ επειδή είναι σωστά". Και αυτό διατείνομαι συνέχεια. Αλλά άμα δεν τα θεωρώ σωστά, τότε πως θα τα υπερασπίσω; Αλλά και για αυτό συζητώ, προκειμένου να τα αναιρέσω εφόσον κατά την άποψή μου αναιρούνται, με επιτυχή, κατ' εμένα, επιχειρήματα.
Δεν μπορώ να δω Youtube.
Τελευταία επεξεργασία από moderator: