Γνωμες για μια DIY Strat που ετοιμαζω...

panagis

Θαμώνας
Καλησπερα

Ετοιμαζω μια στρατ εδω και καμποσο καιρο και ειπα να ανεβασω καμια φωτογραφια να μου πειτε τη γνωμη σας!

z1.JPG

z2.JPG

προσωπικα το βρισκω φοβερο αυτο το raw concept που εχεις κανει.Αληθεια τι ξυλο ειναι αυτο που εχει τοσο ωραια νερα στο σωμα?

Φοβερη δουλεια.Καλη συνεχεια!

Το ξυλο ειναι Zebrano ειχα φτιαξει και μια τελε πριν λιγο καιρο με το ιδιο ξυλο.

Στη δευτερη φωτο ψιλοφαινεται και το μανικι που φτιαχνω. Το pickguard ειναι pao ferro.

z3.JPG

z4.JPG

μαλιστα...zebrano.Αν δεν ειναι κοπος μπορεις να μου πεις και τι ιδιοτητες εχει το συγκεκριμενο?Ειναι σαν αλντερ σαν μπασγουντ σαν ας?

Απο ενα προχειρο ψαξιμο που εκανα αναφερεται

Zebrawood is an extremely attractive wood with about the same density and resonance as Indian Rosewood and a very similar sound.   The colour is streaked and variable from tan-gold through to brown-black. ;)

Zebrawood is an extremely stiff wood featuring a soft and hard alternating grain which makes it more difficult to craft compared to other woods with more even grain structure. If well seasoned it will also deliver a nice edge on the top end.

Το project ξεκινησε καπως ετσι

DSC01160.JPG

:Dμπρατσο δεν βλεπουμε

δεν ξερω σαν τι ακουγεται το ζεμπρανο αλλα να σου πω οτι μυριζει σαν σκατα!!!εχει πολυ εντονη ασχημη μυρωδια

Στη δευτερη φωτο ψιλοφαινεται και το μανικι που φτιαχνω.  ;)

Οσο για τη μυρωδια δε συναντησα κατι τετοιο! Θα το ειχαν αερισει καλα φαινεται πριν το παρω ;D

DSC01161.JPG

DSC01467.JPG

ωραια χρωματα!αλλα το pickguard δεν ειναι αρκετα παχυ σε σχεση με τα πλαστηκα?

δηλαδη μια κιθαρα με σωμα Indian rosewood και μπρατσο flame maple?

Εχω περιεργεια να δω πως θα παιξει.

funkysoul είπε:
ωραια χρωματα!αλλα το pickguard δεν ειναι αρκετα παχυ σε σχεση με τα πλαστηκα?
αλλα το pickguard δεν ειναι αρκετα παχυ σε σχεση με τα πλαστηκα?
Μαλλον εχεις δικιο για το παχος ειναι λιγο περισσοτερο απο ενα triple ply και πιθανον να χρειαστει και αλλο τριψιμο!

Το μανικι θα ειναι flamed maple με rosewood ταστιερα.

rocka cola είπε:
δηλαδη μια κιθαρα με σωμα Indian rosewood και μπρατσο flame maple?

Εχω περιεργεια να δω πως θα παιξει.
Εγω να δεις ???

Οντως περιεργος συνδυασμος...θα δειξει η νεκροψια υποθετω

Μπραβο φιλε παντως, καλα αποτελεσματα...!!!

Το pickguard θελει οπωσδηποτε φαγωμα, δεν θα μπορεις να βαλεις χορδες...

Το μανικι τι specs εχει?

θα το δεις καλητερα οταν βαλεις το μανικι με το pickguard πανω στο σωμα.στα fret dots που μπαινουν μεσα στο σωμα το 19 και το 21 δεν πρεπει να καληπτονται αλλα να ειναι ισα ισα με το rosewood.οπως εδω  πχ

erheth.JPG

To μανικι θα εχει 9.5 radius και medium jumbo ταστα

funkysoul είπε:
θα το δεις καλητερα οταν βαλεις το μανικι με το pickguard πανω στο σωμα.στα fret dots που μπαινουν μεσα στο σωμα το 19 και το 21 δεν πρεπει να καληπτονται αλλα να ειναι ισα ισα με το rosewood.
Funkysoul ευχαριστω για το tip ;)

Ωραία είναι μέχρι στιγμής.

Το zebrawood μοιάζει όντως στα χαρακτηριστηκά με το rosewood, αλλά είναι (ευτυχός) λίγο πιο πρίμο.

Η επιλογή για flame maple μπράτσο είναι πολύ σωστή και θα συνδιαστεί καλά με μία hard maple ή εβένινη ταστιέρα, καθώς έτσι θα εξισορροπηθούν τα μπάσσα απ'το zebrawood.

Μία ερώτηση:

Στη φωτογραφία με το μπράτσο η γραμμή για τη βέργα είναι λίγο στραβή ή φταίει η γωνία της φωτογραφίας?

Keep On Rockin'

edit: Γιατί όχι Jumbo ή Extra Jumbo τάστα? Είναι θέμα προσωπικού γούστου?

Εχει κουνηθει η μηχανη για αυτο φαινεται στραβη η γραμμη, οσο για τα ταστα ακομα δεν εχω αποφασισει αν και τα jumbo μου φαινονται προτιμοτερα τελικα!

panagis είπε:
Εχει κουνηθει η μηχανη για αυτο φαινεται στραβη η γραμμη,
Α ΟΚ και σόρρυ για την παρατήρηση.

οσο για τα ταστα ακομα δεν εχω αποφασισει αν και τα jumbo μου φαινονται προτιμοτερα τελικα!
Σαφέστατα!

Με ταστιέρα τι θα κάνεις?

edit: Τώρα το είδα

Το μανικι θα ειναι flamed maple με rosewood ταστιερα
8)Στραβάρα 8)!!! ;D

Ανασταση θεματος  8)

Μετα απο αρκετο καιρο καταφερα να τη τελειωσω.

Βερνικια συναρμολογηση και setup εγιναν απο το γνωστο καταστημα των Ιωαννινων.

Σωμα two piece zebrano

Pickguard Pao ferro

Mπρατσο flamed maple και rosewood ταστιερα jumbo ταστα 9 1/2 radius.

Mαγνητες lindy fralin Vintage Hot

Τρεμολο Callaham

Δεν ακουγεται σαν παραδοσιακη Strat εχει αρκετα πριμα, το μπρατσο για πρωτη προσπαθεια εκατσε αρκετα καλα αν και ειναι αρκετα χοντρο ειναι πολυ ευκολοπαιχτο.

Ακουω τα σχολια σας

DSC02474.JPG

DSC02510.JPG

Trending...

Νέα θέματα

Back