Gibson SG: ποιά και γιατί;

Η SG είναι τόσο τέλειο όργανο για sludge / doom / stoner ακούσματα, όπως και αυτό που πόσταρες @CarpeOmnious ! Πάρα πολύ σωστός ήχος από εσένα (εξαιρετικό παίξιμο) αλλά και από όλη την μπάντα! Ρε ‘σείς, ήσασταν πολύ καλοί!

Και ο ήχος της ηλεκτρικής κιθάρας κατά την γνώμη μου, ΜΟΝΟ μέσα σε μουσικό πλαίσιο μπορεί να κριθεί και όχι σε απομόνωση. Οι GAS μαγνήτες όντως τα σπάνε.

Έχω ένα Gas set ειδικα για sg (θέλει neck για 24 ταστα για να έχει σωστό ήχο), και ακόμα δεν αξιώθηκα να το βάλω. Φοβερή κιθάρα αλλά δεν με βολεύει καθόλου σε καθιστό παίξιμο, λόγω μικρού σώματος. Ορθιος είναι άλλη ιστορία…

Last edited:
Η SG είναι τόσο τέλειο όργανο για sludge / doom / stoner ακούσματα, όπως και αυτό που πόσταρες @CarpeOmnious ! Πάρα πολύ σωστός ήχος από εσένα (εξαιρετικό παίξιμο) αλλά και από όλη την μπάντα! Ρε ‘σείς, ήσασταν πολύ καλοί!

Και ο ήχος της ηλεκτρικής κιθάρας κατά την γνώμη μου, ΜΟΝΟ μέσα σε μουσικό πλαίσιο μπορεί να κριθεί και όχι σε απομόνωση. Οι GAS μαγνήτες όντως τα σπάνε.
H sg είναι τέλειο όργανο για τα πάντα. Αλλάζεις μαγνήτες-χορδές και μπορείς να έχεις από ένα blues οργανο ένα rock όργανο ένα doom/stoner οργανο ΟΤΙ ΘΕΣ! Ειχα αλλάξει 35 κιθάρες χωρίς να έχει πέσει ποτέ στα χέρια μου sg μέχρι που έπεσε και από τότε έχω αγοράσει 6!

@gkourmoul1 >> Πράγματι ακόμα και το strap button είναι σε λάθος θέση. Αλλά όπως είπα με ένα καλό strap λύνεται το θέμα.
@Έκτορας >> Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Εντάξει παίζουμε όλοι πλέον πολλά χρόνια και το επίπεδο εδώ Ολλανδία είναι σχετικά ανεβασμένο. Ήρθε κι ο ντράμερ από άλλο πλανήτη και μας ανάγκασε να παίξουμε κι εμείς πιο καλά. Κι αυτό που λες: "ο ήχος της ηλεκτρικής κιθάρας κατά την γνώμη μου, ΜΟΝΟ μέσα σε μουσικό πλαίσιο μπορεί να κριθεί" είναι πολύ σωστό. Μου πήρε πολλά χρόνια (και πολλές πρόβες/λάιβ/ηχογραφήσεις) για να το καταλάβω.
Να προσθέσω ότι είναι ΠΟΛΥ σημαντικό για μια μπάντα να έχει βρει το κάθε μέλος τον ΗΧΟ του. Γιατί εκεί πατάει ο καθένας για να φτιάξει τον δικό του. Κι όλα ξεκινάνε από τον ντράμερ. Και φυσικά αν έχεις 2 κιθαρίστες θέλει πολύ μελέτη μαζί να φτιάξει ο καθένας έναν ήχο που να βοηθάει τον άλλο.
Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν στη συζήτηση αυτή, έμαθα πολλά κι ελπίζω το θέμα αυτό να βοηθήσει κι άλλους που θέλουν να αναβαθμίσουν τον ήχο τους.

Trending...

Νέα θέματα

Back