Τα EQs είναι στην προενίσχυση για να φτιάχνουν την χροιά του ήχου οπότε να τα αντιλαμβάνεστε ως αλληλένδετα.
Αν και δεν έχω παίξει ποτέ με VAmp (μάλλον είμαι πολύ παραδοσιακός), υπολογίζω ο,τι είναι ένα μηχάνημα με προσομοιώσεις ενισχυτών και εφε, αυτό σημαίνει οτι αν το συνδέσεις στο κιθαρο-in τότε το σήμα σου θα παίρνει την χροιά της προενίσχυσης του VAmp μετά την χροιά της προενίσχυσης του ενισχυτή και μετά την χροιά απο την ενίσχυτη του τελικού. Όσο και αν σου φαίνεται παράξενο ακόμα και ο τελικός επηρεάζει την ενίσχυση.
Όσο για το FX loop, ναι εκεί βάζε όλα τα εφέ εκτός των διαμορφωτικών εφέ όπως είναι τα distortion/overdrives και Wah. Θα χρειαστεί να απενεργοποιήσεις βέβαια τα παραπάνω εφε και τις προσομοιώσεις ενισχυτών αλλά και τών καμπίνων. Το θέμα είναι γιατί να το κάνεις αυτό; Για ένα και μόνο λόγο, για να κρατήσεις την χροιά της προενίσχυσης του ενισχυτή σου. Αν είχες ακριβό λαμπάτο ενισχυτή, πίστεψε με δεν θα ήθελες να χάσεις την χροιά που θα σου έδινε η προενίσχυση του. Έτσι χρησιμοποιείς το Vamp μόνο για τα delay/chorus/flαnger/reverb/phasers/tremolos κλπ. Όπως καταλαβαίνεις αν δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος δεν χρησιμοποιείς το 100% του VAmp. Εγώ κάνω κάτι αντίστοιχο με ένα GT6 που έχω όταν παίζω με την μπάντα γιατί χρησιμοποιώ τον λατρεμένο μου DSL 100 και δεν θέλω να χάσω την χροιά του.
Εγώ προσωπικά θα σου προτείνω κάτι διαφορετικό. Αφού έχεις το Vamp που κάνεις προσομοιώσεις ενισχυτών κλπ (και που μάλλον θα πρέπει να δίνει καλύτερους και περισσότερους ήχους απο τον συγκεκριμένο Marshall σου) γιατί δεν το βάζεις κατευθείαν στην ενίσχυση. Δηλαδή θα συνδέσεις την κιθάρα σου στο In του Vamp και το Out του Vamp στο return του FX Loop. Έτσι θα έχεις τους ήχους του Vamp ενισχυμένους απο τον ενισχυτή σου. Αυτό που πρέπει να κάνεις όμως είναι να απενεργοποιήσεις τις προσομοιώσεις των καμπίνων που λογικά έχει το Vamp. Δεν ξέρω αν αυτό σου ακούγεται παράξενο αλλά πίστεψέ με αυτή είναι η περπατημένη. Αυτό το κάνω στο στούντιο γιατί μου έρχονται διάφοροι που δεν ξέρουν πως να πετύχουν συγκεκριμένους ήχους.
Ελπίζω να μην σας κούρασα.................πολύ. Προσπάθησε όσους συνδυασμούς συνδεσμολογίας μπορείς να σκεφτείς απλά σκέψου τι πας να κάνεις πριν το κάνεις όπως πχ δεν μπορείς να έχεις δύο προενισχύσεις, όχι γιατί στο απαγορεύει κάποιος αλλά γιατί δεν θα σου αρέσει ο ήχος, εκτός και αν θέλεις να δημιουργήσεις κάτι πραγματικά παράξενο.