myster_maze
Παλιά καραβάνα
Οχι.... απλα να χαμηλωνεις το volume....
Καταρχάς γνωρίζεις ποιά είναι η διαφορά στη λειτουργία τους;jkstigma είπε:o ενισχυτης μου ειναι με σειριακό fx loop
Μπορει να μου πει καποιος τι προταιρηματα εχει ενας με παραλληρο fx?
Αν έχεις απορίες εδώ είμαστε. Καλό είναι πάντως να ακούσει με τα ίδια σου τα ώτα π.χ. ενα tremolo ή reverb σε σειριακό και παράλλο effects loop.Σειριακο ειναι το effects loop που ειναι η φυσικη συνεχεια της προενισχυσης.
preamp---------->effects loop------->τελικος
Παραλληλο ειναι το loop στο οποιο το σημα "χωριζεται" στα δυο και γινεται mix μεταξυ του σηματος που περναει απο το effects loop (oπου συνηθως το επεξεργαζονται διαφορα εφε) και το dry σημα.
--------effects loop------
preamp------/-------------dry----------\------------τελικος
Serial kai parallel δεν αλληλοεπηρεαζονται.
Στο parallel μπορεις να κανεις mix μεταξυ του dry και του effected σηματος πραγμα σου δινει μια επιπλεον δυνατοτητα να ρυθμισεις τη σταθμη του effected σηματος σου, το ποσο wet θα ειναι, (περαν της σταθμης που θα εχει το ιδιο το εφε που βαζεις μεσα στο loop μεσω του level του). Kατα τη γνωμη μου τα parallel loops υπερτερουν των serial...
ουτε εμενα.Δεν μου έχει τύχει ποτέ
ε,ναι ειναι εξαιρετικα συμπαθης ο Jam.... ;Dαπο αυτα σε αυτο που εχω καταληξει ειναι το delay lama το οποιο τουλαχιστον επηρεαζει με συμπαθητικο τροπο
ναι γνωριζω τι σημαινει ,νομιζω δηλαδη,Jasemeister είπε:Καταρχάς γνωρίζεις ποιά είναι η διαφορά στη λειτουργία τους;
Αν έχεις απορίες εδώ είμαστε. Καλό είναι πάντως να ακούσει με τα ίδια σου τα ώτα π.χ. ενα tremolo ή reverb σε σειριακό και παράλλο effects loop.
το 99% κιθαριστων που δεν το ακουνε..ισως να μην το ακουνε γιατι ξερουν πως πισω τους εχουν τον καταλληλο τεχνικο για να ασχοληθει.Superfunk είπε:ουτε εμενα.
οσοι...ατυχοι οντως ακουν το....tone sucking απο τα διαφορα εφε οταν αυτα ειναι bypass μπορουν ανετα να λυσουν το προβλημα τους με διαφορους τροπους (tbp strips/boxes,low impedance buffers η και συνδιασμους των 2).
(αν τους ενοχλει το γεγονος οτι τα ...εφε..χρωματιζουν τον ηχο οταν ειναι....ON μαλλον πρεπει να πανε να κοιταχτουν... ;D ;D ή μαλλον καλύτερα να παψουν να χρησιμοποιουν εφε μια & ο χρωματισμος του ηχου ειναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ λειτουργια των εφε...ΕΙΔΙΚΑ στα delay οπου μαλιστα οι περισσοτεροι κιθαριστες επιθυμουν το treble roll off που σου δινει ενα αναλογικο delay ή ενα καλο digital tape echo simulation )
οι υπολοιποι ..τυχεροι που ΔΕΝ το ακουν (το 99% των κιθαριστων δηλ.) δεν θα εχουν κανενα προβλημα.
φυσικα ,για αυτο αλλωστε....βγηκαν και οι λουπες...![]()
Τελευταία προσπάθεια και θα με βοηθούσε μια απάντηση!!! ;Dtubescreamer είπε:Οπότε για την περίπτωση μου, που χρησιμοποιώ ΜΟΝΟ το καθαρό κανάλι του ενισχυτή, θα βάζω τα εφέ που έχω ( δηλαδή chorus και delay ) απο μπροστά επειδή αποδίδουν καλύτερα έτσι..
Το γιατί αποδίδουν καλύτερα το γνωρίζει κάποιος να μας το εξηγήσει ?
Ευχαριστώ
Για να γινω λίγο πιο σαφής στην ερώτηση μου..
Δεδομένου οτι χρησιμοποιούμε σε έναν ενισχυτή ΜΟΝΟ το καθαρό του κανάλι:
Ενα delay και ενα chorus πετάλι θα αποδώσουν καλύτερα αν τα συνδέσουμε μπροστά παρά απο το αν τα συνδέσουμε στο fx loop ?
κατ'αρχης τι ακριβώς εννοείς εσύ οτι "θα αποδιδουν καλυτερα"tubescreamer είπε:Το γιατί αποδίδουν καλύτερα το γνωρίζει κάποιος να μας το εξηγήσει ?
Ευχαριστώ
Για να γινω λίγο πιο σαφής στην ερώτηση μου..
Δεδομένου οτι χρησιμοποιούμε σε έναν ενισχυτή ΜΟΝΟ το καθαρό του κανάλι:
Ενα delay και ενα chorus πετάλι θα αποδώσουν καλύτερα αν τα συνδέσουμε μπροστά παρά απο το αν τα συνδέσουμε στο fx loop ?
Όταν χρησιμοποιείς το fxloop δεν παρακάμπτεται η προενίσχυση του ενισχυτή. Πάλι εκεί είναι και το σήμα σου περνάει κανονικά. Εκτός και αν χρησιμοποιείς εξωτερική προενίσχυση και την βάζεις στο IN ή Return του fxloop.tubescreamer είπε:Δεδομένου οτι χρησιμοποιώντας το fx loop παρακάμπτουμε την προενίσχυση του ενισχυτή.
Οταν χρησιμοποιούμε μόνο το καθαρό κανάλι του ενισχυτή, το σήμα της κιθάρας δεν περνάει καθόλου απο την προενίσχυση?
Παει κατευθείαν στον τελικό ενισχυτή?
αυτη ειναι και η καλυτερη απαντηση,μη περιμενεις απο τριτους να σου δινουν ολες τις λυσεις,ψαξτο λιγο & μονος σου.Την σωστή απάντηση θα την δώσεις εσύ στον εαυτό σου δοκιμάζοντας και τις δύο περιπτώσεις.