Φθηνός λαμπάτος ενισχυτής.

comealot είπε:
Κι εγώ θέλω καθαρό ενισχυτή,κι εγώ θέλω τα εφέ να χρωματίζουν την κατάσταση  :P

Οπότε ίσως ο Μάρσαλ δεν είναι η καλύτερη επιλογή!
πώς το εβγαλες αυτό το συμπέρασμα; ένας δικάναλος marshall μπορεί να είναι όσο καθαρός θέλεις να είναι

+1

Επίσης, έχει Marshall και Marshall...

Δεν είναι όλοι της καφρίλας απαραίτητα...

gdevelek είπε:
πώς το εβγαλες αυτό το συμπέρασμα; ένας δικάναλος marshall μπορεί να είναι όσο καθαρός θέλεις να είναι
που να δεις και ο μονοκαναλος....

marshall1974x.jpg

χαλαρα ο καλυτερος ΚΑΘΑΡΟΣ ηχος (τουλαχιστον με τελε) που εχω ακουσει ποτε μου,επισης ΟΛΟΙ οι vintage (& vintage style/reissue) Marshall μια και ουσιαστικα ειναι αντιγραφα Fender εχουν και μαμω τα καθαρα.

παραμένει όμως καθαρός σε υψηλές εντάσεις; εσύ λες πως τον δουλεύεις το πολύ στο 2/10...

παραμένει όμως καθαρός σε υψηλές εντάσεις; εσύ λες πως τον δουλεύεις το πολύ στο 2/10...
και πιστεψε με στο "2" ειναι...τρομακτικη η ενταση του στο "3" που ειναι ακομα καθαρος ειναι...εξωφρενικη... ;D..μετα το 4-5 που βρωμιζει δεν δυναμωνει πλεον πολυ αλλα κομπρεσαρει....

disclaimer: με ΜΟΝΟΥΣ τυπου Fender ολα τα παραπανω ,με διπλους μενει καθαρος με 12ΑΥ7 μεχρι το 2 μετα βρωμιζει (με 12ΑΧ7 βρωμιζει απο το 1.5 αλλα ετσι κι αλλοιως πιστευω οτι ειναι λαθος λυχνια η 12ΑΧ7 για αυτα τα "αρχαϊκα" κυκλωματα)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk είπε:
επισης ΟΛΟΙ οι vintage (& vintage style/reissue) Marshall μια και ουσιαστικα ειναι αντιγραφα Fender εχουν και μαμω τα καθαρα.
Ας τα ξαναπούμε μια ακόμη φορά... ο πρώτος ήταν, και αυτός με μερικές μικρές αλλά πολύ ουσιαστικές διαφορές που σε κάποιο από τα προηγούμενα θρεντ είχα παραθέσει από το εξαιρετικό βιβλίο για τους Marshall.

Και σε μένα έκανε μεγάλη εντύπωση που δεν συζητήθηκε καθόλου, όμορφο ενισχυτάκι,

φαίνεται τίμιο καί θα είναι σίγουρα πιο αξιοποιήσιμο από τα μέτρια βρώμικα κανάλια των

υπολοίπων σε αυτή την κατηγορία τιμής.

bloody_sunday είπε:
Ας τα ξαναπούμε μια ακόμη φορά... ο πρώτος ήταν, και αυτός με μερικές μικρές αλλά πολύ ουσιαστικές διαφορές που σε κάποιο από τα προηγούμενα θρεντ είχα παραθέσει από το εξαιρετικό βιβλίο για τους Marshall.
μπορείς να βάλεις ένα λινκ από αυτήν την παράθεση;  :)

hadgi είπε:
μπορείς να βάλεις ένα λινκ από αυτήν την παράθεση;  :)
αν εχεις χρονο διαβασε αυτο (πρεπει να εχεις καποιες βασικες γνωσεις ηλεκτρονικων)

http://www.ampbooks.com/home/classic-circuits/bassman-summary/

& βγαλε μονος σου τα συμπερασματα σου

εγω θα σου ΞΑΝΑ-πω οτι   οι vintage Marshall (JTM 45,BLUESBREAKER & JMP50 Model 1987)  ουσιαστικα ειναι copies  του Tweed Bassman με διαφορετικες λυχνιες (αντε και με καποιες διαφορες αλλα οχι και τοσες που να τους καθιστουν 100% original σχεδιασεις)   αλλα ακομα και οι  Super Lead (οι μονοι...δηλ.που μας ...εμειναν απο ολους τους vintage MARSHALL ;D )  απο αυτη την κληρονομια "ερχονται"....(αν και οντως εχουν σημαντικοτατες διαφορες ειδικα στο tone-stack)

Φυσικα αυτο δεν σημαινει οτι εχουν τον ιδιο ηχο,ισα ισα η χρηση διαφορετικων components,λυχνιων,transformers & πανω απο ολα καμπινων/μεγαφωνων τους κανει να διαφερουν ηχητικα και ας εχουν σχεδον την ιδια σχεδιαση.

Παντως για να επιστρεψουμε στο θεμα οι Marshall εχουν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ καθαρα ενα πραγματικο...φεστιβαλ των καθαρων των  Plexi μπορεις να ακουσεις στο "Blood Sugar Sex Magic" των RHCP (Super Bass, &  JMP 50)

hadgi είπε:
μπορείς να βάλεις ένα λινκ από αυτήν την παράθεση;  :)
http://www.noiz.gr/index.php?topic=175599.msg424464#msg424464

Και το βιβλίο: The History Of Marshall, the illustrated story of "the sound of rock". Κεφάλαιο "Τhe JTM Series 1962-1966", σελίδα 21. Το ανωτέρω λινκ παραπέμπει στο Google Books που εμφανίζει το εν λόγω κεφάλαιο. Σαφέστατη, εγκυρότατη και λεπτομερέστατη ανάλυση. Ανάμεσα σε άλλα, στη δεύτερη παράγραφο:

Legend has it that the first Marshall was based on the Fender Bassman, specifically the 5F6A. Ken Bran readily admits that that was indeed the case, and any study of the two circuit diagrams reveals far too many similarities for them to be purely coincidence. On the other hand, the differences between the two are so great that not only did they change the sound, but they, too, couldn't all have been made as a consequence of chance or good luck.
Γενικά καλό το κασκόλ και ο Φεντερικός φανατισμός, αλλά καλό είναι να μπαίνουν τα πράγματα στην σωστή τους προοπτική, όπως πχ. και με τον παλιό ισχυρισμό πως οι Boogies ήταν αντίγραφα του Fender Princeton. O πρώτος (ο σπάνιος Princeton Boogie σε ελάχιστα κομμάτια) ήταν απλά ένας κ$#λοφτιαγμένος Princeton που ξεκίνησε σαν αστείο, ο πρώτος της επίσημης παραγωγής όμως (ο Μark I) δεν είχε σχεδόν καμία σχέση.

Γενικά καλό το κασκόλ και ο Φεντερικός φανατισμός
ασε τα κασκολ και μελετα κανα κυκλωμα...(αν βεβαια γνωριζεις καποια βασικα ηλεκτρονικα)

;D

Αν αναφερεσαι παντως σε εμενα για...Φεντερικο φανατισμο...μαλλον σε λαθος ατομο αναφερεσαι ,δεν εχω ουτε μια κιθαρα αλλα ουτε και εναν ενισχυτη Φεντερ οποτε ειναι λιγο δυσκολο να ειμαι....φανατικος.... ;D απλα σεβομαι  & αγαπω  τον Leo μια και ειναι ο "πατερας" ολων λιγο ή πολυ....(ειδικα στους ενισχυτες και τα μπασα)

and any study of the two circuit diagrams reveals far too many similarities for them to be purely coincidence. On the other hand, the differences between the two are so great
αποφασισε μεγαλε συγΚραφεα.. ;D τι θες να πεις γιατι δεν ειναι Γιαννης ειναι Γιαννακης μου θυμιζει η φαση.... ;D

Που λετε παιδια εχω εναν διδυμο αδερφο και ειμαστε ΟΛΟΪΔΙΟΙ φυσικα αν μας προσεξεις απο κοντα εχουμε ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ διαφορες..... ;D

Αν δε βιάζεσαι ρίχνε καμια ματια στο θωμά.Κατα διαστήματα έχει bjunior απο επιστροφές κα τους δίνει πιο φτηνά.

Superfunk είπε:
απλα σεβομαι  & αγαπω  τον Leo μια και ειναι ο "πατερας" ολων λιγο ή πολυ....(ειδικα στους ενισχυτες και τα μπασα)
Πάλι καλά που δεν ήταν ο μόνος που ήξερε να διαβάζει (κυκλώματα).

Ο μονος δεν ηταν, ο ΠΡΩΤΟΣ που εφτιαξε ενισχυτη κιθαρας ηταν παντως & ολοι οι αλλοι απλα επονται.....  

Παντως φημες λενε οτι ο ΟΛΟΪΔΙΟΣ αλλα ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικος διδυμος αδερφος του διαβαζε ακομα καλυτερα τα κυκλωματα.... ;D

Superfunk είπε:
Ο μονος δεν ηταν, ο ΠΡΩΤΟΣ που εφτιαξε ενισχυτη κιθαρας ηταν παντως & ολοι οι αλλοι απλα επονται.....  
Nαι, ήταν ο πρώτος που... επισκεύαζε και αντλούσε έμπνευση από τους ήδη υπάρχοντες Rickenbacker.

Και μετα ξυπνησες. ;D

Τι σου εχει κανει ο Ληο και τον μισεις τοσο? ;D

Αντε λοιπον μαθαμε και κατι σημερα,οτι ο πατερας του ενισχυτη κιθαρας οπως τον ξερουμε σημερα  δεν ειναι ο Φεντερ αλλα ο Ρικενμπακερ...(ο οποιος εφτιαχνε καταπληκτικους ενισχυτες για......frying pans ;D ) ...φυσικα και ειναι ο πατερας της ηλεκτρικης κιθαρας (κιθαρας ...λεμε τωρα ενα frying pan εφτιαξε ο ανθρωπος) ο Ρικενμπακερ & φυσικα και εφτιαξε πρωτος ενισχυτη κιθαρας (common sense το λενε αυτο...) αλλα οι ενισχυτες του ηταν για τα..πανηγυρια....ο πρωτος ανθρωπος που εφτιαξε σοβαρους και ΔΥΝΑΤΟΥΣ ενισχυτες κιθαρας και ,το σημαντικοτερο ολων,τους ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ηταν ο Φεντερ (το ιδιο εκανε και για μια σειρα αλλων προϊοντων απο την solid body κιθαρα μεχρι το ηλεκτρικο μπασο και ας ειχαν "προσπαθησει" καποιοι αλλοι πριν απο αυτον) οποιος φτανει ΠΡΩΤΟΣ στην πηγη (στην ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ δηλ.) πινει και το νερο.  

Για αυτο & αλλωστε για πολλα χρονια η εννοια ενισχυτης κιθαρας ηταν ισοδυναμη με την εννοια "ενισχυτης Φεντερ".

Superfunk είπε:
ο πρωτος ανθρωπος που εφτιαξε σοβαρους και ΔΥΝΑΤΟΥΣ ενισχυτες κιθαρας και ,το σημαντικοτερο ολων,τους ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ηταν ο Φεντερ
+5F6

Nαι, ήταν ο πρώτος που... επισκεύαζε και αντλούσε έμπνευση από τους ήδη υπάρχοντες Rickenbacker.
....και τους ήδη υπάρχοντες Audiovox!

Τα πρωτεία ανήκουν στον Paul Tutmarc.

web_pht_pic_tutmark.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back