Φθηνή-ευκίνητη-δυνατή λύση για λαμπάτο

trigga

Jazzikofagos
Noiz Addict
Εχω αναγκη απο κατι φθηνο,ευκινητο,δυνατο.

Κλασσικός τρατζιστοράκιας ειμαι αλλα η λαμπα εχει κι αυτη τα καλά της.

Παίζω με εναν Carvin Noman 50 1x12 καποιες μερες τωρα,χωρις να τον εχω βαλει σε live να δω πως καθεται αλλα ειναι πολύ καλο καθαρο μηχάνημα στα αυτιά μου.Σπάει σε υψηλες εντάσεις και το κανει κ αυτο πολυ ωραια.Βέβαια τοσο ψηλά δυσκολο να παιζεις, ειναι φονικες οι εντάσεις.

Παίζω κυρίως καθαρά τζάζ,φάνκ(σκάφος κιθαρα με διπλούς) και βαζώ rat ισα ισα να τσιμπάει στο σκάψιμο.Αυτο κυριως με τραντζίστορ.Στη λάμπα αν σπαει ωραια ίσως να μην το χρειαστώ.

Τα λεφτα ειναι λίγα και την λύση Deluxe reverb προς το παρον την βλέπω πολύ μακρινή.

Αυτο που συζήτησα και με εψήσε ειναι ο Harley Benton GA15 με οτι μετατροπες μπορω να του κανω για να παρω καθαρό.Λάμπες,ηχειο κτλ κτλ.Προφανως αν υπαρχει κ ετοιμη λύση χωρις μετατροπες που να μου κάνει ειμαι ανοιχτος.

Δεν δινω περιοριστικά budget αλλα θελω να αυτοπεριοριστειτε στις προτασεις σας.

Το αλλο που βλέπω ως λύση αφου το άκουσα κιολας και δε με χαλασε ειναι solid state τύπου roland cube.Σιγουρα,δοκιμασμενες λύσεις παντώς καιρου.

Περιμένω τις σκέψεις σας...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν βάζεις μια αγγελία μπας και βρεις καναν μεταχειρισμένο alden? Θα σε βγάλει παληκάρι παντού και είναι πάμφθηνος (περι τα 200), 30w, με πολύ ωραίο reverb, 12' celestion, και πανεύκολα επισκευάσιμος αν πάθει κάτι.

Μπορει να σου πουν και άλλοι πιο κατατοπισμένοι, αλλα τον ενισχυτή τον είχα και επειδή και εγώ παίζω πολύ καθαρά, ξέρω ότι θα σου κάνει.

shelter πρεπει να το ακουσω σιγουρα αυτο που θα παρω αν δεν ειναι λυση με κλειστα μάτια.Προφανως κ δεν ειναι γιατι δεν λεει fender deluxe απ οτι ειδα.Μπηκα σε ενα σαιτ που τους ειχε,βεβαια δεν ξερω αν ειδα αυτον που λες.

GA 15 έχω σπίτι, μάλιστα με αλλαγμένο μεγάφωνο jensen και λυχνίες.

Παίζω με εναν Carvin Noman 50 1x12 καποιες μερες τωρα
ε και τι παραπανω θες? ;D

o VHT ειναι κλασεις ανωτερος του Harley Benton & φυσικα στις αγγελιες γινεται χαμος,μεχρι και PV CLASSIC 30 με 350 εως 450 εχει.....

δες και αυτον τζαμπα τον δινει το παιδι

http://smart.noiz.gr/details.php?id=88822

Σκέψου και τον vht special6, ο απλός και όχι ο ultra, http://www.thomann.de/gr/vht_avsp16_special_6_valve.htm

έξι ΠΟΛΥ δυνατά βατ, απλός (1vol,1tone), 6v6 λυχνία ενίσχυσης και handwired. To μόνο αρνητικό είναι το δεκάρι μεγάφωνο, που εμένα δεν με ενοχλεί καθόλου, αλλά και ο harley benton ga15 που σκέφτεσαι δεκάρι έχει και αυτός. Επίσης βγαίνει και σε κεφάλι αλλά δε νομίζω να σε εξυπηρετεί αφού θέλεις ευκινησία. Για τον συγκεκριμένο είχε ανοίξει ο SUPERFUNK ένα πολύ ωραίο θέμα που με παρακίνησε στην αγορά του. Τέλος μετά από δύο χρόνια που τον έχω είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και δεν μου έχει πάθει το παραμικρό.

Α, απ' ότι είδα ο γερμανός τον τσίμπησε ένα δεκαρικάκι πάνω από όσο τον είχα πάρει εγώ πριν δύο χρόνια.

Έχω ασχοληθεί πολύ με ένα Benton Ga-15 τον οποίο πείραξα όσο δεν πάει... Άλλαξα λυχνίες, μεγάφωνο και το κύκλωμα pcb κι έμεινε μόνο το σασί στοκ...Αντέγραψα τον τελικό του tiny terror mk1 και το preamp του marshall jcm800 ως ένα σημείο.

Γενικά ο GA-15 είναι ένας ενισχυτής που θέλει μόντες για να παίξει καθώς σε στοκ μορφή είναι καθαρός αλλά μουντός κι άχαρος και το eq δεν βοηθά... Η αλλαγή μεγαφώνου σίγουρα βελτιώνει το μουντό αποτέλεσμα. Προσωπικά του έβαλα ένα οικονομικό Celestion BL10 -100 στα 100W που είχε μπόλικο headroom κι απίστευτες χαμηλές.

Ο 20W VHT νομίζω είναι η καλύτερη λύση αλλά κι ο special 6 είναι άριστο μηχάνημα. Έχω πειράξει κι ένα special 6 και του έβαλα 6L6 τελική, άλλαξα την τοπολογία του τελικού κι έφτασε τα 10W. Αν σου πω ότι είναι σχεδόν εξίσου δυνατός με τον modified GA-15?... Με ένα μεγαλύτερου headroom 10" μεγάφωνο (πάλι το BL10-100) έφτασε τα dB των 15W συναδέλφων του.

http://www.thomann.de/gr/celestion_bl10_100_8_ohm.htm

Ο Nomad ειναι δικος σου και δε θες να τον κουβαλας ή απλα ετυχε να ειναι στα χερια σου για λιγο καιρο? Γιατι τα πιο πολλα ενισχυτακια μεχρι 200 ευρω διπλα στον Nomad θα ακουγονται μαλλον "λιγα" και στο τελος αν εχεις και το Νοmad στην κατοχη σου ουτε κουβαλημα θα βαριεσαι ουτε τιποτα.

Θα προτεινα σιγουρα να κοιταξεις σε μεταχειρισμενα οπως λεει και ο SF. Περαν αυτου, τσεκαρε αν μπορεις τον Fender Excelsior - ΔΕΝ τον εχω ακουσει (αν και πολυ θα το ηθελα) αλλα εχω την εντυπωση οτι με το 15αρι ηχειο του και το ηχητικο του στυλ θα σου κατσει ωραια. Καινουριος κανει λιιιγο παραπανω απο 200 ευρω.

H λυση της αγγελίας φαινεται ενδιαφερουσα για αρχή!!Σουπερμεταλ δωσε ιδεες.

Να πω πως μαρεσει το ενισχυτονι να ειναι φεντερίζον με το κλάνγκ κ τα απειρα μεσαία.

Θα τσεκαρω κ τα υπολοιπα που ειπατε αλλα νομιζω πως θα νιώθω λίγος με τα 5-6 watt.

Ο Nomad ειναι ενος φιλου αλλα τον εχω λιωσει εδω κ 15 μερες που στηνουμε ενα project βαραω 8ωρα πανω του κ τον εχω δει σε αρκετα απο συμπεριφορα.Πολυ μαρεσε αν κ κατι μου λειπε στο θεμα φεντεριζον,ομως σκοτώνει κ ετσι οπως ειναι δεν τον αδικώ ειναι πολυ καλα τα καθαρα του με δικια τους προσωπικοτητα.

Λύση #1: Υπεξαιρείς τον Nomad. ;D Είναι μια χαρά ενισχυτής και αρκετών watt για τη χρήση που σε ενδιαφέρει.

Λύση #2: Κυνηγάς (και στις αγγελίες φυσικά) μια αξιοπρεπή καμπίνα* σε τιμή κάτω του κόστους. Βάζεις κάτω ό,τι κέρματα έχουν περισσέψει και αποφασίζεις για κεφαλή.

*έχεις δει τις "γυμνές" του Tube Town;  

.Πολυ μαρεσε αν κ κατι μου λειπε στο θεμα φεντεριζον,
ο ενισχυτης εχει τοσο σχεση με τους ενισχυτες Φεντερ οσο εγω με την ορθοδοξη εκκλησια.... ;D...φοραει EL84 & ειναι σχεδον ο ιδιος ενισχυτης με τον PV CLASSIC 50.

Fender δεν είναι...αλλα οτι ειναι θηρίο ..και βγάζει live ανετα οπουδήποτε... οπως και ο vht με την el34...(αν θυμασε καλα Θανο :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back