Friedrich Günter - "Maroulia"

cos_dr

Ο Άρχοντας των Συνθεσάιζερς
Θρύλος του Noiz
Τιμώντας τα 170 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Γερμανού Συνθέτη Friedrich Günter, παρουσιάζω σε δική μου απόδοση το κομμάτι του με τίτλο "Μαρουλία"

Ό Friedrich Günter, γέννημα θρέμμα Βερολινέζος, σπούδασε μουσική στη Λειψία, ταξίδεψε στην Αμερική, συνέθεσε σπουδαία μουσικά έργα για πιάνο και στράφηκε προς τη μουσική διδασκαλία στα 43 του χρόνια. Γνώρισε την Μαρουλία ως μαθήτρια Λυκείου και ανέπτυξε μαζί της κάτι παραπάνω από την τυπική σχέση δασκάλου - μαθητριας, χωρίς όμως να προχωρήσουν σε κάτι σοβαρό.

Η Μαρουλία βρήκε τραγικό θάνατο μια μέρα που  πήγαινε στο προγραμματισμένο μάθημα της  με τον Friedrich , καθώς η άμαξα συγκρούστηκε με διερχόμενο τρένο λιγα χιλιόμετρα μακρια από το σπίτι του.

Συντετριμμένος, δεν έτρωγε για μέρες. Κατάφερε να συνθέσει αυτό το κομμάτι που ήταν και το τελευταίο της καριέρας του. Κυκλοφορούσε για αρκετό καιρό μονολογώντας στους δρόμους του Βερολίνου μέχρι που η αδελφή του, η Ντιντριχ τον βρήκε νεκρό στην μπανιέρα του σπιτιού, με κατεβασμένο το σώβρακο. Είχε πνιγεί από τα ίδια του τα ούρα.

Το κομμάτι εκδόθηκε με άδεια της Ντιντριχ που ήταν και η μοναδική κληρονόμος του καθώς δεν είχε κανέναν άλλο στον κόσμο και οι γονείς του είχαν φύγει και αυτοί νωρίς και για πολλούς κριτικούς θεωρείται το καλύτερο που έγραψε ποτέ και θεωρείται και ένα από τα σπουδαιότερα κομμάτια της σύγχρονης μουσικής ιστορίας. 

Προσπάθησα να το αποδώσω με σεβασμό στον συνθέτη και όσο πιο πιστά δύναται να αποδοθεί.

Κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο.

Καληνύχτα χαχαχαχαχαχαχαχαχα ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Friedrich_Günter_-_Maroulia.wav_online-audio-converter.com.mp3

Attachments

Γεια σου ρε Κώστα με τα ωραία σου. :)

Γιατί δεν χώνεις τέτοια συχνότερα παλικάρι? :)

fusiongtr είπε:
Γεια σου ρε Κώστα με τα ωραία σου. :)

Γιατί δεν χώνεις τέτοια συχνότερα παλικάρι? :)
Πριν 170 χρόνια υπήρχαν τρένα στη Γερμανία

η να αλλάξω το σενάριο? Χαχαχαχα

dimsonic είπε:
Εχει ένα σοβαρό θέμα όμως:

λείπουν 1-2 δευτερόλεπτα από το σβήσιμο της τελευταίας νότας... >:(
Αυτό είναι άποψη.

Είναι το αλατοπίπερο.

Δεν ξέρω αν ο Σγούρος  ή ο Λουίς Λορτιε το απέδιδαν καλύτερα. Είναι λίγο πιο καλοί από εμένα γιατί εγώ το έχω και χόμπι ε? Δεν είμαι επαγγελματίας. Βέβαια είμαι πολύ πιο όμορφος άντρας και έχω και εγώ χέρι.

cos_dr είπε:
Αυτό είναι άποψη.

Είναι το αλατοπίπερο.

Δεν ξέρω αν ο Σγούρος  ή ο Λουίς Λορτιε το απέδιδαν καλύτερα. Είναι λίγο πιο καλοί από εμένα γιατί εγώ το έχω και χόμπι ε? Δεν είμαι επαγγελματίας. Βέβαια είναι πολύ πιο όμορφος άντρας και έχω και εγώ χέρι.
είναι και το χόμπυ, είν και το μαλλί, ειν κι η εσωτερικότητα της ψυχής...

cos_dr είπε:

Κοιτα..απο ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ δεν τα πανε και πολυ καλα οι ΟμπερστΡΟΥΜΦφυρερπουπινουντοαιματουελληνικουλαΓουμετομπουρικαιδεντοναφΙνουνναβΓΙστηΣΥΝΤΑΞΗστα39  ;D ;D

Απο ΤΡΑΙΝΑ ομως ΜΑΜΑΝΕ και ΔΕΡΝΟΥΝ

https://www.thelocal.de/20170711/train-travel-germany-10-things-you-never-knew-railways

Οταν εμεις ειχαμε ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ στον Παρθενωνα αυτοι ειχαν S-BAHN στο Βερολινο οποτε μια χαρα τον....σκοτωσες τον ηρωα εν ετη 1848 .. ;D

Στο ΟΝΟΜΑ της ΑΔΕΡΦΗΣ του τα εκανες λιγο μανταρα γιατι το Dietrich ειναι αντρικο ονομα  (οπως το ΓΙΩΡΓΗΣ ενα πραμα  ;D)  ;D...και στα 1848 οι ΕΞΑΛΛΟΤΗΤΕΣ των 20s δεν ειχαν ακομα ερθει στο Βερολινο... ;D

Βγαλτην MARLENE για να εχεις και συνδεση με την ΘΕΑ που ηταν και βερα Βερολινεζα

250px-Marlene_Dietrich_circa_1930_%28cropped%29.png

Superfunk είπε:
Κοιτα..απο ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ δεν τα πανε και πολυ καλα οι ΟμπερστΡΟΥΜΦφυρερπουπινουντοαιματουελληνικουλαΓουμετομπουρικαιδεντοναφΙνουνναβΓΙστηΣΥΝΤΑΞΗστα39  ;D ;D

Απο ΤΡΑΙΝΑ ομως ΜΑΜΑΝΕ και ΔΕΡΝΟΥΝ

https://www.thelocal.de/20170711/train-travel-germany-10-things-you-never-knew-railways

Οταν εμεις ειχαμε ΚΑΤΣΙΚΙΑ στον Παρθενωνα αυτοι ειχαν S-BAHN στο Βερολινο οποτε μια χαρα τον....σκοτωσες τον ηρωα εν ετη 1848 .. ;D

Στο ΟΝΟΜΑ της ΑΔΕΡΦΗΣ του τα εκανες λιγο μανταρα γιατι το Dietrich ειναι αντρικο ονομα  (οπως το ΓΙΩΡΓΗΣ ενα πραμα  ;D)  ;D

Βγαλτην MARLENE για να εχεις και συνδεση με την ΘΕΑ που ηταν και βερα Βερολινεζα

250px-Marlene_Dietrich_circa_1930_%28cropped%29.png
Εντάξει. Καθαρίσαμε από factual accuracy και continuity.

Θα γράψω το βιβλίο, δικαιώματα από ταινίες.

Θα κονομησουμε αφεντικό!!!!!

Θα φάμε ψωμί!!!!!

Αν πέσει και η φορολογία και δεν πειράξουν τις συντάξεις......... Παναγίτσα μου........ Χαχαχα

θέλει και ένα ιατρικό σύμβουλο κάτι, γιατί μένουν αναπάντητα ερωτήματα:

ΤΙ είχε φάει και πιεί πριν πεθάνει ο καλλιτέχνης?

καρπόυζι ριγωτό?

ρέγγα και ήπιε και μια καράφα?

ή είχε προστάτη?

Και για το άλλο που λες τιμούμε και το diversity.

Υπάρχει δικαιολογία. Μπορεί να είναι αντρικό το όνομα αλλά διευρυνομαστε σε συνέχεια του gender policy και το μεταφέρουμε και ιστορικά. Το ίδιο κάνουν στο battlefield V. Ακόμα και ιστορικά γεγονότα θα τα αλλάζουμε προς τα σύγχρονα δεδομένα γιατί πάνω από όλα τα θεάματα είναι διασκέδαση.

Diversity στην τέχνη και τον πολιτισμό!!!!! Χωρίς όρια, χωρίς στερεότυπα.

Χαχαχαχαχα

dimsonic είπε:
θέλει και ένα ιατρικό σύμβουλο κάτι, γιατί μένουν αναπάντητα ερωτήματα:

ΤΙ είχε φάει και πιεί πριν πεθάνει ο καλλιτέχνης?

καρπόυζι ριγωτό?

ρέγγα και ήπιε και μια καράφα?

ή είχε προστάτη?
Το έχω επιμεληθεί εγώ αυτό, εγώ γνώσεις.

Κλείστηκε στο σπίτι, κατουραγε στην μπανιέρα για μέρες και του τη βάρεσε και πνίγηκε μόνος του. Τιθεται θέμα ένστικτου αυτό συντήρησης βέβαια. Είναι πολύ δύσκολο να αυτοκτονήσεις με αυτόν τον τρόπο, ίσως είχε πιει, είχε εξαντληθεί από την ασιτία.

Αλλά και πάλι πως ουρουσε τόσο πολύ. Έπινε νερό?

Εντάξει, ο κόσμος τα προσπερνά αυτά. Δεν βλέπουν μόνο γιατροί ή ιατροδικαστες. Και αν τον έφαγε η Ντίτριχ? Και κάποιος επιστήμονας σύγχρονος αποφάσισε να διερευνήσει για τον Φρίντριχ και να γράψει διατριβή όπως κάνουν για τη σινδονη του Χριστού και τέτοια?

Ας επικεντρωθουμε στο κομμάτι βέβαια γιατί το φόρουμ είναι μουσικών θεμάτων. Αλλά καλο είναι να ξέρουμε και λίγο μουσική ιστορία. Οι γνώσεις κανέναν δεν έβλαψαν χαχαχαχα.

Απολαύστε το.

Δεν υπάρχουν πια τέτοιοι συνθεταραδες.

Χαχαχαχα

Superfunk είπε:
Τωρα το ακουσα.

Ωραιο ειναι θυμιζει soundtrack σε ταινια του Fritz Lang  ;D

Γουέστερν με κινεζους, άραβες κσι high society? Έχει στοιχεία λαϊκής πάλης.

Οργασμός έμπνευσης με περιμένει το βράδυ.

Θα το ταράξω στη διασκευή.

cos_dr είπε:
Γουέστερν με κινεζους, άραβες κσι high society? Έχει στοιχεία λαϊκής πάλης.

Οργασμός έμπνευσης με περιμένει το βράδυ.

Θα το ταράξω στη διασκευή.
ΦιλωΟΥς μιλαμε για εναν απο τους πυλωνες της τεχνης του σινεμα.....κανονικα ο ΛΑΚΗΣ μονο Frirz Lang θα επρεπε να βλεπει (οπως ακουει ΜΟΝΟ Frank Sinatra)...ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δεις κατι αλλο  :)

https://en.wikipedia.org/wiki/Fritz_Lang

Superfunk είπε:
ΦιλωΟΥς μιλαμε για εναν απο τους πυλωνες της τεχνης του σινεμα.....κανονικα ο ΛΑΚΗΣ μονο Frirz Lang θα επρεπε να βλεπει (οπως ακουει ΜΟΝΟ Frank Sinatra)...ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δεις κατι αλλο  :)

O Λάκης ακόμα θα βλέπει την πισίνα, οπότε μπορεί να το κάνει παραλλαγή σε μπανιέρα...

Superfunk είπε:

Σε τέχνη και οικονομία σε εμπιστεύομαι τυφλά.

Ωραίο ήταν, μου θύμισε τον διάσημο μαύρο μπλουζίστα Προκόφιεφ, και μου έφερε γλυκές αναμνήσεις από τη Μαρουλία, ήτανε καλό μουν@κι, την είχα γνωρίσει, κάναμε μαζί φαντάροι.

cos_dr είπε:

Βρε κάντο ότι θέλεις το σενάριο.

Εγώ θέλω να ανεβάζεις κι άλλα τέτοια.

Είχες οίστρο χθες?

fusiongtr είπε:
Βρε κάντο ότι θέλεις το σενάριο.

Εγώ θέλω να ανεβάζεις κι άλλα τέτοια.

Είχες οίστρο χθες?
Οχι.

Συνέχιζα ένα άλλο διαστημικό που παλευω σποραδικά και μου τη βάρεσε.

Και για 4 λεπτά έβαλα ενα πιάνομ πάτησα record και αρχιζα να παιζω οτι να ναι.

4 λεπτά μου πήρε, όσο είναι το κομμάτι.

Μετά νυσταζα αλλά μου ήρθε η ιστορία στο μυαλό , άρχισα να γελάω μόνος μου, έκανα το ποστ και πήγα για ύπνο γιατι το πρωί ξυπναγα νωρίς και το μάμησα. Με 4 ώρες υπνο είμαι. 

Άμα θές να σου γράφω τέτοια είναι το πιο εύκολο.

χαχαχαχαχχχαχαχαχχαχαχ

Πιο πολύ μου πήρε να γράψω την ιστορία παρά το κομμάτι δηλαδής.

Trending...

Νέα θέματα

Back