floyd rose vs string thru

Darky

Μόνιμος θαμώνας
ειμαι about to  παραγγειλω μια κιθαρα π εχω αποφασισει απο καιρο να

αγορασω αλλα μ εχει κολλησει η απορια μεταξυ floyd και thru.

o λογος ειναι οτι η thru κανει 200ε λιγοτερα τα οποια ειναι το floyd

π πληρωνω στην αλλη.και σκευτομαι εχοντας ηδη 400 να βαλω και αυτα

τα 200 π εχω μαζεψει για κιθαρα και να παρω ενα λαμπατο.

μιλησα με εναν φιλο μ και μ ειπε να παρω

την thru γιατι εχει περρισοτερο sustain και οτι στο floyd αν σου σπασει

μια χορδη παει η κιθαρα ενα τονο κατω και κατι τετοια ???λολ?

ζηταω λοιπον τα φωτα σας για τα + και τα -

των floyd KAI thru.

Σορρυ αλλά η σύγκριση είναι άκαιρη. Θες τρέμολο; Αν θες τέλος. Όλα τα άλλα δεν έχουν νόημα

Άλλο βόδι και άλλο ρόδι ... που έλεγε μια φίλη μου.

Όπως έχει ήδη ειπωθεί και παραπάνω, είναι θέμα του τι θες. Το floyd είναι λίγο πιο δύσκολη ιστορία για να το συνηθίσεις.

Σχετικά με το floyd και την σπασμένη χορδή, έτσι συμβαίνει, και το ίδιο συμβαίνει με όλες τις μη σταθερές γέφυρες

... αλλά είναι δύσκολο να σπάσεις χορδή αν ξέρεις τι κάνεις.

Εγώ θα σου λεγα το εξής.Επειδή σε βλέπω ψάχνεσαι...θα σου λεγα πάρε αυτήν με string through που πράγματι προσφέρει σταθερότητα και sustain και άσε το floyd γιατί δεν είναι άντε έχω τρέμολο το κουνάω πάνω κάτω και χαίρομαι ;D Αν το χρειαστείς και το θελήσεις ποτέ γνώμη μου είναι και να ξέρεις να το χρησιμοποιείς ώστε να βγάλεις τα μέγιστα απο μια τέτοια κιθάρα. ;)

χμμμ...τελικα πηρα το floyd.

ειχα στην προηγουμενη κιθαρα μ και

το χρειαστικα αρκετες φορες με τα εφφε οποτε

ειπα μν κανω πειραματα.να συνεχισω με αυτο.

ευχαριστω ;)

βασικα εχω προσφατη ασχημη εμπειρια με το ρημαδοfloyd...στο live με grim reaper ξεκουρδιστικε η μι καντινι με αποτελεσμα απο τη φασαρια να βαλω κουρδιστηρι...εν το μεταξυ ειχε τερματισει το βιδακι στο fine tuning και ξεσφιξα το nut!ε καλα δεν κουρδισα ποτε σε εκεινο το live!στο τελος απλα δεν σολαρα μου ειχαν σπασει τα νευρα και πηγα να την καρφωσω στον vht μεσα!!!η επομενη θα ειναι string thru και να πα να γμθ το floyd!!!

Ρε παιδιά αν σου σπάσει η χορδή είτε floyd είτε σταθερή πάλι χρόνο χάνεις.Εκτός αν παίζεις σαν τον Cavalera που δεν βάζει καθόλου Μι και Σι  ;D ;D

το floyd θελει δουλεια κατα το setup.

απο εκει και μετα αν το ρυθμησεις σωστα εχεις πολλες δυνατοτητες και

κατα τη γνωμη μου παντα

μεγαλη αξιοπιστια ;)

σιγουρα...βασικα τα τελευταια10 χρονια παιζω μονο με floyd αλλα ειχα κανει μ----α εκεινη τη νερα....ειχα αλλαξει χορδες την ιδια μερα και μετα εκτος οτι ρημαζω το τρεμολο οταν ξεβιδωσα το nut μιλαμε γ-----ε ο Διας!!!απορυθμιστικε τρελα με αποτελεσμα το κουρδιστηρι να δειχνει οτι να ναι!!!!τεσπα!το setup οσο καλο και να ειναι για μενα κουρδισμα σε floyd χωρις να ακουω την κιθαρα (συνθηκες χαους live με πολυ πιεση χρονου)ειναι τραγικα δυσκολο.

Οταν πας καπου να παιξεις με κιθαρα η οποια διαθετει Floyd,εκτος του οτι παντα πρεπει να παιρνεις αλλη μια καβατζα κουρδισμενη κ ετοιμοπολεμη,πρεπει να ειναι προετοιμασμενη σωστα.

Εξηγω -

Πρεπει να εχεις τσεκαρει τα ελατηρια στηριξης κ επαναφορας ωστε να παραμενει στον τονο παντοτε,γιατι μπορει πριν 5 ημερες να δουλευε μια χαρα κ να μην εχανε μοριο αλλα ο παραγων υγρασια,ζεστη,κρυο επηρεαζει παντοτε αρνητικα.

Οποτε τσεκαρουμε,ισως να χρειαζεται ενα κλικ ξεσφυγμα η μπασα πλευρα κτλ.

Πρεπει παντα να εχεις φροντισει να κουρδισεις ξανα την κιθαρα σου κ να επαναφερεις τα fine tuners του τρεμολο στην αρχικη τους θεση.

Βεβαια εαν ελεγχεις συχνα την παραπανω οδηγια σχετικα με τα ελατηρια δεν θα αντιμετωσεις σχεδον ποτε το προβλημα να θελεις να κουρδισεις κ να εχει τερματισει το βιδακι.

Αυτα περι λαιβ κ φλοιντ.

Περι sustain.

Εαν παιζεις metal πιστεψε με,οταν εχεις το gain στο 8-10 τοτε εχεις αφθονο sustain με floyd,χωρις floyd,string thru,string out,στριγγακια γενικοτερα. :D Δεν νομιζω να μπορει κανεις να καταλαβει ευκολα την διαφορα. :)

καλα τα λες εσυ...ρωτα και εμενα που ξεκιναω απο τη λουτσα με βαλιτσα κιθαρα και κεφαλη 100 κιλα για μιση ωρα support live να κουβαλαω και 2 κιθαρα;χορδη εχω να σπασω απο 13 χρονων και γενικα το κουρδισμα μου ειναι παντα αψογο...η βλακεια ηταν κυριος η αλλαγη χορδων εκεινη τη μερα,ετσι πιστευω εγω,τελοσπαντον το εχεσα το θεμα του παιδιου.sorry για το οφτοπικ κυριοι

Περι sustain.Εαν παιζεις metal πιστεψε με,οταν εχεις το gain στο 8-10 τοτε εχεις αφθονο sustain με floyd,χωρις floyd,string thru,string out,στριγγακια γενικοτερα. Cheesy Δεν νομιζω να μπορει κανεις να καταλαβει ευκολα την διαφορα. Smiley
κι'ομως την παρακαταλαβαίνεις :)

ΠαράθεσηΠερι sustain.

Εαν παιζεις metal πιστεψε με,οταν εχεις το gain στο 8-10 τοτε εχεις αφθονο sustain με floyd,χωρις floyd,string thru,string out,στριγγακια γενικοτερα. Cheesy Δεν νομιζω να μπορει κανεις να καταλαβει ευκολα την διαφορα. Smiley

κι'ομως την παρακαταλαβαίνεις Smiley
Πρέπει να έχεις πολύ δυνατό αυτί φιλέ ax1ss. Εγω το καταλαβαίνω μόνο όταν ξυπνάω και γρατζουνάω την κιθάρα χωρίς καλώδια. Αμα μπει μετά ο ενισχυτής στο τέρμα και το gain 9-10 τι να καταλάβεις?

Μεγάλος μπελάς το floyd... Είχα πάρει μια τέτοια κιθάρα πιτσιρικάς και την υγειά μου τη βρήκα όταν τελικά το σταθεροποίησα. Είναι πολύ ασταθής παράγοντας κι αν κάτι πάει στραβά ιδίως σε live, την έχεις βάψει! Αν και δέ μού συνέβησε ποτέ κάτι άσχημο σαν τον garrett, ήταν έτσι κι αλλιώς ζαλούρα το όλο στήσιμο, βίδες πάνω, βίδες κάτω, βίδες στα ελατήρια, κούρδισε-ξεκούρδισε να ρυθμίσεις τα σαμαράκια, μιά σκέτη φρίκη με 25 βίδες!

Χώρια κι η άσχημη εμπειρία ενός φίλου με μιά Ibanez, τού ξεκουρδιζόταν συνέχεια λόγω τού floyd, την είχε ψωνίσει το παιδί, μπήκε σε τριπάκι να αλλάξει ελατήρια, στο τέλος κόντεψε να πάρει άλλο, αυθεντικό floyd ώσπου την πήγε σε μάστορα που τη σετάρισε, την άφησε να "στρώσει" 2-3 μέρες (!) κι έτσι διορθώθηκε τελικά.

Αυτό που δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω, είναι γιατί τόση φασαρία γιά ένα πράγμα που γίνεται και με απλό (τύπου strat) τρέμολο! Έτσι κι αλλιώς, μια καλοσεταρισμένη και με καλά κλειδιά κιθάρα δύσκολα ξεκουρδίζεται (άντε, ας διορθώσεις και μιά φορά το κούρδισμα στη μέση τής πρόβας / συναυλίας αν το παρακάνεις στις τρεμολιές).

Εξ' άλλου, τα απλά πράγματα λειτουργούν πάντα καλύτερα...

Τα εφφε, τα κολπα και τους ηχους που μπορεις να παρεις με ενα καλοσεταρισμενο Floyd, δεν μπορεις να τα κανεις με κανενα αλλο τρεμολο (vintage) ΟΥΤΕ λογος δε για κιθαρα χωρις τρεμολο.

Τωρα, να καταριομαστε τα Floyd επειδη δεν ασχοληθηκαμε ποτε για να το μαθουμε πως σεταρεται και πως αλλαζεις χορδες, δεν φταιει το τρεμολο, αλλα η τεμπελια μας.

Προσωπικα που παιρνει κανα 20λεπτο να αλλαξω ΟΛΟ το σετ μαζι με το σεταρισμα, που ουτως η αλλως δε χρειαζεται, αφου εχει γινει ενα καλο στην αρχη, και δεν αλλαζω παχος στις χορδες μου.

Τωρα στο live αμα σπασεις χορδη και δεν εχεις αλλη μαζι τον ηπιες αλλα με το floyd βγαινεις ασπροπροσωπος. ΚΙ ολα αυτα στην διαρκεια οσο η μπαντα να παιξει μια ψιλοεισαγωγουλα, ενα μικρο jam

Συμφωνω με Play,εαν ξερεις απο βεσπα(floyd rose) δεν μπαινεις ποτε σε προβληματισμους τυπου "εχει πολλα βιδακια".

Εγω το θεωρω το κορυφαιο εφε εργαλειο.

Ασε ποου δειχνει κ πολυ κουλ :)

Ο μονος τυπας που εχω ακουσει να κανει απιθανους ηχους με κιθαρα χωρις floyd rose ειναι ο John Sykes στο album Whitesnake.

Το ατομο ειναι το κατι αλλο.

Εεεεεπ, Jake E Lee.

Οσο για τον Sykes, ΕΙΧΕ μια Jackson με floyd την οποια χρησιμοποιουσε ΜΟΝΟ για τα σημεια που πραγματικα χρειαζοταν και δε γινοταν με την LP custom.

Παντως απο κοντα που τον εχω δει ειναι αψογος ο κιαρατας, και ΜΟΝΟ καρφι στον (μονταρισμενο) Marshall

playloud είπε:
Τα εφφε, τα κολπα και τους ηχους που μπορεις να παρεις με ενα καλοσεταρισμενο Floyd, δεν μπορεις να τα κανεις με κανενα αλλο τρεμολο (vintage)
...Steinberger????

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back