Παρατήρησατε ότι η Fender δεν βγάζει πλέον Strat με Floyd Rose (ουτε και Squier εδω που τα λέμε)? Τι παίζει, ξέρει κανείς?
δε καταλαβες ......300 κομματια βγαλανε και αυτο ητανε....(αλλα και να μην ητανε ποιος λογικος ανθρωπος θα εδινε 20000 ευρω για μια partscaster με FR..... :roll: ) οποτε μαλλον παπαλα το FR....Περισσότερο παρατήρηση ήταν... μου κάνει εντύπωση που το μόνο μοντέλο πλέον που θα έχει FR θα είναι η νεα EVH....
Ευτυχως σε ολο τον κοσμο (πλην της Ελλαδας) τοσο το gear οσο και η ΜΟΥΣΙΚΗ εχει ξεφυγει ανεπιστρεπτη απο τα 80s..... & εχει επιστρεψει (τελειωτικα πλεον νομιζω) στις κλασσικες vintage επιλογες' date='και η Fender λογικο ειναι να ακολουθει... :wink: :lol:
αλλωστε το να βαλεις FR σε μια strat ισοδυναμει με το να ζωγραφισεις ενα...μουστακι πανω στη Μονα Λιζα... :lol:[/quote']
Καλά τώρα ξεφεύγουμε αλλά τα 80s δεν είναι μόνο Klaus Nomi, spandex, κραγιόν...σίγουρα είχε πολύ σαβούρα αλλά έχει αφήσει και πολλούς διαχρονικούς δίσκους σαν κληρονομιά από πολλά είδη.
Όσο για το μουστάκι....τουλάχιστον θα είναι θεριακλίδικο!![]()
![]()
![]()
Πες μου ότι έχει και maple ταστιέρα και θα είσαι θεός!Παντως εγω εχω στη κατοχη μου μια Mexico fat strat με Floyd Rose... ετσι για ....ποικιλια :lol:
(παντα πιστευα οτι αυτο που λειπει απο την Μona Lisa ειναι ενα μουστακι και θα ηταν ιδια ο δημιουργος της :wink: :lol: :lol: )
Δεν μπορώ να καταλάβω ρε παιδιά γιατί κάποιος να θέλει μια strat με Floyd Rose. Παραδοσιακά η strat δεν έχει FR και για να δουλέψει η συγκεκριμένμη γέφυρα καλά θέλει σκαμένο σώμα εκεί που βρίσκεται η γέφυρα' date=' όπως π.χ. οι IBANEZ. [/quote']
Δεν ισχυει αυτο....το FR δουλευει εξισου καλα (αν οχι καλυτερα......)οταν ΔΕΝ ειναι floating.....ειναι παρα πολλοι οσοι το προτιμουν να "καθεται" πανω στο σωμα αφενος γιατι δεν εχεις προβληματα με την τονικοτητα οταν κανεις σηκωματα, αφετερου γιατι πολλοι υποστηριζουν οτι ετσι εχει καλυτερο sustain μια και "ακουμπαει" πανω στο σωμα, και τελος σε περιπτωση που σπασεις μια χορδη δεν βγαινουν ολες οι υπολοιπες out of tune......Μια χαρα δουλευει το FR λοιπον ακομα και οταν δεν ειναι recessed......εξαλλου και ο πρωτος διδαξας ο VH δεν χρησιμοποιει recessed floyd.....
Ακόμα πιο σημαντικό για όσους δεν το ξέρουν είναι ότι με τις κατάλληλες ρυθμίσεις (6 βίδες πάνω' date=' δύο βίδες από κάτω κοντά στα ελατήρια, και ελατήρια) το κλασσικό vintage tremolo μπορεί να γίνει σχεδόν όπως ένα FR στο ηχητικό αποτέλεσμα, βέβαια αφήνοντας την κιθάρα να αναπνέει αφού δεν κλειδώνουν οι χορδές στο HeadStock. Και σε συνδυασμό με καλά Lock κλειδιά, THE VINTAGE TREMOLO STAYS IN TUNE. :wink: Προσωπικά το έχω κάνει στη strat μου και ξέγνιασα... 8)[/quote']
Συμφωνω εδω και εγω οτι μπορει να βελτιωσεις με τους τροπους που αναφερεις το Vintage tremolo.....oυτε και εγω αντιμετωπιζω προβληματα με το συγκεκριμενο (εχω φροντισει η κιθαρα μου να ειναι σωστα σεταρισμενη οπως λες, και το nut να ειναι OK.....).....εξαλλου δεν κανω dive bombs....![]()
![]()
![]()
Oμως για καποιους που κανουν βιαιη, συχνη, και εντονη χρηση του τρεμολο to vintage, παρολα τα μετρα που ανεφερες, ειναι ανεπαρκες και το floyd rose ειναι μονοδρομος......κανενα αλλο τρεμολο δεν κραταει το κουρδισμα οπως αυτο.....
Σε ποιες βιδες αναφερεσαι;Ακόμα πιο σημαντικό για όσους δεν το ξέρουν είναι ότι με τις κατάλληλες ρυθμίσεις (6 βίδες πάνω' date=' [b']δύο βίδες από κάτω κοντά στα ελατήρια[/b], και ελατήρια) το κλασσικό vintage tremolo μπορεί να γίνει σχεδόν όπως ένα FR στο ηχητικό αποτέλεσμα...
Πετάλι Fender Chorus PR2524
€45
Fender Stratocaster
€600
Νίκαια
Fender Stratocaster American Standard USA 2006 60th Anniversary
€1,400
Αθήνα
Fender SCN Bridge USA Μαγνήτης
€50
Αθήνα
Gibson Les Paul Standard '60s Figured Top 2022 Iced Tea
€2,000
Αθήνα
Fender Jimi Hendrix Artist Series Tribute Stratocaster 1997 (USA)
€2,800
Ηράκλειο