Λοιπόν ακούστε τη δική μου ιστορία:
Σε κάποια φάση που άλλαξα χορδές στην CP60s, αποφάσισα να ξεβιδώσω το pickguard για να ρίξω μια ματιά μέσα. Αυτό που είδα με ξάφνιασε δυσάρεστα:
Σκέφτηκα αμέσως: "Βρε τους απατεώνες!!! Αυτοί δεν είναι Custom 69!!!".
Αυτό το είπα γιατί κανονικά οι Custom 69 έχουν:
> αυτοκόλλητο Custom Shop
> ημερομηνία ελέγχου από την Abigail Ybarra, καθώς και
> τα αρχικά "Α.Υ" του ονόματός της. Επίσης,
> το κάτω μέρος του μαγνήτη, θα έπρεπε να έχει γκριζο-πράσινο χρώμα.
Δείτε πχ μια photo από τους μαγνήτες που είχα παλιότερα για να καταλάβετε διαφορά:
Αμέσως το έψαξα σε forum του εξωτερικού για να δω τι παίζει, και με όσους μίλησα, μου έλεγαν ότι οι δικοί τους μαγνήτες είχαν ημερομηνία ελέγχου γραμμένη καθώς και τα αρχικά "Α.Υ.", αλλά δεν είχαν αυτοκόλλητο Custom Shop...
Αποφάσισα λοιπόν να στείλω email στη ΙΔΙΑ ΤΗΝ FENDER !!! (Αν και εδώ που τα λέμε, δεν περίμενα και πολλά πολλά...)
Στο email τους έγραφα:
"
Hello,
I live in Greece and I a couple of weeks ago I bought Classic Player 60s strat (Serial Number: MZ7017075).
One of the main reasons that I bought it were the CS69 pickups. BUT to my surprise, today I took off the pickguard and I saw that the pickups are not like the original ones that I have bought separately and use on my other strat.
They don't have this dark gray bobbin, nor the Abigail Ybarra's dating and initials.
So I have to ask you directly:
Does my strat has FAKE Custom Shop 69 pickups? Why aren't they like the ones that I bought separately in the past?
As I mentioned this is the MAIN reason that I bought the guitar, and I don't feel happy at all by the fact the the pickups might not be original.
I am waiting for your answer in anxious.
Thanks in advance,
E. A."
Όμως μετά από 2-3 μέρες, έλαβα ένα email όχι από την Fender αλλά από τον ΣΤΟΛΛΑ!!!
Η Fender προφανώς έχει σαν πολιτική, τα εκάστοτε παράπονα/ζητήματα, να τα προωθεί κατευθείαν στον αντίστοιχο εισαγωγέα-αντιπρόσωπο. Θεώρησαν δηλαδή, ότι αφού είμαι Ελλάδα, κατά πάσα πιθανότητα η κιθάρα έφτασε στα χέρια μου μέσω του Στόλλα.
Το πολύ ευγενικό email που έλαβα λοιπόν, μου έλεγε:
"
Φίλε Ηλία γειά σου!
Το e-mail σου μας προωθήθηκε από τη Fender.
Είναι αλήθεια ότι η Custom Classic Player 60 φοράει Custom 69 μαγνήτες όπως πολύ σωστά λες.
Το περίεργο είναι ότι η συγκεκριμένη κιθάρα (SN:7017075) δεν έχει έρθει στην Ελλάδα από την Στόλλας ΑΕ (που αντιπροσωπεύει τον όμιλο της Fender) αλλά από αλλού.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα σου πρότεινα να απευθυνθείς στο κατάστημα από όπου την αγόρασες.
Θα είχε ενδιαφέρον η γνώμη του σχετικά με αυτό που αναφέρεις.
Περιμένω νέα σου
Με εκτίμηση
Τάκης Ταβαλιόν
Διεύθυνση Αγορών
Βενέδικτος Στόλλας
"Οπότε", σκέφτομαι "για να μου το λένε και από τον Στόλλα, τότε μάλλον κάποια ...κουτσουκέλα θα μου έχει κάνει ο Thomann (από όπου και την πήρα...)"
Στέλνω λοιπόν αμέσως email στον Thomann, λέγοντας τους ότι υποπτεύομαι ότι η κιθάρα μου για κάποιον παράξενο λόγο
δεν έχει αυθεντικούς μαγνήτες και τους ζήτησα να επιληφθούν του θέματος.
Μου απάντησαν επίσης άμεσα, ζητώντας μου κοντινές photos από τους μαγνήτες τόσο από την πάνω όσο και από την κάτω μεριά για να τις μελετήσουν, να τις συγκρίνουν με τις CP60s που έχουν στο μαγαζί αλλά και να μιλήσουν με το παράρτημα της Fender στην Ολλανδία.
Τους τις έστειλα και μετά από ανταλλαγή 1-2 ακόμη email τελικά μου είπαν τηλεφωνικά, τα εξής:
1) Όλες οι Fender που φοράνε από τη μάνα τους μαγνήτες Custom Shop δεν έχουν αυτοκόλλητο πάνω. Αυτοκόλλητο έχουν ΜΟΝΟ τα set που πωλούνται ξεχωριστά
2) Οι μαγνήτες που έχουν ίδιους ακριβώς πόλους με τους Custom Shop
3) Πλέον οι CP60s δεν έχουν ημερομηνία και τα αρχικά "Α.Υ."
Οπότε μου λέει "ησύχασε, έτσι είναι όλες...Δεν υπάρχει θέμα απάτης".
Μετά λοιπόν κι από άλλο ψάξιμο βρήκα ότι υπάρχουν
4 (ολογράφως
ΤΕΣΣΕΡΑ 
) ειδών Custom 69 μαγνήτες!!! Ξεκινώντας από το πιο ακριβό στο πιο φθηνό:
1) Μαγνήτες που φτιάχνονται και τυλίγονται κατόπιν ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ από την ίδια την Ybarra (πλέον σταμάτησαν να παράγονται, προφανώς γιατί η γιαγιά κουράστηκε....) και είναι παάκριβοι.
Οι μαγνήτες δεν έχουν τα αρχικά "A.Y" αλλά τη λέξη "Abby":
2) Τα σετ που πουλιούνται ξεχωριστά από τη Fender (σαν αυτά που είχα παλιά στην κιθάρα μου):
Τα οποία γίνονται υπό την επίβλεψη της γιαγιάς...
3) Σετ Custom 69 ΧΩΡΙΣ αυτοκόλλητο C.S. και με μόνο τα αρχικά και την ημερομηνία ελέγχου.
Τέτοια φορούσαν οι πρώτες CP60s (παραγωγή 2006). Αν παρατηρήσετε το χρώμα του bobbin είναι πιο γκρίζο και όχι γκριζο-πράσινο:
και τέλος
4) Οι Custom 69 που φοράνε πλέον οι CP60s οι οποίοι δεν γράφουν εντελώς ΤΙΠΟΤΑ:
Η έρευνά μου συνεχίστηκε, ψάχνοντας να δω αν τουλάχιστον οι μαγνήτες που έχω συμφωνούν με τα επίσημα specs της Fender. Θα έπρεπε όλοι να έχουν θεωρητική τιμή 5.8k.
Με ένα πολύμετρο επιβεβαίωσα ότι η τιμή τους είναι (με μικρές αποκλίσεις) ΟΝΤΩΣ τόσο. Ιδού:
BRIDGE:
MIDDLE:
NECK:
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
H Fender όπως ξαναείπα, δεν προλαβαίνει να φτιάχνει CP60s και έχει μεταφέρει όλη την παραγωγή στο Mexico.
Να διευκρινήσω ότι ο ήχος των μαγνητών ME ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ (Μάλιστα μου αρέσει ΠΟΛΥ περισσότερο από τότε που είχα τους "αυθεντικούς" ;D)
ΟΜΩΣ, δεν παύει αυτό που κάνει η Fender να είναι κατά τη γνώμη μου, εν μέρει ανέντιμο, γιατί πχ κάποιος μπορεί να πάρει την κιθάρα ξέροντας ότι έχει Custom 69 μόνο και μόνο για να τους πουλήσει ή εν πάσει περιπτώσει μόνο και μονο για το mojo τους!
Με το να διαφημίζει η Fender ότι έχει Custom 69 χωρίς να λέει ότι είναι στην ουσία "ΚΛΩΝΟΙ Custom 69" είναι σαν να εξαπατά τους αγοραστές, μόνο για τους λόγους που προανέφερα και όχι επειδή δεν έχουν καλό ήχο.
Θα μου πείτε...Μα πως κάνεις έτσι για το αν τυλίγονται στο Mexico, ή αν τελικά τους επίβλεψε η γιαγιά ή όχι...
Θα σας απαντήσω "Πώς θα νιώθατε αν είχατε πληρώσει για ένα AYΘΕΝΤΙΚΟ ρούχο από κάποιο σχεδιαστή, και τελικά συνειδητοποιούσατε ότι το έχει ράψει μια θείτσα στα Πετράλωνα; (
Κάτι που πρακτικά μάλλον συμβαίνει στην πραγματικότητα...)"
Δε θα νιώθατε εν μέρει προδομένοι? Ότι σας κορόιδεψαν, έστω κι αν αυτό που αγοράσατε είναι ποιοτικά άψογο?
Αυτά ήθελα να πω, και να στείλω ένα φιλάκι στη γιαγιά που μας βασανίζει τόσο με τα τερτίπια της
:-* :-* :-*
(
έπιασε τόπο και το smiley ;D)