Fender custom classic series

thanasis b

Της παρέας
Γνωριζει καποιος κατι σχετικα με αυτες τις κιθαρες? εχουν ουσιαστικες διαφορες απο μια απλη std american?

Ποιός καλύτερος να σου πει από την ίδια τη Fender?

http://www.fendercustomshop.com.au/classicseries/

The Custom Classic Stratocaster® guitar is the Custom Shop’s version of our American Series Strat. Features include a thin-finished alder or ash body (depending on color), lightly-figured “C”- or “V”-maple neck, rosewood or maple fingerboard with a 9.5” radius, 22 medium-jumbo frets, and Fender® deluxe staggered cast/sealed machine heads. The Custom Classic also features three Modern Classic single-coil pickups, including the Hot Classic bridge pickup with custom steel inductance plate. Also on board, three-ply parchment pickguard, aged White plastic parts, and a Custom Classic two-point synchronized tremolo with milled solid-stainless saddles, solid steel spring block and pop-in arm.

lol μόλις παρατήρησα ότι πήρα το link από το αυστραλιανό site του Custom Shop  :P

Jasemeister είπε:
Ποιός καλύτερος να σου πει από την ίδια τη Fender?

http://www.fendercustomshop.com.au/classicseries/

lol μόλις παρατήρησα ότι πήρα το link από το αυστραλιανό site του Custom Shop  :P
σωστα! ;)

ηχητικα βεβαια δεν καταλαβα τι διαφορες μπορει να εχει. (νταξ ειμαι και λιγο ασχετος!). Ο χοτ(!) μαγνητης ειναι πιο γκαζωμενος?

να υποθεσω οτι η τιμη της θα ειναι περιπου στα 1500 και ανω??

Ο χοτ(!) μαγνητης ειναι πιο γκαζωμενος?
Σε σχέση με τους άλλους δυο που φορά θα έχει μεγαλύτερο Output αλλά κατα πόσο γκαζωμένος θα είναι, άγνωστο.

να υποθεσω οτι η τιμη της θα ειναι περιπου στα 1500 και ανω??
Τουλάχιστον, θα'λεγα και κανα χιλιάρικο παραπάνω.

Είδα οτι RRP στην Αμερική είναι τα $2,700 οπότε μάλλον μιλάμε για 2,000 Ευρώ λιανική τουλάχιστον.

[grinia mode]

Υποτίθεται ότι ΔΕΝ μπορείς να δουλεύεις ΠΟΛΥ κόσμο για ΠΟΛΥ καιρό.

Πως τα καταφέρνει τώρα η Fender, βγάζοντας ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ ΓΙΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΟΤΕ!

[/grinia mode]

(ναι, ξύπνησα στραβά σήμερα...  ;D ;D ;D)

The Genius Loci είπε:
[grinia mode]

Υποτίθεται ότι ΔΕΝ μπορείς να δουλεύεις ΠΟΛΥ κόσμο για ΠΟΛΥ καιρό.

Πως τα καταφέρνει τώρα η Fender, βγάζοντας ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ ΓΙΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΟΤΕ!

[/grinia mode]

(ναι, ξύπνησα στραβά σήμερα...  ;D ;D ;D)
γιατι υπαρχει καποια εταιρια που εκανε την επανασταση στις ηλ κιθαρες? ;D

thanasis b είπε:
γιατι υπαρχει καποια εταιρια που εκανε την επανασταση στις ηλ κιθαρες? ;D
Δεν ξέρω τι εννοείς επανάσταση. Μήπως κάτι σαν τις Steinberger? Τις Parker? Τις δεκάδες μικρότερες εταιρείες που, τουλάχιστον, δεν ΞΑΝΑΒΓΑΖΟΥΝ ένα μοντέλο του 50 με άλλο χρώμα?

Αλλά είμαστε ήδη off topic.

Jasemeister είπε:
TGL πόσες strat αγοράσει/πουλήσει μέχρι τώρα;  ;D
Εννοείς τα τελευταία 25 χρόνια?  8) ;D ;D ;D

Ειλικρινά, πέρασαν από τα χέρια μου 2 (ολογράφως, δύο) ολόκληρες Fender Strat και αυτό έγινε όταν ήμουν μικρός και αθώος.

Μετά άρχισα να γίνομαι υποψιασμένος και γκρινιάρης σαν τον φιδαετό στο avatar μου, τον οποίο παρεμπιπτόντως γνωρίζω προσωπικά, και ο οποίος θα γινόταν εκτός εαυτού αν του κάνανε πάσα το ίδιο κλασσικό... φίδι, αλλά με νέο non catalog color.  ::)

A ναι, και thin skin finish, like the old times....  ::)

The Genius Loci είπε:
Μετά άρχισα να γίνομαι υποψιασμένος και γκρινιάρης σαν τον φιδαετό στο avatar μου, τον οποίο παρεμπιπτόντως γνωρίζω προσωπικά, και ο οποίος θα γινόταν εκτός εαυτού αν του κάνανε πάσα το ίδιο κλασσικό... φίδι, αλλά με νέο non catalog color.  ::)
;D

The Genius Loci είπε:
Δεν ξέρω τι εννοείς επανάσταση. Μήπως κάτι σαν τις Steinberger? Τις Parker? Τις δεκάδες μικρότερες εταιρείες που, τουλάχιστον, δεν ΞΑΝΑΒΓΑΖΟΥΝ ένα μοντέλο του 50 με άλλο χρώμα?

Αλλά είμαστε ήδη off topic.
εννουσα οτι δεν εχω δει καμια εταιρια (η τουλαχιστον αμα υπαρχει δεν το ξερω) που να βγαλει ενα μοντελο και μετα απο ενα χρονο να βγαλει κατι τελειως διαφορετικο.. ακομα και αυτες που ανεφερες τις ιδιες κιθαρες πουλανε καθε χρονο!

Αν και να πω την αληθεια μου πολυ θα γουσταρω μια Στρατ gibson και μια λες πολ φεντερ!! (δεν αποσκοπω σε κοντρα η οτιδηποτε αλλο απλα αναφερθηκα σε χαρακτηριστηκα μοντελα και εταιριες)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
thanasis b είπε:
εννουσα οτι δεν εχω δει καμια εταιρια (η τουλαχιστον αμα υπαρχει δεν το ξερω) που να βγαλει ενα μοντελο και μετα απο ενα χρονο να βγαλει κατι τελειως διαφορετικο.. ακομα και αυτες που ανεφερες τις ιδιες κιθαρες πουλανε καθε χρονο!

Αν και να πω την αληθεια μου πολυ θα γουσταρω μια Στρατ gibson και μια λες πολ φεντερ!! (δεν αποσκοπω σε κοντρα η οτιδηποτε αλλο απλα αναφερθηκα σε χαρακτηριστηκα μοντελα και εταιριες)
Κοίταξε, κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η Strat, η Tele, η Les Paul κλπ, είναι "αρχετυπικά" όργανα στην κατηγορία τους και από τις περιπτώσεις που το γλυκό πέτυχε με την πρώτη. Ωστόσο θεωρώ απαράδεκτο εταιρείες τέτοιου μεγέθους και τέτοιας Ιστορίας, όχι μόνο να επαναπαύονται στη δόξα του παρελθόντος, αλλά και να επιμένουν να μας δουλεύουν με μικροαλλαγές που παρουσιάζουν σαν "επανάσταση".

Η Parker που αναφέρθηκε είναι πολύ νεώτερη εταιρεία, θα δεις όμως ότι, τουλάχιστον όσο ήταν ο Ken Parker στα πηδάλια, έβγαζε όντως κάθε χρόνο "κάτι διαφορετικό". Και να είσαι σίγουρος ότι δεν ήταν "non catalog colors"  ;).

Το ίδιο ισχύει φυσικά και για πολλούς άλλους κατασκευαστές, με αποκορύφωμα τους Γιαπωνέζους, που, ακολουθώντας την ίδια παράδοση με... τις μοτοσυκλέτες τους, βγάζουν μερικές ντουζίνες νέα μοντέλα το χρόνο!  :)

Οι γιαπωνέζοι είναι άνθρωποι απάνθρωποι. Βγάζουν απίστευτα μουσικά όργανα και τα κρατάνε για πάρτη τους. Αλητεία.

kwstas79 είπε:
Οι γιαπωνέζοι είναι άνθρωποι απάνθρωποι. Βγάζουν απίστευτα μουσικά όργανα και τα κρατάνε για πάρτη τους. Αλητεία.
Υπάρχουν πάντως και μερικοί Γιαπωνέζοι προδότες του Εθνικού Ιδανικού (δεν θυμάμαι αν είναι ο Αυτοκράτορας ή ο Ροζ Πάνθηρας... ένα από τα δύο πάντως...), και στέλνουν μέσω ebay οπουκαιδήποτε. Check it out.  8)

δεν υποστηριζω καποια εταιρια και συμφωνω οτι δεν βγαινουν καινουργια πραγματα. Αλλα δεν ειδα καποια ''επαναστατικο'' υφος για τις συγκεκριμενες στρατ.

Για μενα θα ηταν πολυ εναδιαφερον να δω την φεντερ και την gibson και γενικοτερα  να κανουν κατι διαφορετικο (οπως ειπα και παρανω γιατι τα μπερδεψα λιγο!)

(ασχετο - η φεντερ εχει αγορασει την jackson??)

Trending...

Νέα θέματα

Back