Και οι δύο είναι καλά.........gadgets κατά την ταπεινή μου άποψη... και αυτό λόγω ηχείου. Εγώ έχω τον fender champion 600. 2 λάμπες 6'' ηχείο και.... φύγαμε!!! Ε! που πάμε? ? ? Που πά ρε Καραμήτρο? (που λένε)
Λοιπόν σαν gadget τό χει!!! λάμπα sound κανονικότατα!!
Σαν ενισχυτής... το ψάχνει... ανύπαρκτο headroom, αδυναμία απόδοσης, κρίνεται επιοικώς "στενός"
Ένας φίλος που τον άκουσε σπίτι μου είπε ότι είναι σαν να ακούς κάτι καλό αλλά από σπιρτόκουτο,
ενώ ένας άλλος και ενώ είχε δοκιμάσει και μια αλυσίδα εφέ στον champion 600 (Ibanez Tubeking, Dunlop Wah classic, ένα analog delay)
το έκλεισε έπειτα από 1,5 λεπτό παιξίματος... πλήρως απογοητευμένος...
Φυσικά για τον δεύτερο φιλαράκο μου φυσικό ήταν γιατί άμα παίζεις σε κεφαλές 120 Watts high gain... απελπίζεσαι.. ;D
Γι αυτόν τον ενισχυτή το ζουμί είναι αλλού...
Εγώ βάζοντας καρφί την EJ (αρκετά καλή κιθάρα, και μάλιστα ταιριαστή για αυτόν τον ενισχυτή) στο high input, σε μία ένταση που ανοίγει το ηχείο 5-6 /12 παίζεις χαλαρά και έχεις μία αύρα tweed 50s (που είναι και ο προορισμός του ενισχυτή) αλλά χωρίς πολλές - πολλές απαιτήσεις...
Έναν μόνο ήχο δηλαδή, ένα ψιλοκαλό χρώμα και τέρμα...
Αν τον στριμώξεις τον ενισχυτή ναι μεν βρωμίζει λόγω έντασης αλλά δυστηχώς "αδειάζει" από την άλλη.... και τσιγκίζει... φυσικά με τέτοιο headroom μία τελική και 6'' ηχείο τι θές θα μου πεις......
Με τα εφέ δεν τον πολυζόρισα γιατί ένα κλίκ να κάνεις και φεύγουν όλα μα όλα αλλού για αλλού.... ψάχνεις το γκάζι με ένα πετάλι και μόλις βρεις το χρώμα απουσιάζει ο όγκος (σχετικός).... μόλις πετύχεις τον όγκο (σχετικό) απουσιάζουν τα πρίμα (παντελώς)... και το "χρώμα" που έφτιαξες το χάνεις και όταν π.χ αυτά τα 2 τα ισσοροπήσεις δεν σου αρέσει (εμένα) αυτό που ακούς... οπότε όλα έξω πάλι το καρφί πίσω και κατευθείαν στην κιθάρα (προτιμήστε αυτές με τους μονούς, συμπεριφέρεται καλύτερα ;D) και συνεχίζεις να ΄παίζεις " την μαααύρη την ζωή μουυυ στις βαμβακοφειτίεεεεςς, κοινώς blues)
Τον harley Benton ειλικρινά δεν τον έχω ακούσει ή παίξει... σίγουρα το 8'' ηχείο βοηθά, και θα ήθελα να ψάξω και γω αν ο Fender champ 600 "σηκώνει" ή "παίρνει" ένα 8''
Αλλά φαντάζομαι ότι ο HB την όποια και αν είναι αυτή χροιά του έστω και έτσι "καθαρού" Fender δεν θα την έχει. Αμφιβάλλω δηλαδή για την ποιοτητά του.. ΌΣΟ μπορεί να αμφιβάλει κανείς σε τέτοια επίπεδα Tube amps.
Για recording? Με τα πάντα γράφεις.... τί είναι αυτό που θές όμως μετρά... εγώ θα το απεύφευγα πάντως.
Τέλος δεν είναι προς Θεού για πέταμα, είναι οικονομικός με ότι αυτό συνεπάγεται, γράφει Fender, οπότε ΔΕΝ το πετάς αλλά το πουλάς αν δεν το θές, και φυσικά αξίζει αν πραγματικά τρελένεσαι για tweed gadgets !!!