Εβένινη ταστιέρα

Οι ταστιερες απο τιμιο ξυλο λενε τιποτα?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Κάνουν θαύματα!

@taq:

Ειχε ανεβασει και ο Superfunk κατι κλιπακια απο την ΙΔΙΑ κιθαρα και πολλοι βρισκαν διαφορες.

Μπορω να σου εξηγησω με διαφορους τροπους στο γιατι δεν ειναι αντιπροσωπευτικο παραδειγμα αυτο με τα βιντεακια του whitenoise,αλλα δε σ αρεσουν οι μελετες,οι θεωριες και τα κουραφεξαλα.

Μιας και δεν κανεις εντιτ παρολο που στο ζητησα ευγενικα και συνεχιζεις να εισαι προκλητικος λεγοντας οτι λεω @@@ιες,νομιζω δεν εχει νοημα να ασχοληθω αλλο μαζι σου.

Δεν είπα αν είναι αντιπροσωπευτικό ή όχι...

Εξακολουθείς να μην θέλεις να καταλάβεις τι θέλω να πω. Δεν συνεχιζω την παρεξήγηση. Δεν ωφελεί πραγματικά.

Αν το έλεγα Αγγλικά μήπως ήμουν πιό κατανοητός? (read below)

Γράφω πρίν τί μελέτες (ενοώ κιθάρας και τριβής, που λές παραπάνω)

μου τσαμπουνάς, και συ εξακολουθείς να λές ότι δεν με ενδιαφέρουν οι μελέτες και οι θεωρίες... Α Σ Χ Ε Τ Ο ..... αμα δεν μπορούμε να συνενοηθούμε...

Δεν σε ξεσυνερίζομαι φίλε αλλά βλέπεις ότι αρπάχτηκες και έκανες θέμα εκεί που δεν υπήρχε? Επλασες ολόκληρη ΙΣΤΟΡΙΑ που προήλθε από εσφαλμένη εκτίμηση των γραφομένων μου.

Λυπάμαι αν σε βάζω σε κόπο να ξαναδιαβάσεις από την αρχή

Με κάθε καλή πρόθεση.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Περι ποσοστου συνεισφορας του ξυλου στον ηχο των ηλεκτρικων οργανων:

Αν ας πουμε ρε παιδια καποιος παρει δυο μπουλονια και βιδωσει παρα πολυ σφιχτα, σε σημειο να κανει σωμα την ηλεκτρικη κιθαρα του πανω στο Εβερεστ (το βουνο) με ολη του την μαζα, δεντρα, βραχους, χιονια, τσοπανηδες, ζωα κλπ πιστευετε οτι αληθεια θα ακουσετε τεραστια διαφορα στον ηχο της απο μια αλλη (χωρις βουνο και δασος μαζι της, ελαφρυτερη)?

edit: Και ειδικα αν ακουσει τις δυο κιθαρες σε youtube βιντεακι?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν ξέρω για το Έβερεστ αλλά κάνε κάτι πιό απλό... τύλιξε το σώμα της κιθάρας σου με μονωτική ταινία (πλαστική)

παρατηρείς τίποτα μετα? :wink:

Δεν ξέρω για το Έβερεστ αλλά κάνε κάτι πιό απλό... τύλιξε το σώμα της κιθάρας σου με μονωτική ταινία (πλαστική) παρατηρείς τίποτα μετα? :wink:
Μετά βγάλε την ταινία και έχεις μία πανάκριβη μυγοπαγίδα από την κόλλα που θα έχει μείνει.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

(Τaq, μην παρεξηγηθείς, δεν υπάρχει πρόθεση ειρωνίας, απλά λέω καμια μ@7@?1α μηπως και χαλαρώσει λίγο το κλίμα στο thread)

Δεν ξέρω για το Έβερεστ αλλά κάνε κάτι πιό απλό... τύλιξε το σώμα της κιθάρας σου με μονωτική ταινία (πλαστική) παρατηρείς τίποτα μετα? :wink:
Δεν ξερω και εγω... Υποθετω για να το λες κατι θα πρεπει να παρατηρω αν το κανω αυτο.

Τελικα το ποσοστο ειναι αυτο που με ενδιαφερει (γιαυτο και ο τιτλος του αρχικου μου σχολιου). Δηλαδη, ταστιερες, ξυλα, μαζες κλπ ποσο θα ελεγες οτι συνεισφερουν στο ηχοχρωμα ρε παιδι μου (και ειδικα σε φυσιολογικες συνθηκες, οπου δεν εχω κολλησει την κιθαρα μου στο Εβερεστ η οπου αυτος που την παιζει σφιχτα κολλημενη στο σωμα του δεν ειναι ο ενας ανορεξικος νανος και ο αλλος παχυδερμος γιγαντας κλπ)

Αν μιλαμε για μια αμελητεα συνεισφορα σε σχεση με τα ηλεκτρικα, το παχος των χορδων, τους μαγνητες (διπλοι, μονοι), τα μεταλλικα μερη, τις σπειρες της περιελιξης, τα καλωδια, τον τυπο του ενισχυτη, το μεγαφωνο, τα πεταλια, το nut, τους πυκνωτες, το κεραμικο η AlNiCo του πυρηνα, την γειωση, την συνδεσμολογια των ηλεκτρικων, τα χαρακτηριστικα των ποτενσιομετρων κλπ ας δωσουμε στα ξυλα τοσο ενδιαφερον και παθος οσα τους αναλογει (ξερω γω ενα τις χιλιοις των ποστς μας) να ησυχασουμε απο τον εφιαλτη αυτον !

Δεν παρεξηγούμε με τον χαβαλέ... προς Θεού... ακόμα και πρίν δεν παρεξηγήθηκα, και ειλικρινά ζητώ και συγνώμη αν κάπου παραφέρθηκα, και δεν το συνεχίζω... αλοίμονο....

Anyway και επειδή το έχω κάνει (φυσικά σώθηκα από τις μύγες το υπόλοιπο καλοκαίρι) η παρατήρησή μου είναι η εξής :

¨Οτι ο ήχος της κιθάρας άλλαξε δραματικά έγινε πιό μπάσος και στον ενισχυτή αλλά και unpluged. Αυτό σημαίνει κάτι.. όταν μία στρώση ταινίας έχει τέτοια επίδραση, και "περνάει" στο σήμα, γιατί να μην έχει και το ξύλο? τα μπράτσα τα σώματα οι ταστιέρες? Λογικότατο δεν είναι?

Δεν παρεξηγούμε με τον χαβαλέ... προς Θεού... ακόμα και πρίν δεν παρεξηγήθηκα' date=' και ειλικρινά ζητώ και συγνώμη αν κάπου παραφέρθηκα, και δεν το συνεχίζω... αλοίμονο....Anyway και επειδή το έχω κάνει (φυσικά σώθηκα από τις μύγες το υπόλοιπο καλοκαίρι) η παρατήρησή μου είναι η εξής :

¨Οτι ο ήχος της κιθάρας άλλαξε δραματικά έγινε πιό μπάσος και στον ενισχυτή αλλά και unpluged. Αυτό σημαίνει κάτι.. όταν μία στρώση ταινίας έχει τέτοια επίδραση, και "περνάει" στο σήμα, γιατί να μην έχει και το ξύλο? τα μπράτσα τα σώματα οι ταστιέρες? Λογικότατο δεν είναι?[/quote']

Για το unpluged οχι μονο ειναι λογικο αλλα και πληρως αναμενομενο. Τελεια και παυλα.

Απο οτι καταλαβα οι ενστασεις ολων ειναι για το ποσο σημαντικα ειναι ολα αυτα στο ηλεκτρικο οργανο. Για το αν μπορει καποιος οντως να διακρινει διαφορες σε ταστιερες σε ενα youtube video με mp3 κωδικοποιηση ενος ηχου μιας αθλιας ληψης με μια ερασιτεχνικη καμερα με ενα μικροφωνακι της πλακας που αναπαραγεται απο 2 ηχειακια υπολογιστη των 5 ευρω σε ενα δωματιο με αθλια ακουστικη καθως το ανεμιστηρακι του Η/Υ κανει ζββββ. Αν μπορει τοτε οι διαφορες μεταξυ ταστιερων θα πρεπει να ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ...

Θελω να πω, ακομα και να ισχυριστουμε οτι μπορει να τις διακρινει γιατι να μην οφειλεται στο οτι μεγαλωσαν κατατι τα νυχια του κιθαριστα (!!!!) η φθαρηκε λιγο η πενα του (!!!!) μεταξυ των δυο τεστς επηρρεαζοντας σαφως περισσοτερο τον παραγωμενο ηχο :-)

Ψαχνουμε με λιγα λογια ψυλλους στα αχυρα, ειναι η γνωμη μου...

...Anyway και επειδή το έχω κάνει (φυσικά σώθηκα από τις μύγες το υπόλοιπο καλοκαίρι) η παρατήρησή μου είναι η εξής :

¨Οτι ο ήχος της κιθάρας άλλαξε δραματικά έγινε πιό μπάσος και στον ενισχυτή αλλά και unpluged. Αυτό σημαίνει κάτι.. όταν μία στρώση ταινίας έχει τέτοια επίδραση' date=' και "περνάει" στο σήμα, γιατί να μην έχει και το ξύλο? τα μπράτσα τα σώματα οι ταστιέρες? Λογικότατο δεν είναι?[/quote']

Δεν το πιστεύω.

Να το ξανακάνεις και να μας το βάλεις να το ακούσουμε.

Ούτε λογικό ούτε αναμενόμενο είναι.

...Anyway και επειδή το έχω κάνει (φυσικά σώθηκα από τις μύγες το υπόλοιπο καλοκαίρι) η παρατήρησή μου είναι η εξής :

¨Οτι ο ήχος της κιθάρας άλλαξε δραματικά έγινε πιό μπάσος και στον ενισχυτή αλλά και unpluged. Αυτό σημαίνει κάτι.. όταν μία στρώση ταινίας έχει τέτοια επίδραση' date=' και "περνάει" στο σήμα, γιατί να μην έχει και το ξύλο? τα μπράτσα τα σώματα οι ταστιέρες? Λογικότατο δεν είναι?[/quote']

Δεν το πιστεύω.

Λογικό πάντως, ΔΕΝ είναι.

Ναι, αλλά μετά ποιός θα καθαρίσει την κόλλα από τις ταινίες???

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Μα μόνος σου μπορείς να πάρεις την απάντηση. Κιθάρες έχεις. Είναι πολύ απλό Χάρη. Θα εκπλαγείς. Πιστεψέ με.

@Vrass στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν .... ενώ στη Βιλαρίμπα :lol: :lol:

(Όχι μωρέ δεν κάνει ζημιά ένα καλό σκούπισμα θέλει μετα... δεν θα αφήσεις δα και την ταινία να γίνει vintage :lol: :lol: )

Μα μόνος σου μπορείς να πάρεις την απάντηση. Κιθάρες έχεις. Είναι πολύ απλό Χάρη. Θα εκπλαγείς. Πιστεψέ με.
με ποια αφορμη εκανες το παραπανω πειραμα?? :roll:

Σκεφτόμουν απλά άν και κατά πόσο θα άλλαζε ο χαρακτήρας μίας κιθάρας μου, αν την ξαναέβαφα από πάνω από το κανονικό της χρώμα.

Έπειτα αν την έβαφα κανονικά σκέφτηκα μήπως η ζημιά στον ήχο της δεν είναι αναστρέψιμη.

Έτσι σκέφτηκα να περάσω μονοτική ταινία που έχει ένα σχετικό πάχος και δεν κολλάει σαν logo. Μετά το εγχειρημα, άρχισε να μου αρέσει περισσότερο το ροζ που είχε η Japan στρατ 57 reissue μου :lol: :lol:

Δεν το πιστεύω.

Ούτε λογικό ούτε αναμενόμενο είναι.
Φανταζομαι η ενσταση σου ειναι στο οτι ο ηχος του αλλοιωθηκε παρατηρησιμα οσον αφορα τον ενισχυτη οταν την μετετρεψε σε κουνουποπαγιδα.

Γιατι στο unpluged (εφοσον χρησιμοποιει την κιθαρα ως ακουστικο οργανο και λαμβανει τον ηχο οχι μεσω των ηλεκτρικων αλλα μεσω του αντηχειου/ιδοσυχνοτητων/συντονισμων και ξερω γω τι αλλο) οντως θα πρεπει να εμφανισει διαφορες ... (ακομα και το τριγωνακι που λεμε τα καλαντα αλλο ηχο κανει με μονωτικες ταινιες πανω του, αλλο χωρις, αλλο αν το κρατας με το χερι, αλλο αν το κρατας κρεμασμενο απο σκοινακι).

Εγώ ένα έχω να πω:
από όταν κόλλησα (λόγω internet) το μικρόβιο να ψάχνω και την παραμικρή λεπτομέρεια στις κιθάρες και στον εξοπλισμό μου' date=' σταμάτησα να παίζω ΜΟΥΣΙΚΗ.

Τέλλλος.[/quote']

Ελβαντ, μην πεις τίποτα άλλο.

Είμαστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο.

ΤΕΛΛΛΛΟΣΣΣ.

Εγώ ένα έχω να πω:
από όταν κόλλησα (λόγω internet) το μικρόβιο να ψάχνω και την παραμικρή λεπτομέρεια στις κιθάρες και στον εξοπλισμό μου' date=' σταμάτησα να παίζω ΜΟΥΣΙΚΗ.

Τέλλλος.[/quote']

Ελβαντ, μην πεις τίποτα άλλο.

Είμαστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο.

ΤΕΛΛΛΛΟΣΣΣ.
Πες μου πού είσαι τώρα και τι κάνεις;

Επειδη λοιπον μαλλον παραληρεις....Earendil ακου να τελειωνουμε' date=' γιατι παιζουμε σαν τα παιδακια κρυφτο......Απο ολη αυτη τη πληκτρολογηση που μπηκες στον κοπο να κανεις το ζουμι ειναι οτι με κατηγορεις πως θελω να παρω τη Βασιλεια των ουρανων απο τον Superfunk(!!!!!). Wanabee SF στη θεση του SF. Aσε λοιπον τον ιδιο να μου εκφρασει τα οποια παραπονα του για τη συμπεριφορα μου και να υπερασπισει τη θεση του απο την απειλη μου (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????8O 8O 8O 8O 8O 8O) και κοιταξε να μη γινεσαι αυτοκλητος υπερασπιστης αλλων απεναντι σε φανταστικους εχθρους γιατι εκτιθεσαι.......
ΣΥΓΝΩΜΗ (δις) λοιπον προς Admin, Mods & λοιπούς υγιείς χρήστες απο εναν μη υγιη, μη εχοντος σωας τας φρενας, μη αρεσκομενου και μη συμπλεοντα στη κοινη σας αγαπη τη μουσικη...[/quote']

Ασ'τον τον Superfunk κατά μέρος, εξάλλου η περίπτωση του αποτελεί μόνο μία πτυχή των όσων συνέβησαν εκείνη την εποχή, και το ξέρουμε όλοι. Η ατάκα σου που επανέφερα δεν βρισκόταν καν σε σχετικό με τον SF thread, οπότε τις κορώνες περί απειλών και αυτόκλητων υπερασπιστών στις επιστρέφω αμάσητες. Για την ιστορία, είναι πολύ πιθανό ότι εσύ κι εγώ διαφωνούμε σε λιγότερα πράγματα απ'ότι εγώ κι ο Superfunk.

Για να συνοψίσουμε: Προφανώς το ίδιο μου κάνει αν ο έβενος μυρίζει αγιόκλημα κι αν το rosewood ξινίζει όταν το φας. Μου είναι όμως πραγματικά απωθητικές όλες οι τακτικές που, με το πρόσχημα των "αιώνιων διλημμάτων", τραβάνε γραμμές και υψώνουν συρματοπλέγματα εκεί που πραγματικά ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. Πολλώ δε μάλλον όταν τα συμπεράσματα του x, ψ "άλλου" πάνω στο x, ψ θέμα απορρίπτονται προκαταβολικά ως μη αντικειμενικά.

Συγνώμη (τρις) από τους υπόλοιπους, αλλά...παραπήγε η στρατοπεδολογία, και έχει αργήσει κι ο δεκανέας αλλαγής, πάλι με ξεχάσανε. Θα κάνω τράκα απ'το περίπολο μου φαίνεται.

Trending...

Νέα θέματα

Back