Ο silot το έθεσε πιό καθαρά λίγο. Δεν χρειάζεται να ξαναγράψω τι είπε.
Και οκ' date=' δεν νομίζω ότι τόσο καιρό που τα λέμε να χρειάζεται πλυθυντικός. Καμιά φορά ο τρόπος όμως διαλόγου, είναι αυτός που δίνει αξία σε μιά συζήτηση. Δεν συζητάμε το Κυπριακό, αλλά καλό θα ήταν όταν μιλάμε για ήχο κιθάρας, να είμαστε λίγο πιό προσεκτικοί γιατί δεν είναι γενικό αλλά υποκειμενικό το θέμα.
[/quote']
OK, νομίζω δεν χρειάζεται να διευκρινήσω για 3η φορά ότι δεν είχα σκοπό να ειρωνευτώ κανέναν.
Και κάτι ακόμα, η τοποθέτηση "ο έβενος έχει attack", είναι υποκειμενική ή μήπως αντιπροσωπεύει μια "τραβηγμένη" γενίκευση?
Εγώ πιστεύω ότι σαφώς η αλλαγή ενός υλικού όπως η αντικατάσταση της ταστιέρας από τριανταφυλλιά σε έβενο' date=' έχει επίδραση στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.
[/quote']
Αυτό δεν γίνεται Τάκη.....Να ξεκολλήσεις μία ταστιέρα και να κολλήσεις μία άλλη δηλαδή? Γιατί δδιαφορετικά μιλάμε για ένα κομμάτι μαόνι (?) με κάποιο κομμάτι rosewood πάνω και στην άλλη περίπτωση ένα άλλο κομμάτι μαόνι με κάποιο κομμάτι έβενο πάνω.
Ούτε φυσικοί νόμοι περί ταλάντωσης' date=' ιδανικών συνθηκών μήκος πλάτος χορδής, ή οι κοιλιές , οι μαγνήτες και αποροφήσεις κραδασμών από το προκοίλι είναι ικανά να προσδιορίσουν κάποιο αποτέλεσμα.
....
Και ας αφήσουμε επιτέλους την λογική του αυτοκινήτου της χημείας και όλων των άλλων φυσικών επιστημών.[/quote']
Αν αναλύσεις των μικροταλαντώσεων του φλοιού της γής μπορούν να δώσουν απαντήσεις για το που ακριβώς βρίσκεται και τί διαστάσεις ένα κοίτασμα πετρελαίου, τότε μπορούν να προβλέψουν και τη χροιά που "θα πιάσει" ένας μαγνήτης. Και αν υπάρχει κάπου ένας ρόζος μέσα στο ξύλο. Και αν μια βίδα είναι στραβή. Απλά δεν μπορούν να γίνονται "στον αέρα". Θέλει μετρήσεις, μοντελοποίηση, ανάλυση. Αυτά τα πράγματα γίνονται κάθε μέρα σε άλλους τομείς. Αλλά όχι στη βιομηχανία των εγχόρδων.... μάλλον δεν αξίζει τον κόπο.
Λυπάμαι που το λέω αλλά αυτό που γράφεις, "ας αφήσουμε τη λογική των φυσικών επιστημών" είναι σαν να λες "ας αφήσουμε τις κλίμακες και τις νότες και ας μιλάμε περιγραφικά για τις τονικότητες".
(Ξέρεις, και στις μελωδίες να αναφερόμαστε σαν : "παίξε, όχι....λίγο πιο ψηλά, ναι... ανέβα κι άλλο λίγο, κατέβα, κατέβα κι άλλο." )