vandergraaf
Της παρέας
Λοιπόν φίλε μου. Θα σου απαντήσω ότι ξέρω. Μπασίστας δεν είμαι βέβαια!!Tthawth είπε:Σφήνα ερώτηση απο ασχετο #2 :
Ωραια! Τωρα που κανετε διαλειμα μου εξηγήτε παρακαλω γιατι οι bass power amps ειναι πανακριβοι? Εχετε υπόψιν κανεναν που να συμφέρει? μήπως ειναι καλύτερα να κοιταξω για μεταχειρισμενη κεφαλή ωστε να τις καρφώνω το preamp μου στο return της και να έχω τα πολυπόθητα, τελικα watt?
Σφήνα ερώτηση απο άσχετο #3 :
Τι στο καλο κανει ενα speaker emulator? (το έχει και το preamp μου στην xlr εξοδο αλλα το manual εξηγει γλαφυρα οτι προκειται περι ... speaker emulator . Τέλος... ??? ). Ντεν εχω καταλαβει ακριβώς. Κανενας καλος ανθρωπος που να κατέχει, μπορει να μου πει δυο λόγια?
Α. Το γιατί είναι ακριβοι: Μάλλον είδες λαμπάτους τελικούς. Το θέμα είναι όμως ότι το μπάσο ΔΕΝ χρειάζεται λάμπα τοσο όσο η κιθάρα. Ίσως μάλιστα να είναι και χειρότερο. (Ας το απαντήσουν αυτό οι Μπασίστες μας εδώ!).
Ένας πολύ καλός και "transparent" τελικός που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι αυτός:
http://www.tech21nyc.com/pe400.html
Νομίζω πρέπει να έχει περί τα 600 Ευρά. Τιμή λογική δηλαδή νομίζω.
Β. Το speaker emulator(simulator) είναι ένα μηχάνημα που προσθέτει στον τελικό ήχο διάφορα "εφέ" ουσιαστικά τα οποία μετατρέπουν το ηχόχρωμα του direct ήχου έτσι ώστε να ακούγεται όπως ΘΑ ακουγόταν στην ηχογράφηση ΑΝ είχε περάσει το σήμα από ΚΑΜΠΙΝΑ (2/10, 4/10 κλπ) και είχε ηχογράφηθει από ένα μικρόφωνο από αυτήν την καμπίνα. Εσύ όμως ουσιαστικά το μόνο που κάνεις είναι να συνδέεις preamp - speaker simulator - κονσόλα - recording equipment(pc - dat κλπ).
Ελπίζω να κατάλαβες γιατί τα είπα λίγο μονοκοπανιά και εγώ δεν τα κατάλαβα και καλά...! ;D