Επιλογή ''παλαβιάρικου'' χρωματικου συνδιασμου...

bihlas87

Κύριος...
Noiz Addict
Κατ' αρχην καλησπερα. Εχω ενα squier precision bass εδω και 2 χρονια το οποιο αρχικα ηταν sunburst με λευκο pickguard, τo ηθελα σε natural με μαυρο pickguard αλλα δεν υπηρχε. 8 μηνες περιπου μετα την αγορα του το εξυσα με τριβειο και γυαλοχαρτο και εβαψα το pickguard μαυρο, για λουστρο απο πανω ουτε λογος! Oταν βρωμισε αρκετα το γυμνο ξυλο (πηρε αρκετους μηνες, δεν επαιζα συχνα) εβαψα το σωμα λευκο με spray. Πλεον εχει βρωμισει παλι και με αφορμη διαφορα threads που διαβασα εδω, σκεφτηκα να προχωρησω σε... εκτεταμενο facelift! Ετσι κι αλλιως σε κοινη θεα δεν προκειται να εμφανιστει, αν ερθει καμια γκομενα σπιτι θα το κρυψω και οταν ξαναβρωμισει αρκετα θα το βαψω αλλιως   :D. Σας καλω λοιπον να επιλεξετε τον πιο παρατολμο, αντιαισθητικο, κακογουστο, απαραδεκτο ή και εμετικο εαν θελετε χρωματικο συνδυασμο. Οποιαδηποτε προταση ευπροσδεκτη  ;).

pbass.jpg

Με τιποτα ΔΕΝ θα εκανα το 5!!!

αυτα που μου αρεσουν πιο πολυ ειναι τα 2 και 4

Ωραια αυτα τα quizΖ και τα χρωματα marilyn monroe  .

Δεν μου αρεσε τοσο το 5 θα εκανα το 4 ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν μ αρέσει κανένα (και δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο) αλλά αν είσαι ανάμεσα σε αυτά τα 6 τότε

το 2 και 4 έχουν χρώματα που ταιριάζουν απίστευτα μεταξύ τους πράσινο-πορτοκαλή, πράσινο-μοβ.

Το 5 μου σκάει σαν το λιγότερο τολμηρό, αρα τσιμπάει άκυρο. Γουστάρω το 1. Και εννοείται ότι θα γράψεις και "1" πάνω στο σώμα με στένσιλ όπως φαίνεται στην εικόνα. Γουσταρω απεριόριστα. Προχώρα το!

Εγώ έβαλα μια φέτα μορταδέλα μαζί με το ψηφοδέλτιο οπότε πάει το poll... :)

Ρε παιδιά ανακατεύτηκε το στομάχι μου μ'αυτά τα χρώματα μαζεμένα  :-X

Δώσε 6 και κόλλα και καμιά ψόφια κατσαρίδα στο Pickguard να δέσει το σύνολο  :P

Μακράν με διαφορά το 5. Και να το δείξεις στη γκομενίτσα. Μη ντρέπεσε. Τόσο κόπο θα κάνεις.

Eγώ έχω να σου προτείνω κάτι παρεμφερές. Δεν ξέρω πόσο καλά έχεις τρίψει το σώμα (πόσες ατέλειες ορατές ή μη έχει, γιατί πολλές φαίνονται όταν το σώμα "βραχεί" με τη μπογιά). Δές τι έκανα εγώ με ένα σώμα που μου χάρισαν γιατί ο προηγούμενος το έβαψε με μπατανόβουρτσα...και μετά το παράτησε...

http://www.customshop.gr/stratosphere.html

Εγώ χρησιμοποίησα γρανιτέ σπραυ (και έτσι έκρυψα τις ατέλειες)...αλλά κοίτα τι άλλα υλικά έχει ό αντιπρόσωπος...

http://www.sonax.gr/product_more.php?id=1098460892

Φαντάσου δηλ την κιθάρα σου ΣΠPEI ΕΦΕ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΑΤΣΑΛΙ ή ΣΠΡΕΙ ΕΦΕ 3ΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ (αυτό δεν ξέρω τι είναι αλλά μου ακούγεται ενδιαφέρον)

Το ότι βρωμίζει, οφείλεται (μάλλον) στο ότι δεν τη περνάς βερνίκι. Το ΤΕΛΕΙΟ βερνίκι (2 συστατικών πολυουρεθάνης-προσοχή εάν ανοιχθεί κρατάει 2-3 ημέρες) εδώ. Προσοχή στις οδηγίες που θα σου πούν...έχουν σημασία

http://www.sonax.gr/productdetails.php?id=1183550365

Το συγκεκριμένο, εάν εφαρμοστεί καλά, δεν διαφέρει από τα εργοστασιακά βερνίκια. Επίσης επιδέχεται γυαλοχάρτου και τι διάφορες αλοιφές γυαλίσματος

dscn2012.jpeg

Και μερικά tips... τα όργανα εμείς οι άσχετοι τα βάφουμε οριζόντια (σε περίπτωση πολύ υλικού να μην τρέξουν)

dscn2020.jpeg

επίσης με τα ίδια υλικά μπορείς να βάψεις-γυαλίσεις και το pickguard.

Εγώ έκανα ένα βήμα παραπάνω και το τύπωσα

dscn2021.jpeg

Αρχικα ολα μου φαινοταν εξισου σαπια, γι αυτο ζητησα τη βοηθεια του κοινου για την αναδειξη του χειροτερου. Τωρα ομως αρχισα να ψιλοχωνευω καποιο (θυμιζει brg, οποιος καταλαβε, καταλαβε). Το 5 ομως που 'προτιματε' ειναι τοσο χαλι που πραγματικα ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να το κανω!

Ολα τα λεφτα το συγκεκριμενο σωμα marathon ομως προς το παρον εχω φαει κολλημα με τα παστέλ. Eιχα δει και μια vigier νομιζω με γρανιτέ φινιρισμα αλλα... σε παστέλ βγαινουν? Ποσο περιπου κοστιζουν αυτα τα spray?

bihlas87 είπε:
Eιχα δει και μια vigier νομιζω με γρανιτέ φινιρισμα αλλα... σε παστέλ βγαινουν? Ποσο περιπου κοστιζουν αυτα τα spray?
Έχουν παστέλ, αλλά όλα τα λεφτά είναι το λούστρο. Στο συνιστώ σε σχέση με τα άλλα για (ως 2 συστατικών) είναι σκληρό και προστατεύει από τις γρατζουνιές-βρωμιές. Τα γρανιτέ είναι μία κατηγορία ( εγώ έτυχε και είχα ένα τέτοιο σπραυ στο υπόγειό μου και έβαψα τη κιθάρα, φαντάσου πρίν είχα βάψει ένα πορτατιφ!!!!)

Κάποια από αυτά τα βρίσκεις και στο Praktiker. Τα χρώματα έχουν γύρω στα 15 ευρά και το λούστρο 17. Πρόσεχε όμως για να βάψεις πλακάτο παστέλ χρώμα θέλεις το τέλειο τρίψιμο...

Πρόσεχε όμως για να βάψεις πλακάτο παστέλ χρώμα θέλεις το τέλειο τρίψιμο...
Φανταζομαι εννοεις πολλα περασματα με πολυ ψιλο γυαλοχαρτο πριν το βαψιμο. Την πρωτη φορα που το 'κακοποιησα' το εκανα με παλμικο τριβειο, ενω δεν ειχα ξαναπιασει τριβειο, οποτε καταλαβαινεις... Αν παντως καταφερω να αμβλυνω τα λαθακια και τις ατελειες με γυαλοχαρταρισμα, θα ψαξω αυτα που προτεινεις  ;).

το 4 ειναι ολα τα λεφτα!  ;)

Λυπαμαι πολυ που δεν θα σεβαστω την ψηφοφορια αλλα κατεληξα σε μια ελαφρα τροποποιηση του 2

br.jpg

ενα κλικ πιο σκουρο πρασινο δηλαδη british racing green

green_exige.jpg

και ενα κλικ πιο ανοιχτο περτικαλι δηλαδη caterham orange

175639.jpg

ή οτι κοντινοτερο βρω σε spray τελος παντων...

Φωτογραφιες αυριο το απογευμα μαλλον.

Τελικα δεν βρηκα οριτζινάλε british racing green και το πορτοκαλι ηταν λιγο πιο σκουρο απ οσο εδειχνε η συσκευασια. Κατεληξα στο emerald green metallic (τσσσσ... πολυ classy!) και pure orange. Δεν κρατηθηκα και το αρχισα χθες το βραδυ, σημερα το πρωι περασα ενα τελευταιο 'χερι' υπο το φως του ηλιου και το συναρμολογησα. Το αποτελεσμα με αφησε απολυτα ικανοποιημενο, δεν ειναι βεβαια σαν τα παρδαλα παστελ που σκεφτομουν στην αρχη ενω καποιος 'περιεργος' θα μπορουσε να το χαρακτηρισει εως και... κυριλε  :P

Χθες:

p0.jpg

Σημερα:

p1.jpg

p2.jpg

p3.jpg

Ακομα ενας τροπος για να αντιμετωπισουμε την οικονομικη κριση λοιπον, με 10 ευρα και λιγη αυθυποβολη νιωθεις σχεδον σαν να πηρες καινουριο οργανο  ;)

ΠΡΕΣΙΖΙΟΝ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΡΟΚΟΜΕΤΑΛ?ΕΜΕΡΑΛΝΤ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ?ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ?

...και μετά έλεγες ότι δεν θέλεις σαγρέ κιθάρα!!!! Αστη δυστυχισμένε να στεγνώσει!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back