Επιλογη μαγνητη

Skropi

Μόνιμος θαμώνας
Γεια σας συμφορουμιτες! Να σας χαιρετισω μιας και ειναι το πρωτο μου ποστ εδω :)

Λοιπον, εχω μια american deluxe fat strat με dh1 humbucker και samarium cobalt noiseless μονους.Παιζω σε εναν engl screamer 50 combo.Καταρχας να πω οτι απο τον ενισχυτη μου και την κιθαρα ειμαι απολυτα ικανοποιημενος,απλα θα ηθελα να αναβαθμισω λιγο τον ηχο μου.Καταρχας το ειδος της μουσικης που παιζω ειναι Hard Rock(rainbow,purple,divlje jagode,smak ktl),καθως και παλιο καλο metal(judas priest,accept,maiden,tokyo blade,running wild,riot,helloween ktl).Η γνωμη σας ποια ειναι για τον εξοπλισμο μου?Εκτος απο το reverb του engl δεν χρησημοποιω αλο εφφε.Προτεινετε μου σας παρακαλω και εφφε που θα επρεπε να εχω αλλα και το κυριοτερο μαγνητες.Ο dimarzio super distortion μου φενετε καλος για bridge  αν και δεν ειμαι σιγουρος,για neck ομως(που δεν εχω ουτε ασιγουρη ιδεα :) )???

Superfunk είπε:
Μια χαρα ειναι οι μαγνητες της κιθαρας σου και δεν χρειαζονται καμμια αλλαγη.
Και πως θα κινηθεί η αγορά κύριος?

Καλυτερα να την κινησουν αλλοι κυριος :) Για κανα εφφε που ισως μου φανει χρησιμο? Παιζω 10 χρονια καρφι και δεν εχω ιδεα τι θα μπορουσα να χρειαστω?

Για αυτα που παιζεις δεν χρειαζεσαι και πολλα.

Ενα delay ομως ειναι παντα οκ να σου βρισκεται ;)

Για delay πηγαινα και εγω,καλα το φανταστηκα.Εχει παραδιπλα ενα τεραστιο θρεντ για ντιλεη θα πεταχτω μια βολτα.Ειμαι πανευτηχης.Αληθεια ομως,με εναν super distortion τι θα εχανα εκτος απο τα χρηματα μου?

Για αυτο που παιζεις τα μονα που ουσιαστικα "χρειαζεσαι" ειναι ενα wah & ενα delay (& αν σου αρεσει ο 80s ηχος κανα chorus),α και ενα κουρδιστηρι δεν θα εβλαπτε...  :)

Wah δεν πολυχρησημοποιουσε ο Blackmore οποτε δεν θα το χρειαστω,ειναι και το μοναδικο εφφε για το οποιο εχω αποψη,απλα δεν μου πολυπαει στο στυλ.Τωρα για chorus δεν ξερω να πω την αληθεια,σε παραμορφομενο ηχο δινει καλα πραγματα?Ισως κανα ταπεινο faserακι?Delay θα παρω σιγουρα παντως,ειναι καιρο στα σκαρια,τα 177 ευρω δεν εχω :(

Λες?Να μην δωσω παραπανω χρηματα για κατι ποιοτικοτερο?βεβαια δεν θα πολυακουγεται,απλα τον ηχο θα γεμιζει.

Και εναν Compressor για να σου δώσει πιο σφιχτό ήχο με παραπάνω sustain και λιγο παραπάνω gain boost πριν πας στον ενισχυτή.

Κοίτα για μεταχειρισμένα στις αγγελίες.

Με ένα 100άρι χτυπάς και Compressor και Delay και είσαι αρχηγός.

Προτεινόμενα καλά και φθηνά πετάλια που βρισκείς πανεύκολα στις αγγελίες.

BOSS CS3 Compressor sustainer

Digitech Digidelay - BOSS DD6

Loki είπε:
BOSS CS3 Compressor sustainer
Γιατί αυτό εμένα μου φαίνεται χάλια? έχω ένα στο σπίτι, το χρησιμοποίησα 1 φορά και τέρμα...

Εγώ το χρησιμοποιώ με αρκετά ήπιες ρυθμίσεις και τη δουλειά μου την κάνω μια χαρά.

Εντάξει δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά είναι μια κλασική και φθηνή επιλογή.

Για 35 Ευρά που το πήρα μεταχειρισμένο δεν είναι και τοσο ΧΑΛΙΑ.

Τι να κάνουμε ,δεν μπορούμε να αγοράσουμε όλοι ενα Black Finger.

παιδια εχω κι εγω εναν scn bridge τον οποιο εχω σε αχρηστια αφου εχω βαλει εναν dimarzio super distortion στην fender μου χωρις να τον  ακουσω τον ειχα βγαλει αφου τους πηρα τους scn μεταχειρ. οποτε ρωτω , μπορει να παιξει κανεις maiden με τους scn ? γιατι εβαλα τον ντιμαρζιο με την σκεψη οτι ο scn bridge δεν θα μπορει να βγαλει το γκαζι που θα χρειαζομανε...

Για compressor, εαν ποτε παρω,θα παρω πολυ αργοτερα,οταν πειστω οτι μου ειναι υπεραπαραιτητος(οποτε μαλλον δεν θα παρω).Οσο αφορα το φιλο που ρωταει για τα γκαζια των maiden.Φιλε μου,εγω δεν θελω να αλλαξω μαγνητη για να αυξησω το gain μου,o engl μου δινει αρκετα γκαζια,και ουτως η αλλως σε αυτο το ειδος μεταλ δεν χρειαζεσαι μοντερνους gain ηχους,ενας πανισχυρος,σχεδον vintage ηχος ειναι οτι πρεπει.Εγω σκεφτομουν για μαγνητη με σκοπο να αλλαξω το χρωμα του ηχου μου και να το κανω πιο 80's και οχι πιο δυνατο,βεβαια αν εχεις ενισχυτη με λιγο gain τοτε ισως και να πρεπει να αλλαξεις μαγνητες.Τα παραπανω ειναι απλα προσωπικο μου γουστο βεβαια.Εσυ μπορει να θες να παιζεις Joan Baez με ηχο Pantera :)

Trending...

Νέα θέματα

Back