Ενας πολύ καλός οδηγός γύρω από τον τρόπο λειτουργίας των κιθαριστι

blue

Παροιμυώδης
Noiz Addict
Οσο κι αν εχω ψαξει σε διαφορα dedicated sites , δεν εχω καταφερει να βρω εναν πλήρη οδηγό που εξηγει τις βασικές αρχές της λειτουργίας των διαφόρων κιθαριστικών εφέ με απλό και συνοπτικό τρόπο, με ακρίβεια στη διατύπωση και συνέπεια στα φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα σε κάθε περίπτωση. Φυσικά υπάρχει σχετική βιβλιογραφία η οποία όμως απευθύνεται σε ανθρώπους με γνώσεις ηλεκτρονικής ή ακουστικής , γνώσεις που δεν είναι τόσο φιλικές σε μουσικούς που απλά θέλουν μια ιδεά για τον ήχο, χωρίς να τους ενδιαφέρουν τεχνικές λεπτομέρειες.

Όσο και αν φαίνεται περίεργο, στο site του thomann υπάρχει ακριβώς αυτό που νομίζω οτι χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος που ενδιαφέρεται για τον τρόπο με τον οποίο επιδρούν τα πεταλάκια στον ήχο της κιθάρας. Τα κείμενα είναι πολύ καλογραμμένα και φιλικά προς τους μουσικούς, ενώ οποιαδήποτε "δυσκολη" έννοια εξηγείται συνοπτικά με πρακτικά παραδείγματα,χωρίς εκλαϊκεύσεις και ανακρίβειες.

πετάλια παραμόρφωσης

modulation effects

delay pedals

reverb pedals

wah pedals

ΥΓ. Δεν τα διαβασα όλα, αλλα ενθουσιαστηκα με αυτα που ειδα στα modulation effects.

Yπάρχουν και άλλες κατηγορίες που εξηγούν τα χαρακτηριστικά ενισχυτών, τεχνικές ηχογράφησης κλπ , που αν στέκονται στο ίδιο επίπεδο με τα παραπάνω, νομίζω οτι θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα σε κάποιον αρχάριο ή μπερδεμένο με τα αντίστοιχα θέματα.

blue είπε:
αλλα ενθουσιαστηκα με αυτα που ειδα στα modulation effects.
κι εγώ

πολυ ωραία αρθράκια, πραγματι. Ακόμα και οι ορισμοί που έχει σε mouseover ειναι πολυ καλο διατυπωμένοι

blue είπε:
ΥΓ. Δεν τα διαβασα όλα, αλλα ενθουσιαστηκα με αυτα που ειδα στα modulation effects.
Τα ξανακοίταξα και δυστυχώς δεν είναι όλα στο ίδιο επίπεδο , εκτός απο τα reverb. Προφανως τα έχουν γραψει διαφορετικοί ανθρωποι.

Και παλι καλά είναι , αλλα τo μεγαλο ενδιαφερον είναι στα πεταλια παραμόρφωσης. Θα τους στειλω ενα mail να απολύσουν αυτον που γραφει σαν διαφημιστης και θα τους ζητησω να τα γραψει ο σωστός των modulation/reverb ;D ;D ;D

μηπως είναι ο ίδιος άνθρωπος - modulation freak και δε ξερει και πολλά απο τ'άλλα? ;D ;D

Trending...

Νέα θέματα

Back