έλεγχος nut με tuner?

sultan of string

Θρύλος του Noiz
Σκεφτόμουν το εξής.

Θέλεις να δεις αν το Nut είναι σωστό.

Παίρνεις ένα tuner και χτυπάς κάθε χορδή ανοιχτή.

Δοκιμάζεις μετά στο πρώτο τάστο. Θεωρητικά πρέπει να πάρεις καρφί #.

Αν ξεφύγεις παραπάνω θέλει χαμήλωμα το nut. 

Ισχύει?

Eιδικα στο πρωτο ταστο αν πάρεις καρφί # εμένα σφύρα μου. Η κιθαρα δεν ειναι πιάνο...

Χοντρικα χοντρικα... Κάθε πάτημα νότας ασκεί tension, σε όλη την ταστιέρα και οχι μονο στη χορδή που παίζεις...

Συμβουλή... 

Αν δεν δεις στο πρωτο ταστο καρφί δίεση... Μη σκαλισεις το nut...

Δες να είσαι καλα με το intonation (το οποίο ρυθμίζεται απο τα saddles και οχι απο το nut)  στο 12ο ταστο που ουσιαστικά "μοιράζει το σφαλμα" ώστε να ειναι όσο πιο ανεπαίσθητο γίνεται και καλα είσαι... 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το intonation μου είναι καρφί, φυσικά ρυθμισμένο στα saddles, και σε κάποιες κιθάρες μου σε κάθε τάστο.

Πχ η epiphone μου δεν χάνει πουθενά.

Με βάση αυτήν θεωρώ ότι αν βλέπω αλλού θέλει επέμβαση.

Γενικά παίζω αρκετά με ανοιχτές χορδές και ακόρντα κάτω από το 8 τάστο και η παραμικρή διαφορά ενοχλεί.

Φυσικά το nut είναι για το πρώτο τάστο, αλλά με έπιασε μια μανία επέμβασης...

Το intonation μου είναι καρφί... και σε κάποιες κιθάρες μου σε κάθε τάστο.

Πχ η epiphone μου δεν χάνει πουθενα
Δεν έχω πετύχει ΠΟΤΕ τέτοια κιθαρα. Σε ζηλεύω!

Πχ η epiphone μου δεν χάνει πουθενά.
Δεν υπάρχει κιθάρα που να μη χάνει πουθενά ακόμα και πανάκριβα μοντέλα. Εκτός κι αν εννοείς κάτι άλλο. Να έχεις βάλει true temperament frets δε νομίζω

Ισχύει?

Με την καμμια.

και η παραμικρή διαφορά ενοχλεί.

Φυσικά το nut είναι για το πρώτο τάστο, αλλά με έπιασε μια μανία επέμβασης...

Αν εισαι τοσο ψειρας ΜΙΑ ειναι η λυση

http://www.earvana.com/

Αν δεν σε ικανοοιησει και αυτο  γύρνα το στο ΠΙΑΝΟ  ?

Δεν υπάρχει κιθάρα που να μη χάνει πουθενά ακόμα και πανάκριβα μοντέλα. Εκτός κι αν εννοείς κάτι άλλο. Να έχεις βάλει true temperament frets δε νομίζω
ισως το βραδυ σας ανεβασω ενα βιδεο

Tα compensated nut-saddles σπρώχνουν προς αυτή την κατευθυνση (είχα σε μια κιθαρα μου earvana και πράγματι είχε διάφορα)  αλλά για το λογο που σου εξηγησα πιο πριν (άτακτη κατανομή δυναμεων στο λαιμο αλλα και στη νοτα ανάλογα.... τη χορδή τη νότα και τη δυναμη που θα πιάσουμε πχ ενα Μπαρέ η ανοιχτό ακορντο) κατι τέτοιο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ βαση φυσικής να ειναι εφικτό... Τα καλα νέα ειναι οτι... ΚΛΑΙΝ ΜΑΙΝ και που δεν ειναι εφικτό... Εδώ και 7000χρονια η κιθαρα έτσι ειναι... 

Οι παλιότεροι που έπαιζαν με 3 saddles tele και το ιντονΕ'ΙΣΟ ηταν στο θεο δεν είχαν θεμα γιατι να έχουμε εμείς;  ?

Αν είσαι καλα ανοιχτα και στο 12 ταστο τοτε μη σκαλιζεις τίποτα... αλλιως είπαμε... ΠΙΑΝΟ! 

ανεβάζω ένα βιντεάκι.

Όπως θα δειτε η μικρή διακύμανση σε ορισμένες νότες συνήθως μέχρι την πρώτη ένδειξη που είναι 2.5% είναι σχεδόν αμελητέα, καθώς εξαρτάται πολύ από το αριστερό χέρι. Εννοώ αν την ξαναχτυπήσεις την φέρενεις άνετα κέντρο.

Αρα δεν με απασχολεί.

Και οι χορδές είναι σχεδόν 2 ετών. Δεν παίζει καθημερινά, αλλά δεν είναι και στο ράφι.

(αν κάπου δείτε τεράστια διακύμανση είναι επειδή εκεί δεν μπόρεσε να μετρήσει το tuner σωστά)

Προβολή συνημμένου tuner.mpg

Αυτό θα το δεις οπτικά (απόσταση χορδής από το πρώτο τάστο) και φυσικά ακουστικά (πόσο sharp σου φεύγει η νότα στα πρώτα 2 τάστα και πόσο σου χαλάει τις συγχορδίες σου ή τη σχέση ανοιχτών χορδών με fretted σε διάφορα σημεία). 

Βάλε καινούργιες χορδες. Με χορδές διετίας δεν βάφονται αυγά

Ακόμη και οι καινουργιες χορδές έχουν διακυμάνσεις (μεταξύ τους)

Ρύθμισε το intonation σου καθολικά και όχι με βάση το 12ο τάστο. Άλλωστε αυτό σημαινει ρυθμίζω intonation.

Αν σε ενοχλεί κάτι σε μεγάλο βαθμό, τότε σίγουρα κάτι είναι προβληματικό και επιδέχεται διόρθωσης, όσο συμβιβασμένο κι αν είναι το όργανο. 

Βάλε καινούργιες χορδες. Με χορδές διετίας δεν βάφονται αυγά

Πες τα Χρυσόστομε! 

Δεν υπαρχει χορδη που μετα απο 10-12 ΩΡΕΣ παιξιματος να μην..αποχαιρετα το intonation της...

Φαντασου τι intonation εχει μετα απο...2 χρόνια...

Πες τα Χρυσόστομε! 

Δεν υπαρχει χορδη που μετα απο 10-12 ΩΡΕΣ παιξιματος να μην..αποχαιρετα το intonation της...

Φαντασου τι intonation εχει μετα απο...2 χρόνια...
αφου δεν υπαρχει προβλημα ..

αυτο λεμε.

δεν ιδρωνουν τα χερια μου. Και όταν τυχει και ιδρωσουν παιζω πληκτρα

δεν ιδρωνουν τα χερια μου. Και όταν τυχει και ιδρωσουν παιζω πληκτρα

Οι χορδές δεν χαλάνε μόνο με τον ιδρώτα η τα βρώμικα χέρια, υπάρχει και η ΜΗΧΑΝΙΚΗ καταπόνηση που τις εξοντώνει .

Νικο δεν γινεται να αλλαζω καθε 10 ωρες.

1. βαριεμαι

2. πρεπει να αλλαζω ενα σετ καθε 2 μερες

3. Μου αρεσει να παιζω με χορδες που εχουν στρωσει πανω απο 20 ωρρς

4. δε θα μου εφτανε η σύνταξη μονο για χορδες

5. το νοημα του ποστ ειναι οτι η dot δεν χανει καθολου απο intonation παρ ολο που εχει 2 ετων χορδες.

το νοημα του ποστ ειναι οτι η dot δεν χανει καθολου απο intonation παρ ολο που εχει 2 ετων χορδες.

εγω παλι αρχιζω να ψιλιαζομαι οτι το νοημα του ποστ ειναι οτι το κουρδιστήρι σου εχει την ιδια πΓιοτητα με τις ΧΟΡΔΕΣ σου... :classic_biggrin:

Ε καλά, όχι 10 ώρες. Εγώ τις δουλεύω 3-4μηνο ημερολογιακό, (50-100 ώρες χρήσης). Είναι δεδομένο ότι έχουν χάσει ελαστικότητα-άρα ηχητική/μηχανική ιδιότητα. Ακόμη και άπαικτες-άθικτες. Αλλά εμένα έτσι μου αρέσει/βολεύει/καπνίζει. Αφού δουλευει καλά με χορδές διετίας, μπορώ να σου κρατάω μεταχειρισμένες relic χορδές για να τη διατηρείς σε mood. 

Είσαι τυχερός γιατί το pH σου είναι φιλικό. Ξέρω κόσμο που σκουριάζει χορδές και μόνο που τις κοιτάει. 

Trending...

Νέα θέματα

Back