electric drums για αρχάριο

stathopa

Θαμώνας
Καλησπέρα φίλοι και φίλες :D Είμαι ένας αρχάριος ντραμερ και σκέφτομαι να αγοράσω electric drums. Το δίλλειμά μου είναι το εξής. Να αγοράσω μεταχειρισμένα και καλά ή καινούργια και πιο μέτρια? Και από μάρκες πολλοι μου λένε για Roland έχουν δίκιο? Σε τι τιμή να πάω? Εχω ακουστικά ντραμς (ένα φτηνό σετάκι) αλλά το θέλω και για να μεταφέρεται εύκολα, και να μην  πιάνει πολύ χώρο και κυρίως για το θέμα του θορύβου.  ;D Αυτά που έχουν δικτάκια από τι τιμή ξεκινάνε? Σορρυ για τις πολλές ερωτήσεις απλά έχω πελαγώσει λίγο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)

το έψαξα αρκετά στα φορουμς αλλά είναι ένα χάος ??? αν μπορείτε να μου υποδείξετε κάποια links να πάρω κάποια ιδέα θα με βοηθήσετε ;)

εξαρτάται, αν είναι καλή ευκαιρία (πχ καλο μεταχειρησμένο) ίσως και 800 ευρώ. Εκτώς αν είναι πολλά, τι λέτε? Γιατί θα ζοριστώ η αλήθεια είναι  ;D πχ τα Roland TD3 - KW είναι καλά? άλλες ιδέες?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
stathopa είπε:
εξαρτάται, αν είναι καλή ευκαιρία (πχ καλο μεταχειρησμένο) ίσως και 800 ευρώ. Εκτώς αν είναι πολλά, τι λέτε? Γιατί θα ζοριστώ η αλήθεια είναι  ;D πχ τα Roland TD3 - KW είναι καλά? άλλες ιδέες?
800 είναι πολυ λιγα για καλο ηλεκτρονικό σετ...

stathopa είπε:
δηλαδη για αρχάριος που είμαι σε τι τιμή να κοιτάζω? και σε τι μοντέλα ? καμία ιδέα?
προσωπικά η γνώμη μου είναι αφού είσαι αρχάριος να πάρεις ένα πιο φτηνό να κάνεις την δουλειά σου και να επενδύσεις ή να κρατήσεις τα υπόλοιπα χρήματα για κάτι άλλο.

Δεν νομίζω να σε ενδιαφέρει και πολύ η ποιότητα του ήχου αλλά πιο πολύ να μάθεις σωστά?

Για τσέκαρε αυτά:

http://www.thomann.de/gr/millenium_mps400_edrum_stereo_set.htm

Να και ένα βίντεο:

Και αν δεν σ' αρέσει καθόλου ο ήχος τα συνδέεις στο PC με ένα πρόγραμμα drums (Addictive Drums, Bfd κλπ) και είσαι κομπλέ ;)

Εγω αφόρασα πρόσφατα αυτό : http://www.thomann.de/gr/millenium_mps300td3v_mesh_special_set.htm μαζι με τον εγκέφαλο της Yamaha Dtxpress IV http://www.thomann.de/gr/yamaha_dtxpress_iv_sound_modul.htm.

Mέχρι στιγμής(3 μηνες περίπου) είμαι απόλυτα ευχαριστημένος για practise στο σπιτι που τα θέλω.Και απο τον εγκέφαλο είμαι ικανοποιημένος χωρίς να έχω προηγούμενη εμπειρία,αλλα μου φαίνεται πολυ λειτουργικός γιατι έχει aux-in για να συνδεεις pc ή mp3 για να ακους ταυτόχρονα αλλά και ενσωματωμένο μετρονόμο και sequenser τον οποίο ακόμα δεν τον έχω δοκιμάσει.Επίσης έχει και μεγάλη γκάμα από sounds.Αλλά εμένα αυτα αρχικα δε με ενδιαφέρουν.

Αυτα

λεω να πάρω αυτα http://www.roland.com/products/en/TD-6KV/ ελαφρώς μεταχειρισμένα, τουλάχιστον να τα έχω για κάποια χρόνια. Μήπως ξέρετε αν τα ηλεκτρονικά σετ μεταφέρονται εύκολα? ??? γιατί θέλω να τα πηγαινοφέρνω στο εξοχικό μου όταν πηγαίνω

Μεταφέρονται πανέυκολα...με 2 κινήσεις έχεις μαζέψει το rack..πιάνουν λίγο χώρο..αν τέλικα τα πάρεις θα καταλάβεις τι εννοώ!  ;)

ευχαριστώ πολύ!!! πραγματικά είναι αυτό που χρειάζομαι!!! ;) αλλά γενικά θα με δυσκολέψει? γιατί δεν έχω ξαναπαίξει σε ηλεκτρ. ντραμς ποτέ

κοιτα φιλε, σε καμια περιπτωση δεν εχουν σχεση με τα κανονικα ντραμς, εχουν τα + και τα - όπως και τα ακουστικα.

πχ μπορεις να παιζεις και να ενοχλεις πολυ λιγοτερο τους γυρω σου αποτι με τα κανονικα, δεν εχεις όμως την ίδια αισθηση με τα κανονικα

μπορεις να κανεις home recording (που εκει θα χρειαστεις και μια καλη καρτα ηχου και software) που με τα κανονικα ντραμς θα χρειαστεις μικροφωνα καλωδια καμια μικρη κονσολα ενω με τα ηλεκτρονικα ενα καλωδιο midi και την καρτα ηχου

ειναι πολλα τα + και τα - και των 2, μη το σκεφτεσαι πολύ δεν υπαρχει λόγος όπως και ναχει θα σε βολεψουνε

πόσα λεφτα την βρήκες?

την βρήκα με 800 ευρώ σχεδόν αχρησιμοποίητη την roland td6 kv, ξέρω ότι δεν πωλείτε καινούργια καθότι έχει αποσυρθεί απ την αγορά αλλά δεν ξέρω αν είναι καλή ευκαιρία γιατί δεν έχω ασχοληθεί ως τωρα. Είναι πλήρες με σκαμπό και  2 πετάλια, αλλά πραγματικά αν αξίζει θα το αγοράσω... τι λέτε είναι καλή η τιμή? Εκανε 1250 ευρώ αρχικά

ευχαριστώ φίλε μου beeros05 ;D γιατί να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω τι είναι ευκαιρία και τι όχι... και στην εποχή που ζούμε, το να πετάξει κάποιος 800 ευρώ είναι too much  ;)

εχω TD-6V και είμαι αρκετα ευχαριστημενος

απο τότε που τα συνδεσα και με το pc και παίζω με ήχους από vst πέταω από τη χαρα μου!

έχω φτιάξει και ενα θεματακι για η συνδεση του e-kit με pc για να παίζει με ηχους απο vst

http://www.noiz.gr/index.php?topic=175496.0

διαβασε το ολο προσεκτικα ειδικα προς το τελος, μιας και θα παρεις και εσυ TD-6V θα σε χαρακτηριζα κ*λόφαρδο... ;)

τι διαφορά έχει η TD-6V με την roland td6 kv? είναι της ίδιας σειράς φαντάζομαι αλλά έχει διαφορές ποιότητας?  θα πρέπει να πάρω και θήκη για μεταφορά?

stathopa είπε:
τι διαφορά έχει η TD-6V με την roland td6 kv? είναι της ίδιας σειράς φαντάζομαι αλλά έχει διαφορές ποιότητας?  θα πρέπει να πάρω και θήκη για μεταφορά?
καμια διαφορα, TD-6V είναι το μοντελο του εγκεφαλου TD-6KV είναι το μοντελο του kit, στη δικη σου περιπτωση απλα αντι για λαστιχενιο snare pad εχει mesh head pad.

εγω πχ εστησα δικο μου kit βασισμενο σε TD-6V δες το στο link που σου εγραψα

edit: αν ειναι να τα μεταφερεις συχνα για live κτλ ναι καλό θα ηταν να εχεις και μια θήκη

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
beeros05 σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σου, όσο για την θήκη επειδή προς το παρόν δεν σκοπεύω να την μεταφέρω, δεν θα πάρω ακόμα αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρω  ;) και πάλι σ ευχαριστώ

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back