Editorial - Site News

Status
Not open for further replies.

Yameth

Jack of all trades
Moderator
Staff member
Από εδώ εγκαινιάζω τον επίσημο τόπο ενημέρωσης σχετικά με το τι συμβαίνει στο Noiz.gr.

Tο new look του Noiz.gr είναι σε beta form. Η διαδικασία αναβάθμισης συνεχίζεται. Γι αυτό αν σας ξενίζουν οι αλλαγές ή το ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα έχετε συνηθίσει, μπορείτε να τα αναφέρετε προς συζήτηση στο θέμα που έχει ανοιχτεί στο forum.

Σε ότι αφορά τα θέματα που έχουν προκύψει θα ήθελα να κάνω κάποιες διευκρινήσεις.

Για τον τομέα της εμφάνισης: Θα διορθωθουν οι μικρές λεπτομέρειες της νέας αλλά πολύ σύντομα θα υπάρχει και η παλιά εμφάνιση για όσους την προτιμούν.

Στις Αγγελίες: Το νέο σύστημα λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Θα ενσωματωθεί ακόμα περισσότερο. Οι αξιολογήσεις δεν έχουν χαθεί και είναι στα σχέδια να επανέλθουν μόλις λυθούν κάποια μικροπροβλήματα. Αυτό γίνεται για όσους βρίσκονται στην περιφέρεια και δεν έχουν άλλο τρόπο αναφοράς στους πωλητές. Στα κοντινά σχέδια είναι και η επικοινωνία με π.μ. στις αγγελίες.

Υπάρχουν όμως και νέες προσθήκες που θα κάνουν το χώρο δελεαστικότερο.

Στο νέο Showroom μπορεί το κάθε μέλος να φτιάξει ΕΝΑ προσωπικό άλμπουμ για ν' ανεβάσει φωτογραφίες του ίδιου, των οργάνων του, του χώρου του ή της μπάντας του. Σημαντικότερο βέβαια είναι ότι μπορεί να ανεβάσει τη μουσική του. Το δείγμα της δουλειάς του σε mp3. Ετσι τα μέλη μετά θα μπορούν να έχουν όλες αυτές τις πληροφορίες στο προφίλ του.

Εγκαινιάζουμε την ενότητα "Μουσικός του μήνα".

Εκεί θα παρουσιάζεται και θα προωθείται μέσα από τη σελίδα μας αλλά και τα media, κάποιο μέλος που η δουλειά του αξίζει να γίνει γνωστή. Ξεκινάμε κάπως αντίξοα και καθυστερημένα (λόγω του χακ) με τον Σπύρο Χαρμάνη (μέλος SpyrosCh) που μόλις κυκλοφόρησε το εξαιρετικό άλμπουμ του, το οποίο έχει συζητηθεί ήδη μέσα στις σελίδες του forum.

Καλό καλοκαίρι.

 
Φαίνεται πως κάποιοι μας έχουν βάλει στο μάτι και δεν μας αφήνουν ήσυχους.

Γίνονται καθημερινά στοχευμένες επιθέσεις στο server του Noiz.gr με σκοπό να μη μπορεί να ανταποκριθεί, με αποτέλεσμα να μένει εκτός λειτουργίας μέχρι να γίνει επανεκκίνηση. Δύο και τρείς φορές την ημέρα. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να μειώσουν την δεδομένη μέχρι σήμερα αξιοπιστία της σελίδας προς τους επισκέπτες της.

Αν και είναι κουραστικό για όλους μας, ζητάω την κατανόηση σας και υπόσχομαι να διευθετηθεί το πρόβλημα άμεσα και με κάθε τρόπο.

 
Η ιστορία των επιθέσεων συνεχίζεται σχεδόν ένα μήνα τώρα, αμείωτη.

Είναι πλέον γεγονός διασταυρωμένο ότι οι δράστες δεν έχουν κάποιο όφελος πέρα από την κακόβουλη πρόθεση και την εκδικητικότητα. Ας είναι καλά τα παιδιά...

Στις συνεχόμενες επιθέσεις και διορθωτικές κινήσεις από μέρους μας υπάρχουν κάποια παράπλευρα "θύματα", ή τουλάστιχον δεν υπάρχει χρόνος για να ασχοληθούμε με την άμεση διόρθωση τους, όπως το Noizbox που παρουσίασε πρόβλημα στους χρήστες Internet Explorer 8.0, και για την ώρα κατέβηκε μέχρι να διορθωθεί.

Το πρόβλημα αυτό δεν θα πάει forever όμως και ελπίζουμε μέχρι το Σαββατοκύριακο να έχει λυθεί.

Ζητούμε την κατανόηση και την υπομονή σας.

 
Κάποιοι έλαβαν δεκάδες email από το σύστημα αγγελιών. Ευτυχώς ή δυστυχώς έγινε μέσω του δικού μας σέρβερ χωρίς να κλαπεί ή καταστραφεί η βάση δεδομένων. Πιστεύουμε πως λύθηκε το θέμα.

Ζητούμε την κατανόηση και την υπομονή σας.

 
Λόγω της ανάγκης για αλλαγή στις πεσμένες προενισχυτικές λυχνίες του σέρβερ, (έπεσε πολύς στατικός τελευταία...) το Noiz.gr θα κατεβάσει ρολά από σήμερα το βράδυ και την Κυριακή 29 Αυγούστου. Θα επανέλθει οσονούπω και τη Δευτέρα θα πετάει κανονικά.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το Noiz.gr μεταφέρθηκε σε νέο server πιό δυνατό και φρέσκο.

Ταυτόχρονα έγιναν σημαντικές αλλαγές στον κώδικα που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη

αρκετών σημείων όπως η δημιουργία FAQ και Review Center μεταξύ άλλων.

Ελπίζουμε να είναι πιό άνετη η επίσκεψη σας πλέον και να μη δημιουργήθηκαν προβλήματα εν τω μεταξύ.

Καλό Φθινόπωρο ...επιτέλους! (αλλά που...)

 
Μικρές αλλαγές στην εμφάνιση της Αρχικής σελίδες ώστε με μια ματιά να φαίνονται περισσότερα από το τι υπάρχει στο... βάθος.

Για να γίνει αυτό φάρδυνε η πλαϊνή στήλη σε μια προσπάθεια να αποσυμφορηθεί το Noizbox και αναπόφευκτα κάποιες γραμμούλες φύγανε από την κεντρική στήλη για να μην είναι σαν... τετράδιο και αποκτά μεγάλο ύψος η σελίδα.

Στον Internet Explorer υπάρχει ένα μικρό θέμα με την εμφάνιση (η σελίδα κολλάει αριστερά στο παράθυρο και το Noizbox είναι αλλοπρόσαλλο) αλλά σύντομα θα διορθωθεί. Σε Firefox και Safari όλα είναι ΟΚ.

Τα προβληματάκια των αγγελιών που έχουν τεθεί στο σχετικό θέμα είναι και αυτά στο στόχαστρο μας και θα λυθούν σύντομα.

Be cool.

 
Έγιναν οι διορθώσεις σχετικά με την εμφάνιση στον Internet Explorer και όλα βαίνουν καλώς. Επίσης πρέπει να διορθώθηκαν τα προβλήματα με το login και τη διάρκεια σύνδεσης αλλά και αυτό με τους τίτλους στα θέματα.

Καλό Σαββατοκύριακο!

 
Μια ανανέωση "έπαθαν" οι Αγγελίες, που είχε στόχο την αυξημένη ευχρηστία (ελπίζουμε).

Το πρώτο που συνέβη είναι πως αλλάξανε τα χρωματάκια κάπως και τα γράμματα έγιναν πιό έντονα.

Αλλαγές έγιναν στο λεγόμενο layout (επανατοποθετήσαμε τα πράγματα, για όσους ασχολούνται με την φενγκ σούι) κυρίως στην Πρώτη σελίδα όπου πλέον υπάρχουν επεξηγήσεις για το τι αντιπροσωπεύει η κάθε κατηγορία για να μην υπάρχουν διλήμματα και ήρθανε τα πάνω - κάτω ένα πράμα..

Υπάρχουν κάποιες ατέλειες που θα αντιμετωπισθούν άμεσα, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για αναβάθμιση αγγελιών  σχετικά σύντομα για τους ανικανοποίητους που τις επαναλαμβάνουν, ώστε οι αγγελίες τους να είναι πάντα στις "φρέσκες". Ας γίνει με τάξη λοιπόν και χωρίς να επιβαρύνουν τους "κοινούς θνητούς".

Σε λίγο στις οθόνες σας.

 
Πριν αρκετά χρόνια το Noiz προέβαλε κοινωνικά μηνύματα με σκοπό την αφύπνιση / υπενθύμιση σχετικά με τα αδέσποτα ζώα, τα ναρκωτικά, το περιβάλλον κ.α. σημαντικά αλλά παραμελημένα θέματα. Ξεκινώντας το 2011 θυμήθηκα πως... ξεχάστηκα και είπα να επανέλθουμε κάπως.

Σαν μοτοσυκλετιστής με τα σχετικά παράσημα (σπασμένα κόκκαλα κλπ) για περισσότερα από 30 χρόνια, νοιώθω την ανάγκη να πω δυό πράγματα στους συναδέλφους που έχουν πληθύνει και συναντώ καθημερινά στις δυσάρεστες συνθήκες των Αθηναϊκών δρόμων.

Κάθε φορά που ξεκινώ να πάω κάπου μετράω πόσες φορές είδα τον θάνατο με τα μάτια μου. Είναι risky business να κυκλοφοράς στην Αθήνα. Κανένας σεβασμός από κανέναν προς κανέναν. Παλιά έφταιγαν τα αυτοκίνητα και τα ταξί. Σήμερα δυστυχώς οι "συνάδελφοι" μοτοσυκλετιστές είναι το πρώτο μου μέλημα όταν καβαλάω. Οι περισσότεροι οδηγούν λες και είναι πεζοί. Κανένας κανόνας οδικής συμπεριφοράς δεν ισχύει. Κι έτσι ξεκίνησα από αυτούς. Εμάς δηλαδή.

Θα τα βλέπετε στην αριστερή στήλη του forum κατω-κάτω.

Σας ευχαριστώ ελπίζοντας να έχουν κάποιο αποτέλεσμα... και έπεται συνέχεια.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Με την ευκαιρία που η μητέρα πατρίδα θα αποσπά την προσοχή του Alchemist για κάποιους μήνες περισσότερο απ' ότι το Noiz, αλλά και οι αυξημένες υποχρεώσεις του στούντιο τον Fleamail, θέλω να ανακοινώσω την ενδυνάμωση των Moderators από δύο μέλη των Modulators, που έχουν συμμετάσχει σε βάθος χρόνου με σύνεση και ψυχραιμία. Αν και βοηθούν στο νοικοκυριό του φόρουμ έτσι κι αλλιώς μέχρι τώρα, θα έχουν πλέον και τα κατάλληλα εργαλεία και τις διαχειριστικές αρμοδιότητες για να κάνουν τη δουλειά καλύτερα.

Η Evilnye και ο Spy στο εξής θα είναι moderators.

Κατά συνέπεια οι Alchemist και Fleamail, modulators.

Τους ευχαριστώ όλους για την ανιδιοτελή συνεισφορά τους στην προσπάθεια να διατηρήσουμε το επίπεδο της σελίδας ψηλά.

Υπενθυμίζω τις ειδικές ομάδες.

Moderators – Μέλη με διαχειριστικές αρμοδιότητες που διακρίνονται για την ψύχραιμη συμπεριφορά τους και εφαρμόζουν την πολιτική και τους κανονισμούς του Noiz.gr. Τα μέλη επιλέγονται από τον διαχειριστή.
Modulators – Μέλη που συμμετέχουν σαν θεματοφύλακες  του forum και βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία του. Τα μέλη επιλέγονται από τον διαχειριστή και τους Moderators.

Superstar - Ειδικός βαθμός αναγνώρισης που αποδίδεται στους πιό δημοφιλείς και πρόθυμους να βοηθούν τα μέλη στις ειδικές κατηγορίες.

Guru – Εμπειροι επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας.
 
Επειδή οι καιροί είναι που είναι δύσκολοι... και όλοι κάπου θέλουμε να ξεσπάσουμε, απόλυτα κατανοητό, ας μη το κάνουμε εδω μέσα πλιιιζ.

Μα τον δίχρωμο χαμπάκερ, (τον προστάτη από το hum) τα θέματα δεν λείπουν σε καθημερινή βάση! Γι αυτό ας ασχοληθούμε με αυτά που μας διασκεδάζουν (τα μουσικά) ή ας βγάλουμε το θυμό και την πίκρα μας στη μουσική και όχι μεταξύ μας. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι αναγκαίο να προστεθούν μερικοί ακόμα κανονισμοί πιό συγκεκριμένοι. Με αυτό δεν θέλω να πάμε στη σοβαροφάνεια αλλά να εξαλείψουμε τις αφορμές για μαλλιοτράβηγμα.

1. Μην αναπαράγετε προπαγάνδα. Μην μεταφέρετε την άποψη κάποιου blogger ως αποκάλυψη, ή ανοίγετε θέμα κάθε φορά που λαμβάνετε ένα mass mail. Ο χώρος αυτός αφορά την Μουσική Τεχνολογία και τις δικές σας στοιχειοθετημένες απόψεις.
2. Παραμείνετε εντός θέματος και μην οδηγείτε κάθε κουβέντα σε επαναλαμβανόμενες γενικευμένες τοποθετήσεις που προσπαθούν να μετατρέψουν οποιοδήποτε θέμα στο ίδιο ακριβώς ζήτημα, Π.χ. "για όλα φταίει το εκπαιδευτικό σύστημα."

3. Απαγορεύονται τα προκλητικά ποστ που χαρακτηρίζουν αρνητικά κάτι, κάποιον ή κάποιους αφού οδηγούν σε flame wars. Π.χ. "Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι φασίστες του αντικαπνιστικού νόμου, είναι ότι περιορίζουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες άλλων.” Λάθος! Η σωστή διατύπωση είναι: "Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι υποστηρικτές του αντικαπνιστικού νόμου, είναι ότι..."

4. Το πρώτο ποστ σε ένα θέμα, καθορίζει την ποιότητα του. Φροντίσετε να είναι σωστά δομημένο, ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο. Αποφεύγετε θέματα στα οποία το αποτέλεσμα της συζήτησης έχει ήδη καθοριστεί και ο διάλογος αναπόφευκτα οδηγεί σε αντιπαράθεση. Π.χ.: “Αν και οι λυχνίες έχουν τον καλύτερο ήχο, τι ενισχυτή να πάρω; ”

5. Όταν γίνεται παράθεση πηγών/links προς υποστήριξη μιας θέσης, καλό είναι να συνοδεύεται από τον σχετικό σχολιασμό του συντάκτη που θα αποτελεί ένδειξη κατανόησης, τοποθέτησης και θα επιτελεί χρέη περίληψης της πηγής. Περικοπές κειμένων δημοσιευμένες σε άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κλπ) μπορούν να δημοσιεύονται μόνο με σαφή αναφορά της πηγής, του συγγραφέα και μέσα στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα.
Αν καταφέρατε να τις διαβάσετε μέχρι το τέλος, σας ευχαριστώ. Αν όχι, θα υπάρχουν στο εξής για κάθε αναφορά στη σελίδα με τους υπόλοιπους κανονισμούς.

 
Νέα προσθήκη στις αγγελίες!

Τώρα μπορείτε να παρακολουθείτε παράλληλα τις σχετικές αγγελίες της ίδιας κατηγορίας. Στο κάτω μέρος της κάθε αγγελίας, υπάρχει ένα μπλοκ με αγγελίες που είναι σε παρεμφερή τιμή ή και στην ίδια περιοχή με αυτήν που βλέπετε.

Επίσης μπορείτε να σχολιάσετε τις αγγελίες. Για διευκρινήσεις κυρίως.

Τα σχόλια προσβλητικού περιεχομένου θα απομακρύνονται.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Θα ήθελα να καλωσορίσω 2 νέους Moderator.

Οι Earendil και ndnikola με την συνετή και ψύχραιμη συμμετοχή τους μέχρι σήμερα στο forum, θα βοηθήσουν με τα διαχειριστικά εργαλεία να διατηρείται το επίπεδο των συζητήσεων υψηλό και νοικοκυρεμένο. Παράλληλα ο Alchemist που έκανε το καθήκον του απέναντι στη μαμά πατρίδα, επιστρέφει στις επάλξεις σαν Moderator με τις νεοαποκτηθείσες εμπειρίες λάντζας.

Θέλω να τους ευχαριστήσω για την ανιδιοτελή συμμετοχή τους και τους εύχομαι καλή επιτυχία και... κουράγιο! :D

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αναβάθμιση στον χώρο των αγγελιών!

Όπως έχετε ήδη παρατηρήσει, έγιναν κάποιες μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές (προς το καλύτερο ελπίζω) με στόχο την μεγαλύτερη ευχρηστία του συστήματος.

1. Εσωτερικά προσωπικά μηνύματα. Τώρα μ' ένα σμπάρο διό τριγώνια! Όταν γράφετε στον ειδικό χώρο Email κάποιας αγγελίας που σας ενδιαφέρει, πέρα από την αποστολή σαν Email στον πωλητή, του αποστέλλεται και εσωτερικά. Στο προφίλ κάθε μέλους υπάρχει πλέον και ο χώρος "Μηνύματα", όπου και αποθηκεύονται αυτά τα μηνύματα. Ετσι μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη της αγγελίας σας και μέσα από το smart.noiz.gr πλέον, αν δεν επισκέπτεστε συχνά τα email σας.

2. Αξιολόγηση στις Αγγελίες (Ratings)  Μπορείτε πλέον να αξιολογείτε τα μέλη μέσα στο Smart.noiz.gr. Αν και σε βασικό στάδιο ανάπτυξης, επιλέγοντας "Άλλες καταχωρήσεις από τον ίδιο χρήστη" σε μια αγγελία, μπορείτε να βαθμολογήσετε τη συναλλαγή σας επιλέγοντας όσα αστέρια αξίζει. Από το 1 έως το 5. Άριστα είναι το 5.

Εννοείται πως δεν μπορείτε να αξιολογήσετε τον εαυτό σας, ούτε να μοιράσετε αφειδώς, περισσότερες από μία φορά δηλαδή, στο ίδιο μέλος. Η αξιολόγηση μέσα από το φόρουμ θα συνεχίσει να ισχύει μέχρι να αποκατασταθεί τελείως από το νέο σύστημα.

Παράλληλα διορθώθηκαν τα προβλήματα με τον HTML editor στη φόρμα δημοσίευσης και μπορείτε να τονίζετε το κείμενο σας ανάλογα.

 
Προστέθηκε νέα κατηγορία στο Forum - DIY (Do It Yourself κατασκευές, τροποποιήσεις.)

Ολα τα σχετικά θέματα με κατασκευές DIY από όλες τις κατηγορίες, μεταφέρθηκαν εκεί για να γίνεται απλούστερη η αναζήτηση. Ρίξτε μια ματιά, θα βρείτε πολλά ενδιαφέροντα.

Παράλληλα δημιουργήθηκε προφίλ του Noiz στο Twitter https://twitter.com/noiz_gr

Οσοι συμμετέχετε κάντε follow.

Θα έχετε παρατηρήσει επίσης την μπάρα Social networking στο footer (κατω-κάτω) της σελίδας μας για να ενημερώνετε τα δίκτυα Twitter, Facebook.

 
Αν παρακολουθείτε απο το smart phone το τι κινείται στις αγγελίες, τα πράγματα έγιναν πολύ ευκολότερα!

Νέο look για mobiles στον χώρο των αγγελιών!

Απλούστερο στην αναζήτηση και προσαρμοσμένο στις μικρές διαστάσεις οθόνης κάνει την πλοήγηση a piece of cake!

 
Μια μικρή αλλά σημαντική προσθήκη στο προφίλ μας!

Το κάθε μέλος πηγαίνοντας στο Προφίλ>Ρυθμίσεις προφίλ μπορεί να προσθέσει μερικές χρήσιμες πληροφορίες γι αυτόν, όπως:

Μουσικό όργανο: π.χ. Τύμπανα

Υφος: π.χ. Death Metal

Gear list: π.χ. Pearl Forum, Paiste 2002 crash, κλπ

Επάγγελμα: π.χ. Φοιτητής

Χόμπυ: π.χ. Αυτοκίνητα, Τάβλι

Με αυτό τον τρόπο απο τη μία, μπορεί να μάθει κανείς με ποιόν μιλάει και απο την άλλη γίνεται και ευκολότερη η αναζήτηση μουσικών.

Ξεκινήστε άμεσα λοιπόν τη συμπλήρωση!

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Προστέθηκε νέα κλειστή κατηγορία στο φόρουμ με τίτλο Espresso που αφορά επίκαιρες μη μουσικές συζητήσεις.

Γι αυτό όσοι θέλουν να συμμετάσχουν σε επίκαιρες συζητήσεις θα μπορούν να γίνουν μέλη της ομάδας Rhetor. Η ομάδα αυτή θα συζητάει επίκαιρα θέματα (με σύνεση) στην κλειστή ενότητα Espresso, που θα είναι ορατή μόνο σε αυτούς και όχι στα υπόλοιπα μέλη και επισκέπτες. Θα υπάρξει δοκιμαστική περίοδος και προϋπόθεση κάποιος μινιμουμ αριθμός συμμετοχής στο φόρουμ.

Τα μέλη που ενδιαφέρονται μπορούν να μου το ζητήσουν απλά με ένα πμ.

Σχετικά με τις υπόλοιπες κατηγορίες οι συζητήσεις πολιτικής επικαιρότητας απαγορεύονται και ισχύει αυτό:

Grey είπε:
Τα θέματα δεν παίρνουν από μόνα τους πολιτική τροπή.Κάποιος τους τη δίνει.

Γνωρίζουμε οτι δεν επιτρέπονται τα πολιτικά σχόλια στο φόρουμ παρά μόνο στον προκαθορισμένο χώρο. Μεγάλα παιδιά είμαστε,νομίζω και μπορούμε να αυτοσυγκρατηθούμε...Στις περισσότερες των περιπτώσεων.
 
Τώρα μπορείτε να περιηγηθείτε στο Forum του Noiz.gr και απο το κινητό σας τηλέφωνο άνετα. Η σχετική εφαρμογή για τις Αγγελίες ήδη υπάρχει.

Με το mobile app της Tapatalk για I phone και Android τα πάντα γίνονται εύκολα και έτσι μπορείτε να συμμετέχετε απο την παραλία με την παρακάτω περίπου εμφάνιση στα ελληνικά φυσικά.

mzl.jkcjfflz.320x480-75.jpg


Καλό καλοκαίρι!

 
Status
Not open for further replies.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
0
Εμφανίσεις
1K

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top