Ντράμς Γυμναστική Διαλογισμός

Melodic drummer

Της παρέας
Άραγε πόσο γυμνασμένος πρέπει να είναι ένας ντράμμερ?Βέβαια,απο μηχανοβιολογικής απόψεως είναι πολύ συγκεκριμένες οι μυικές ομάδες που συμμετέχουν στο ντράμ πράκτις και μπορεί ένας τελείως αγύμναστος κατα τα άλλα,να έχει αναπτύξει πολύ,μόνο τις συγκεκριμένες ομάδες σε βαθμό που να είναι πολύ άνετος και χαλαρός στο παίξιμό του.

Ωστόσο,είναι γεγονός ότι τα ντράμς είναι το μόνο όργανο όπου συμμετέχει καθ ολοκληρίαν το ανθρώπινο σώμα.Νους και κορμί βρίσκονται σε μια απόλυτα αρμονική συνύρπαξη.

Δεδομένων αυτών όλων ερωτώ κατα πόσο μια αθλητική ενασχόληση κάνει τον ντράμμερ πιο άνετο και χαλαρό και συνεπώς καλύτερον,διότι αυτομάτως ο ντράμμερ καθίσταται εκτός απο μουσικός και αθλητής κατα κάποιον τρόπο.Και είναι πιστεύω το μόνο μουσικό όργανο όπου ο εκτελεστής παίκτης έχει αυτήν ταύτην την διττήν υπόσταση.

Εάν ισχύει αυτό ποία είναι η ενασχόληση η αθλητική η οποία θα  βοηθήσει τον ντράμμερ να βελτιώσει το προσωπικό του ντράμ γίγνεσθαι και κατα πόσο ο διαλογισμός θα μπορούσε με την κάθαρση του νου που επιτυγχάνει,να βελτιώσει έναν ντράμμερ στην εν γένει απόδοσή του.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Η γυμναστική θεωρώ είναι απαραίτητη σε όλους. Άρχισα ξανά να γυμνάζομαι (το λίγο που γυμνάζομαι έστω) λόγω μουσικής.

Melodic drummer είπε:
    Ωστόσο,είναι γεγονός ότι τα ντράμς είναι το μόνο όργανο όπου συμμετέχει καθ ολοκληρίαν το ανθρώπινο σώμα.Νους και κορμί βρίσκονται σε μια απόλυτα αρμονική συνύρπαξη.
Το ίδιο ακριβώς πιστεύω και για το μπάσο. Άρα δεν είναι το μόνο ;)

Μελωδικε τυμπανιστή ας παραθέσω και εγώ την αποψή μου.

Παντοτε πίστευα ότι ένας bodybuilder και ένας αγύμναστος μπορού να βγάλουν το ίδιο αποτέλεσμα στα τύμπανα, αρκεί να μην έχεις ορθοπαιδικά προβλήματα και προβήμα στους τενοντες.

Όσον αφορα συγεκριμένες ομάδες μυών που ενδιαφέρει εμάς τους drummer όπως δάχτυλα και καρπούς, πίστευα και εγώ ότι για να παίξεις πιο γρήγορα χρειάζεται να τα γυμνάσεις, για αυτό για κάποιο δίαστημα μελετούσα με σιδερενιες μπαγκετες (powerwristbuilders).Ξαφνικά συνηδητοποίησα ότο έπαιζα πιο αργά και απορούσα.

Τότε είδα το φως με το dvd secrets of the modern drummer του jojo mayer, και σε ενα συγεκριμένο απόσπασμα αναφερε πως μικρές ομάδες μυών(που είναι για ταχύτητα) δεν χρειαζεται να τις δουλευουμε με βαρη γιατι ουσιαστικά όταν τις γυμναζουμε χάνουν την ελαστικότητα τους και συμπεριφέρονται σαν μεγάλοι μύες, πιο αργά δήλαδη και χάνεται η ευελιξία τους.Μιλάει για ισσοροπία μεταξυ των μικρών και μεγαλών μυών.(gears)

Παλαιοτερα ασχολιόμουν με βάρη και το πιο χρήσιμο πράγμα που μου έχει μέινει για τα τύμπανα, είναι οι διατάσεις που είχα μάθει.

Το streching είναι μεγάλη υπόθεση, αλλα δεν το θεωρώ γυμναστικη, αφού ουσιαστικά,

χαλαρώνεις τους μυες σου.

Σιγουρα η γυμναστικη σε γενικά επίπεδα είναι καλή για το σώμα(όταν δεν καταπονείς το σώμα σου υπερβολικα, π.χ να κάνεις πρωταθλητισμο), αλλά δν μπορείς αφου έχεις σηκώσει 100 κιλα αμεσως να πάς και να παίξεις τύμπανα με σφιγμένους μυες.

Εκεί λοιπόν μπαίνει το streching.

Relax easy does it.

Tώρα όσον αφορά την πνευματική διάσταση, αναφέρει πως τα προβλημα συνήθως για να πάιξεις ή να εκτελέσεις κάτι είναι κυριως εγκαφαλικό, παρά στα χέρια.

Eπισης αναφέρει πως η μουσικότητα και η κατανοηση του οργάνου καλύτερα από έναν drummer έχει να κάνει με την ικανότητα του να ακούει τα upbeats.

Mπορείς να βρείς πολλά χρησιμα πράγματα απο το dvd που πιστεύω θα αλλάξουν την προσεγγιση σου στο όργανο.

Το καλύτερο πάντως sport πάντως για έναν drummer πιστέυω είναι η yoga.

Οτιδηποτε βοηθάει το μυαλό σου να είναι καθαρό και οτιδήποτε, αυξάνει την ευελιξία των μυών σου πιστεύω μόνο καλό κάνει.

Αυτό βεβαια να είναι και καθαρά προσωπικό, το τι χαλαρωνει το μυαλό σου.

Βλέπε densmoore, που χαλάρωνε με διαλογισμό.

Νομίζω πως η μαγική λέξη και to ζητούμενο στα τυμπανα είναι ισορροπία (balance of limbs)

Τέλος σε προτρέπω να τσεκάρεις τις ασκήσεις streching που χρησιμοποιει ο flo mounier στο dvd του καθώς με βοηθήσαν παρα πολύ.

Melodic drummer είπε:
Το διευκρινίζεις σε παρακαλώ?
Με πολυ λιγα λογια.Να καταλαβαινεις και να μετρας τις παυσεις.

Πχ: 1 & 2 & 3 & 4 & παιζεις σε ολα τα 4τα κατι αλλα στα 8 υπαρχει παυση.ειναι το λεγομενο upbeat.και ειναι το σημειο οπου εισαι σε αρση για να πας  σε θεση.Δηλαδη εχεις σηκωμενη τη μπαγκετα σου.Διορθωστε με αν εχω καταλαβει λαθος

Melodic drummer είπε:
Το διευκρινίζεις σε παρακαλώ?
O jojo αναφέρει ότι για να παίξεις γρήγορα πρεπει να μαθεις να ακούς γρήγορα.

(Στο κεφαλαιο concepts του dvd του μπορείς να το τσεεκάρεις απο το έχεις το dvd.)

Παραδειγμα.

Παίζεις RLRL RLRL RLRL RLRL.δηλαδή μονο sticking σε 16α.

Όταν αρχίσεις να παίζεις τα 16α αφαιρεις το αριστερό χέρι.

Ακούς λοιπόν τα 8a που παίζει το δεξί χέρι σου.

Στην συνέχεια ενω παίζεις 16α και με τα 2 χέρια αφαιρεις το δεξί χέρι και ακούς όλα τα upbeats του αριστερού χεριού.

Οι νότες του αριστερού χεριού είναι το πόσο γρήγορα ακούς.

1 e and a 2 e and a 3 e and a 4 e and a

Όπου bold τα upbeats του αριστερού χεριού.

Οff topic τελος. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

sixtrip είπε:
Με πολυ λιγα λογια.Να καταλαβαινεις και να μετρας τις παυσεις.

Πχ: 1 & 2 & 3 & 4 & παιζεις σε ολα τα 4τα κατι αλλα στα 8 υπαρχει παυση.ειναι το λεγομενο upbeat.και ειναι το σημειο οπου εισαι σε αρση για να πας  σε θεση.Δηλαδη εχεις σηκωμενη τη μπαγκετα σου.Διορθωστε με αν εχω καταλαβει λαθος
Ακριβως απλα το περιγράφεις με 8α.

Οκ ευχαριστώ.Τα άπμπίτς λοιπόν είναι ουσιαστικά οι άρσεις.Τί εννοεί όμως λέγοντας,να έχει την ικανότητα να τ ακο'υει.Εννοεί με τον μετρονόμο που ούτως ή άλλως ακούγονται ή κάτι άλλο

Melodic drummer είπε:
Οκ ευχαριστώ.Τα άπμπίτς λοιπόν είναι ουσιαστικά οι άρσεις.Τί εννοεί όμως λέγοντας,να έχει την ικανότητα να τ ακο'υει.Εννοεί με τον μετρονόμο που ούτως ή άλλως ακούγονται ή κάτι άλλο
Eννοει ότι πρέπει να παψεις να ακούς μόνο τα 4α όταν παίζεις κατι σε οποιαδηποτε subdivision/υποδιαίρεση του τετάρτου(δηλαδή τα downbeats).

Η αντιληψή σου όσον αφορα τα upbeats είναι αναλογη της ταχυτητάς σου.

Κάνε κάτι απλό.

Αμα θέλεις κάνε την παρακάτω άσκηση.

Εγκεφαλικη άσκηση που με βοήθησε αρκετα.

Βάλε τον μετρονόμο σε ενα tempo αργό να μετράει 4α.

Και τραγούδα όλα τα upbeats χωρίς να τραγουδας τα 4α.

1 e and a 2 e and a 3 e and a 4 e and a

Όπου bold ta upbeats.

Μπορείς να το δοκιμάσεις και σε τριηχα σε 8α, 8α η και τριηχα σε 16α..

Για να παίξεις γρηγορα, πρέπει να παίζεις σωστά τα upbeats(σωστα διαστήματα, even spaces).Συνήθως πολλοί όταν πάνε να παίξουν γρήγορα, χωρίς να μελετήσουν σε πιο αργά tempo δεν μπορούν κάν να ακούσουν μέσα στο μυαλό τους τα upbeats για αυτό και βγαίνουν εκτός tempo.Eπείδη κοπανάνε τα 4α και ελπίζουν να τους βγουνε τα υπόλοιπα upbeats.

Συνήθως ότι αντιλαμβανεσαι παίζεις, όταν μιλάμε για ταχυτητες(και όχι μόνο).

Για αυτό εξάλλου μελετάμε και με μετρονομο αργα και σταδιακα αυξάνουμε, για να εξασκήσουμε το αυτί μας πρωτα ώστε ύστερα να ακολουθησουν και τα χέρια.

Η καλή φυσική ατάσταση βοηθάει στα πάντα και επομένως και στα drums. Εξάλλου, αν είσαι άρρωστος και τρέχεις στους γιατρούς που καιρός για πρόβες?

Κατά τα αλλα, μετά τα θέματα :

Τι είναι groova?

Κατα πόσο είναι μουσικός ένας ντράμερ;

Ποιος είναι ο βαθμός δυσκολίας,εκμάθησης Drums και κατά πόσο είναι όργανο-παγίδα?

Μελωδία τυμπάνων!Ανέκδοτο ή πραγματικότητα?

και -βέβαια- το παρόν,

αναμένω το:

"Γυμναστήρια και κέντρα διατροφής: Τα νέα ΩΔΕΙΑ?

Αγαπητε μου Melodic.

Το θεμα σου εχει βαση και καλα κανεις και το θιγεις αγαπητε φιλε.

Καταρχην και εγω εχω μιλησει κατα καιρους για εμας τους drummer οτι εκτος απο σκακιστες ..ειμαστε και αθλητες.

Ειναι τρομερα σημαντικο λοιπον σαν drummer , να εχουμε μια εξαιρετικα καλη φυσικη κατασταση χωρις ομως ασκησεις που μπορουν να κανουν ζημια στους μυς και τους τενοντες μας. [Βαρη}

Ειδικα σε οσους εχουν παιξει σε μαγαζια...εκει θα δεις οτι αν δεν εχεις καλη φυσικη κατασταση ..δεν υπαρχει περιπτωση να ανταπεξερθεις σε 6-8 ωρες πανω στο σετ.

Ξερω γελατε μερικοι...αλλα ουκ ολιγες φορες μου εχει τυχει να ανεβω στο παλκο στις 11 και να κατεβω στις 7 το πρωι με ενα 10λεπτο διαλειμα για τουαλετα...

Η ασκηση που χρησιμοποιω τα τελευταια χρονια ειναι Κωπηλατικο ..που τονωνει χερια ποδια κοιλιακους και πλατη σε 1 ασκηση και που το προτεινω ανεπιφυλακτα..20 λεπτα την ημερα 4 φορες την εβδομαδα και λιγο ελλειπτικο ποδηλατο.

Οσον αφορα το διαλογισμο που ρωτας...Πριν μερικα χρονια ειχα ανακαλυψει οτι εσφιγγα καποιους μυς ειδικα στα ποδια και το στομαχι..και ο δασκαλος μου μου συστησε γιογκα. Αγορασα ενα βιβλιο που αναφεροταν στους τροπους χαλαρωσης των μυων μεσα απο ασκησεις αναπνοης.Αυτο που εκανε ουσιαστικα..ηταν με την εισπνοη να σφιγγεις εναν εναν τους μυς ξεχωριστα ξεκινωντας απο τα ποδια..και με την εκπνοη..να τον χαλαρωνεις..Μετα απο ενα χρονο ειχα καταφερει..οταν εσφιγγα εναν μυ ..να στελνει σημα στον εγκεφαλο μου οτι ειναι σφιγμενος.Μεχρι εκει το εφτασα.Εκανα συνειδητο δηλαδυ...οταν σφιγγομαι...να το καταλαβαινω. Το βιβλιο ελεγε οτι μετα απο αρκετη ασκηση θα μπορεις να καταλαβαινεις ποιος μυς ειναι σφιγμενος και με μια εκπνονη να τον χαλαρωνεις.Δεν εχει να κανει με μαγικα η βουντου αλλα με απλες διεργασιες που προγραμματιζεις τον εγκεφαλο σου να κανει.

Σας παραθετω μια συζητηση που ειχε ενα φιλος με τον Dave weckl οταν ηρθε στην Ελλαδα.

Τον ειχε ρωτησει...τι χρειαζετε καποιος για να γινει ο Weckl..και εκεινος απαντησε..Επιμονη-Υπομονη -ορεξη για δουλεια-8ωρες την ημερα διαβασμα και 3 ωρες την ημερα γυμναστηριο για να ανταπεξερθει το σωμα σου στην καταπονηση...

Οποτε η ερωτηση σου για μενα ..μονο ατοπη δεν ηταν.

Β.Μουλακακης.

Αν μάθεις να παίζεις σωστά, ούτε διαλογισμούς ούτε τίποτα δε θες.

Η άσκηση είναι κάτι που δεν αφορά μόνο εμάς τους drummers. Αν φοράς επί 8 ώρες ένα Rickenbacker του '83 και δεν ασκείσαι, πάει η μέση/πλάτη/αυχένας.

Η γυμναστική επιβάλλεται σε κάθε άνθρωπο.

O Johnny Thunder παλι δεν ξερω αν εγινε καλυτερος ντραμερ με την γυμναστικη, αλλα αν παει αναλογικα, τοτε δεν πρεπει να πιανεται ο τυπος ;D

20777_238364736846_238363266846_3872769_4107819_n.jpg

Διονυση μου λιγο απολυτο σε βρισκω..

Αλλωστε 500 εκατομμυρια Ινδοι κατι πρεπει να ξερουν παραπανω...ετσι δεν ειναι?..?

vagelism είπε:
Διονυση μου λιγο απολυτο σε βρισκω..

Αλλωστε 500 εκατομμυρια Ινδοι κατι πρεπει να ξερουν παραπανω...ετσι δεν ειναι?..?
σωστος....η αληθεια ειναι πως μεχρι να κανεις διαλογισμο ΝΟΜΙΖΕΙΣ πως ξερεις τον εαυτο σου...οταν μπεις μεσα,η αληθειες ερχονται και σε χτυπανε καταμουτρα...και πονανε πολυ,αφορητα μερικες φορες...αλλα ειναι απλως η αρχη για να γινει οτι λες,οτι κανεις,οτι παιζεις,πιο αληθινο...αυτη ειναι η αληθεια,κι οποιος δεν διαλογιζεται ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ξερει ΟΥΤΕ και να εχει "αποψη"...σαν το αλεξιπτωτο,καπως... ;D ;D ;D

harilatron είπε:
Η καλή φυσική ατάσταση βοηθάει στα πάντα και επομένως και στα drums. Εξάλλου, αν είσαι άρρωστος και τρέχεις στους γιατρούς που καιρός για πρόβες?

Κατά τα αλλα, μετά τα θέματα :

Τι είναι groova?

Κατα πόσο είναι μουσικός ένας ντράμερ;

Ποιος είναι ο βαθμός δυσκολίας,εκμάθησης Drums και κατά πόσο είναι όργανο-παγίδα?

Μελωδία τυμπάνων!Ανέκδοτο ή πραγματικότητα?

και -βέβαια- το παρόν,

αναμένω το:

"Γυμναστήρια και κέντρα διατροφής: Τα νέα ΩΔΕΙΑ?
  Επιθυμώ να σε ευχαριστήσω,για την ωραία σύνοψη που έκανες της θεματολογίας που ανέπτυξα τον τελευταίο μήνα και που με διαβάζεις ανελλειπώς βεβαίως,βεβαίως (το groove έγινε η groova σε μία πιο αργκό απόδοση της λέξεως).
      Τώρα γιατί διαβάζοντάς σε,μου ηρθε στο μυαλό ο 007,όταν έλεγε πως...,οι απόψεις είναι σαν τις κωλοτρυπίδες ......όλοι έχουν απο μία... δεν ξέρωΩστόσο, αν΄χρειαστώ την άποψή σου...θα σου την πώ.(την άποψη )

Ευχαριστώ για τα θερμά λόγια, περιμένουμε και άλλα συγκλονιστικά θέματα.  :)

Επειδη ο μεγαλυτερος και ο ποιο σημαντικος  μυς ειναι ο εγκεφαλος μας..και επειδη απο εκει ξεκινανε ολα...και επειδη τον θελουμε  να συνεχισει να "τρεχει" με τις οσο το δυνατον μεγαλυτερες στροφες..δεν πρεπει να ξεχναμε την αναγκη για καθαρο μυαλο ελευθερο απο οποιαδηποτε ειδους ουσιες που μπορουν να τον "ενισχυσουν"...η να τον "κατευνασουν".΄Λεμε οχι λοιπον  σε Ουσιες και Αλκοολ πριν ,κατα τη διαρκεια, και μετα απο καθε παιξιμο.

Γαμωτο...ακουγομαι σαν διαφημιστικο .

Περα απο την πλακα...ειναι κατι πολυ σημαντικο...διοτι η νυχτα κρυβει κινδυνους και μερικοι ειναι πολυ υπουλοι.

Trending...

Νέα θέματα

Back