MG, δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα. Εφοσον μιλαμε για παραλληλη επεξεργασια, μιλαμε και για παραλληλο Gain staging. Εσυ μπορει να εχεις γραψει το καναλι μια χαρα, με peak ας πουμε π.χ. στα -14 db, αλλα να θες να "πουσαρεις" την εισοδο του LA2A, για να σου δωσει τον αντιστοιχα πουσαρισμενο ηχο η εξομοιωση. Διοτι οι αναλογικες εξομοιωσεις, οπως και τα κανονικα μηχανηματα, δεν ειναι γραμμικες, αλλο ηχο εχουν οταν τις τροφοδοτεις με δυνατο σημα και αλλο με χαμηλο. Ειχα κανει και πρακτικο πειραμα καποια στιγμη εδω μεσα με τα αντιστοιχα εικονικα συνθ που διαθετουν εξομοιωμενα αναλογικα φιλτρα, και το αποτελεσμα ακολουθησε τη θεωρια.
Οποτε εχει λογικη αυτο που λεει ο hugo, βεβαια αυτος μιλαει για θορυβο ο οποιος οκως μπορει να ανεβει και με το να δωσεις γκαζια πριν την εισοδο, anyway οπως και να εχει υπαρχει απο πισω μια λογικη που στεκει.
Αυτο που δε στεκει ειναι να τον κατηγορεις τον καημενο για σπασμενο UAD LA2A, διοτι πρωτον ο τυπος εχει ακριβες UAD καρτες που δινουν αβερτα UAD software, αλλα και να μην τις ειχε συγκεκριμενα το LA2A το δινει η UAD δωρεαν
Οσο αφορα το latency, οχι, δεν αυξανεται ειδικα με την παραλληλη επεξεργασια, αντιθετα μπορει να αυξηθει περισσοτερο με τη σειριακη επειδη το σημα περναει το ενα plug in μετα το αλλο. Το πλεονεκτημα μαλιστα των DAW σε σχεση με την SSL ειναι οτι και στις δυο περιπτωσεις, παραλληλα και σειριακα, το μηχανημα διορθωνει τα φασικα προβληματα που τυχον θα προεκυπταν μεσω του delay compentation. ΙΜΗΟ ειναι ενας απο τους βασικους λογους που οι συγχρονες παραγωγες, μιλωντας για μεσαιας κλιμακας παραγωγες διοτι οι τοπ παραγωγες παντα ηταν ιδιαιτερα προσεγμενες, οι σημερινες λοιπον μεσαιας κλιμακας παραγωγες ακουγονται πολυ καλυτερα απο τις παλαιοτερες, ακριβως για καποια τετοια τεχνικα πλεονεκτηματα των DAW. Διοτι ακριβως με τις οποιες SSL, και γενικοτερα σε περιβαλλον με συνδυασμο κονσολα- πολυκαναλο και hardware digital FX processors, ΚΑΙ εκει υπαρχουν καθυστερησεις, τα hardware ψηφιακα βαζουν και αυτα καθυστερηση στο σημα, αλλα ΔΕΝ υπαρχει το automatic delay compensation, και σε παραλληλη επεξεργασια ειναι πανευκολο να γινει μαλακια με τη φαση.
Οποτε ηχητικα το DAW υπαρχει περιπτωση σε τετοιες εφαρμογες να αποδειχθει κλασεις ανωτερο. Τι χανουμε ομως; Χανουμε σε latency, ετσι; Ε τοτε ειναι απλο, διαλεγουμε plug in που ΔΕΝ προσθετουνε latency στο σημα, και υπαρχουν απειρα τετοια, οποτε δεν εχουμε ουτε γατα ουτε ζημια.
Προσωπικα εχω κανει το εξης: Εχω φτιαξει το στανταρ plug in φακελο μου αποκλειστικα με plug in που δεν προσθετουν ΚΑΘΟΛΟΥ latency, και οτι μου ερχεται απο παραλληλη και σειριακη επεξεργασια το κανω χωρις να το σκεφτομαι, και μπορω και παιζω real time με τις κιθαρες και τα συνθακια μου χωρις πολλα πολλα. Ταυτοχρονα εχω και ενα αλλο φακελακι με τα mixing - mastering plug in, κατι limiters, κατι βαρια reverbs και κατι τετοια που προσθετουν latency. Αυτα τα βαζω μονο στο τελος οταν ειναι να μιξαρω, που εκει δε σε νοιαζει η καθυστερηση αλλα μονο ο ηχος. Να ενας τροπος δουλειας λοιπον που εχει ολα τα πλεονεκτηματα, ειναι αμεσοτατος λογω του total recall των DAW, και αποτελει σαφεστατη εξελιξη σε σχεση με το πακετο κονσολα- πολυκαναλο- εφε με ενα ελαχιστο κλασμα του κοστους τους.
Στο σημειο αυτο κανονικα φωναζω "ζητω τα PC" και απαντανε ολοι μαζι "ΖΗΤΩ", αλλα ΟΚ τοσα χρονια συνηθισαμε, δε χρειαζεται πλεον