(D.I.Y. ) custom MKM guitar

mkm

Παλιά καραβάνα
Επειδή ψιλοασχολούμαι με ξυλουργικά κλπ είπα να δοκιμάσω να φτιάξω μια κιθάρα σε δικό μου σχέδιο, καθαρά για εμένα, με το πάχος του μπράτσου που θέλω, καμπύλες, contouring, logo κλπ.

Όρεξη υπήρχε, pro εργαλεία κλπ άφθονα και είπα να το βάλω μπροστά.

Αφού έκανα τις απαραίτητες web έρευνες, σχέδια και προμήθειες και μετά από περίπου ένα χρόνο.....έτοιμη!!!

ΜΚΜ custom guitar από 'μένα για 'μένα.

Μαόνι σώμα, bolt-on μαόνι μπράτσο, έβενος ταστιέρα, kent armstrong pups, prs wiring (5 position rotary), 24.75'' κλίμακα.

Τώρα έχει wraparound αλλά την τρύπησα προκειμένου να μπορώ να βάζω και tru-body γέφυρα...

Είπα να την κάνω bolt-on και να φτιάξω δύο μπράτσα, ένα λεπτό και ένα πιο παχύ για να αλλάζω...

mkm_1.JPG

mkm_2.JPG

mkm_3.JPG

mkm_4.JPG

Μπράβο ρε φίλε.. Κάτι αντίστοιχο ήθελα να κάνω και εγώ για μπάσο αλλά που λεφτά και χώρος... Θέλουμε και κλιπάκια όμως να δούμε πως λαλεί το εργαλείο!!!

ΩΩΩΩΩ ΡΕ ΜΑΓΚΑ!!!!

Εισαι ωραιος. Εισαι πολυ ωραιος! Το σχεδιο ειναι τοσο προτοτυπο και ταυτοχρονα τοσο μαματο που ανετα θα μπορουσε να βγανει σε σειρα εταιριας.

Για το pickguard τι να πει κανεις. Τα σπαει και τα ξανακολαει για να τα ξανασπασει  ;D

Θελω μια ποσο παει???

Αληθεια πως παιζει?

Κλιπάκια δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω γιατί δεν έχω εξοπλισμό για recording. Ούτε καν μικρόφωνο.

Θα προσπαθήσω να το κανονίσω όμως...

(είναι κανένας Παγκράτι μεριά?)

Και ναι....το έχω κάνει και με μπάσο αλλά αυτό θα είναι άλλο θέμα....

Απλα μπραβο για τον χρονο και το μερακι που φαινεται πως εβαλες για να την φτιαξεις.Το αποτελεσμα σιγουρα σε δικαιωνει πολυ ομορφο οργανο και πολυ ιδιατερο σχημα και εμπορικο οπως προειπε και καποιος φιλος.περιμενουμε κλιπακια για να δεσει η παρουσιαση

Πολυ θα το θελα να επιαναν τα χερια μου σε κατασκευες. Θα μου αρεσε να μαθω καπου κατασκευη οργανων αλλα τσαμπα χρονος με την αμπαλία μου.

Συγχαρητήρια φίλε μου, δε γνωρίζω από κιθάρες αλλα είναι πανεμορφη.

Μπράβο σου κι από μένα φίλε, χαρά στο κουράγιο σου! Η κιθάρα είναι πανέμορφη και φαντάζομαι παίζει εξίσου καλά! Και πάλι μπράβο! Περιμένω πάντως να δώ και το μπάσσο!  :D

xrusopsaro είπε:
πολύ ωραία η κιθάρα σου! και μόνο που φαντάζομαι την διαδικασία μου φαντάζει αδύνατον  ;D συγχαρητήρια και καλόπαιχτη!  ;D
Ορίστε λοιπόν που με τα σημερινά δεδομένα πληροφόρησης και πάσης φύσεως πηγών δεν είναι καθόλου αδύνατο ;) ΜΠΡΑΒΟ!!! Για την συγκεκριμένη έφαγες 1 χρόνο, αν το ξανακάνεις θα φας 2 μήνες(με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα) κ.ο.κ. Ελπίζω την άλλη φορά να παραθέσεις και φωτό της κατασκευαστικής διαδικασίας. Και πάλι συγχαρητήρια!!! :o

Τι περιμένετε? Πάρτε squier και αρχίστε τα setup τα refret και τα fret dressing μπας και ρίξουν τις τιμές τα μαστόρια;D

Μπράβο! πολύ ωραία!

Δεν βάζεις και καμιά φωτόγραφία της πίσω πλευρας να δούμε και τα οπίσθια της; ;D

χρώμα/λούστρο εσύ η σε βαφέα;

Το μαόνι το πήρες από ελληνική πηγή;

Μπράβο και πάλι!

Συγχαρητήρια...

Δεν μιλάμε μόνο για μεράκι και υπομονή. Μιλάμε και για ταλέντο το οποίο φαίνεται και στο άψογο αισθητικό αποτέλεσμα.

Μπράβο και πάλι μπράβο! Καλλιέργησέ το!

Το να σχεδιασεις κατι τοσο ομορφο και συναμα πρωτοτυπο ειναι παρα πολυ δυσκολο.Το να καταφερεις το κατασκευαστικο αποτελεσμα να ειναι(φαινεται τουλαχιστον απο τις photo) τοσο σωστο,ειναι ακομα πιο δυσκολο.

Αυτα για οσους δικαιολογουν τα κατα καιρους εκτρωματικα headstock που κυκλοφορουν λεγοντας οτι ολα τα ομορφα εχουν ηδη φτιαχτει κ αν θες να εισαι αυθεντικος-πρωτοτυπος πρεπει το headstock ειναι σαν ....

Συγχαρητήρια, θελκτικές καμπύλες και χρώμα που της ταιριάζει απόλυτα, ωραίο γούστο

σε όλα :D. Την έφτιαξες 100% μόνος σου? Το μπράτσο όμως γιατί απο μαόνι, είναι πιο

'εύκολο' να το δουλέψεις ή απλά αυτό ήταν διαθέσιμο?

Είσαι ολιγον τι θεός. Congratz.

Μπορείς να με γράψεις ήδη στο fun club σου!!!!

Μπές τώρα στις λεπτομέρειες plz.

1) Ξύλα πήρες από Ελλάδα?

2) Μαόνι γιατί? Gibsoνίζει το όργανο (λόγω και των 2 διπλών)?

3) Τι υποστρώματα, λούστρα χρησιμοποίησες?

4) Πόσο κόστισε το project? Μιλάω για αναλώσιμα και όχι τον ανεκτίμητο προσωπικό σου χρόνο

Και πάλι ένα μεγάλο μπράβο, και ενημέρωνε για τα προσεχή projects σου.

Trending...

Νέα θέματα

Back