Betty The Raccoon
Noiz Addict
Τι πλεονεκτηματα και τι μειονεκτηματα προσδιδει ενας compressor στον ηχο της κιθαρας;Θεωρειται απαραιτητο πεταλι η οποιος θελει παιρνει;
στον VS comp66 εγώ ρυθμίζω το gain (level) έτσι ώστε να είναι ίδια η ένταση όταν παίζω ένα δυνατό ακόρντο με ή χωρίς κομπρέσορα. η διαφορά λοιπόν ακούγεται κυρίως στα single notes και τα αρπίσματα όπου όλα γίνονται πιο ισορροπημένα.bluezlick είπε:θελω να δοκιμασω και του jam αλλα και τον visual sound(που ειναι ο πιο κοντινος στα λεφτα που δινω)
αυτο που με τρομαζει ειναι οτι επειδη ειναι πολυ ιδιαιτερο και δυσκολο εφε και δεν ξερω πως θα πρεπει να τον ρυθμισω ισως τελικα με απογοητευση γιατι δεν θα μπορεσω να εχω το αποτελεσμα που ψαχνω.
θα μπορουσε καποιος να προτινει καποιες ρυθμισεις?
ευχαριστω πολυ
Όντως λόγω του compression έρχεται "πιο πάνω" και το noise floor, αλλά σε φυσιολογικές συνθήκες αυτό είναι αμελητέο τόσο νωρίς στην αλυσίδα (δηλαδή στην αρχή που τον τοποθετούν οι περισσότεροι). Σιγά-σιγά δημιουργείται αργότερα (όπως πχ. λες κι εσύ με ένα πετάλι drive), για αυτό και είναι ανώφελο να βάλεις gate τόσο νωρίς γιατί αυτό που έκοψες θα σου δημιουργηθεί πάλι πιο κάτω. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που από ολους τους εκατοντάδες stompbox κομπρέσσορες, αυτός είναι ο μόνος που έχω ακούσει να το έχει ενσωματωμένο, πέρα από τον TC Nova Dynamics που όμως τον έχει σαν εντελώς ανεξάρτητο πετάλι με έξτρα είσοδο και έξοδο.Γενικά λόγω φύσης του κομπρέσορα δυναμώνουν και οι όποιοι θόρυβοι υπάρχουν. γιαυτό κάτι πολύ καλό ειδικά για κιθάρες με μονούς είναι να υπάρχει noise gate στον κομπρέσορα ώστε να μην βρομίζει ο κόσμος ειδικά σε συνδυασμό με κάποιο drive πετάλι..
Δεν θα το'λεγα... μεταξύ των Keeley και Visual Sound o χρωματισμός μου είχε φανεί σχεδόν ακριβώς ίδιος, και σίγουρα υπαρκτός (ευχάριστος μεν).εκτός απ τον keely και τον mxr που είναι classic, θα πρότεινα τον Jam για κάτι στα ίδια χνάρια.προσωπικά όμως διάλεξα τον visual sound comp66 γιατί είναι φθηνός, έχει noise gate, και δεν έχει να ζηλέψει και τίποτα απ τους παραπάνω. ίσα ίσα ακούγεται ίσως και πιο αχρωμάτιστος!
Αν έχεις ένα καλό overdrive ή έναν καλό λαμπάτο που η έντασή του ανταποκρίνεται με ακρίβεια στο χέρι σου, αυτό είναι άχρηστο μιας και τα ακκόρντα σου μπορείς να τα παίξεις πιο ήρεμα και τα single notes πιο άγρια. Η πιο συνηθισμένη λύση επίσης για αυτό το σκοπό είναι ένα boost για να σε φέρει πιο πάνω στο mix. Ο κομπρέσσορας, πέρα από τις κλασσικές χρήσεις τύπου country, χρησιμοποιείται κυρίως για το sustain του και για να σου "στρώσει" λίγο το παίξιμο.ο κομπρέσορας πάντως είναι ένα πολύ χρήσιμο εφέ και δεν το είχα καταλάβει μέχρι πριν ένα μήνα που απέκτησα τον comp66. ένα απ τα κυριότερα προβλήματα που μου έλυσε είναι αυτό της ισορροπίας έντασης μεταξύ καθαρών και βρόμας.. είναι γνωστό ότι αν θέσεις το volume ενός overdrive ώστε να ακούγεται στα ίδια επίπεδα με το καθαρό παίζοντας ακόρντα, τότε στα single notes το καθαρό θα είναι πιο χαμηλά! οπότε οποιαδήποτε απόπειρα σόλο με καθαρό ήταν μάταιη! με τον κομπρέσορα αυτό είναι παρελθόν! 8)
κι όμως το βρίσκω πολύ χρήσιμο για τον ίδιο λόγο που ανέφερες. ότι δηλαδή αντί να πολλαπλασιάζει το noise floor το κρατάει στα ίδια επίπεδα σαν να μην είχες κομπρέσορα.bloody_sunday είπε:Όντως λόγω του compression έρχεται "πιο πάνω" και το noise floor, αλλά σε φυσιολογικές συνθήκες αυτό είναι αμελητέο τόσο νωρίς στην αλυσίδα (δηλαδή στην αρχή που τον τοποθετούν οι περισσότεροι). Σιγά-σιγά δημιουργείται αργότερα (όπως πχ. λες κι εσύ με ένα πετάλι drive), για αυτό και είναι ανώφελο να βάλεις gate τόσο νωρίς γιατί αυτό που έκοψες θα σου δημιουργηθεί πάλι πιο κάτω. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που από ολους τους εκατοντάδες stompbox κομπρέσσορες, αυτός είναι ο μόνος που έχω ακούσει να το έχει ενσωματωμένο, πέρα από τον TC Nova Dynamics που όμως τον έχει σαν εντελώς ανεξάρτητο πετάλι με έξτρα είσοδο και έξοδο.
δεν ανταποκρίνεται η ένταση αλλά το gain ενός drive στην ευαισθησία του χεριού. αν το έχουμε σε χαμηλά επίπεδα gain τότε επιρρεάζεται και η ένταση αλλά και πάλι όχι όσο στο καθαρό..Αν έχεις ένα καλό overdrive ή έναν καλό λαμπάτο που η έντασή του ανταποκρίνεται με ακρίβεια στο χέρι σου, αυτό είναι άχρηστο μιας και τα ακκόρντα σου μπορείς να τα παίξεις πιο ήρεμα και τα single notes πιο άγρια. Η πιο συνηθισμένη λύση επίσης για αυτό το σκοπό είναι ένα boost για να σε φέρει πιο πάνω στο mix. Ο κομπρέσσορας, πέρα από τις κλασσικές χρήσεις τύπου country, χρησιμοποιείται κυρίως για το sustain του και για να σου "στρώσει" λίγο το παίξιμο.