Classic Player VS American Deluxe

Bakis

Θαμώνας
Ακούγεται λίγο αστείος ο τίτλος του θέματος... αλλά μη μασάτε!

Αν ας πούμε επιθυμώ ένα όργανο με χαρακτηριστικά American Deluxe και δεν πολυψήνομαι να σκάσω 1400-1500 Ευρώπουλα στην Ελληνική αγορά... δεν μπορώ να πάρω μια Classic Player και να της αλλάξω τα φώτα? Εφόσον όλοι έχετε φαγωθεί ότι είναι καλά εργαλεία, σωστά φτιαγμένα, πόσο θα μου κοστίσει ένα LSR nut, lock κλειδιά, ένα τρέμολο και 3 noiseless μαγνήτες??? Πάντως όχι όσο η Deluxe!

Τι έχει λοιπόν αυτή η ριμάδα η Deluxe και την κάνει τόσο ακριβότερη/καλύτερη?? Το ίδιο σκέφτομαι και για την Vintage '62 η οποία είναι ΑΚΟΜΗ ακριβότερη!!!

Μη μου πείτε άλλο μανίκι, άλλο feel κλπ...αυτά ας πούμε ότι προσπερνιούνται. Ας υποθέσουμε δηλαδή πως και τα 2 (ή 3) όργανα κουμπώνουν πάνω μας το ίδιο. Γιατί τόση διαφορά στη τιμή? Αξίζει η προσπάθεια απόκτησης της Classic Player σαν μια καλή βάση και μετά μετατροπές?

Thanx...είμαι όλος αυτιά!!

 
θα σου καταστρεψει απλως τον ηχο στις ΑΝΟΙΧΤΕΣ χορδες (μεταλλικος και κομπρεσσαρισμενος)

lock κλειδιά
παντελως αχρηστα (αν και η μια απο τις δυο CP τα ΕΧΕΙ απο τη μανα της (και παλι βεβαια τιποτα δεν συγκρινεται απο πλευρας λειτουργικοτητας,απλοτητας,ασφαλειας & ομορφιας με τα vintage kluson

ένα τρέμολο
το τρεμολο των CP ειναι ΑΝΩΤΕΡΟ αυτου των deluxe...

3 noiseless μαγνήτες?
πολυ κατωτεροι αυτων των CP.....

Γιατί τόση διαφορά στη τιμή? Αξίζει η προσπάθεια απόκτησης της Classic Player σαν μια καλή βάση και μετά μετατροπές?
γιατι ειναι αμερικανικη,οχι δεν αξιζει να την παρεις και να την μετατρεψεις,κρατα την original και θα εχεις την καλυτερη στρατ που υπαρχει απο πλευρας specs....

 
Αυτά είναι!!!! Superfunk... πιο γρήγορος κι από την σκιά του!!! Πότε το έγραψα πότε απάντησες... μήπως είσαι συγγενής του Flash Gordon??

Τεσπα..φτάνει το παπάρησα!

Λοιπόν, ενδιαφέρουσα η άποψη σου, αλλά δε σου κρύβω ότι με ξένισε λιγάκι! Συγκρίνουμε 3 όργανα με τιμές από 600-700 Ευρώ μέχρι 2.000 και κερδίζει το φτηνό μεξικάνικο?? Βέβαια, εδω πάνω (Θεσ/νικη) δεν έχουν έρθει ακόμη οι Classic Player. Γι'αυτό κιόλας διστάζω εν μέρει να δεχτώ αβίαστα την άποψη σου. Δεν τις έχω δοκιμάσει. Αλλά όπως και να έχει ΣΑΝ να βγάζεις την Deluxe σκάρτη... Της αξίζει??

 
Σκαρτη δεν ειναι ισα ισα ειναι εξαιρετικα καλοφτιαγμενη κιθαρα και η τιμη της δικαιολογειται απο την...ακριβη...βαλιτσα της και τις χλιδες της,αν ομως θες ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ηχο στρατ παρε την CP......

 
αν και θιασωτης των CP οφειλω να σου πω πως αν τα χαρακτηριστικα των am deluxe (οι οποιες ειναι οντως εξαιρετες κιθαρες αν και εχω μερικες ενστασεις για καποια πραγματα πανω τους σε συναρτηση με την τιμη τους) ειναι προαπαιτουμενα για εσενα να μην κατευθυνθεις στις CP......

Eτσι αν θελεις οπωσδηποτε LSR nut νομιζoντας πως ειναι πανακεια για το κουρδισμα (παροτι θα σου ελεγα πως με μια καλα σεταρισμενη παραδοσιακη στρατ χωρις κατασκευαστικα προβληματα οπως κακα κομμενo nut οπως ειναι οι CP θα εισαι in tune εκτος και αν αγαπας το dive bombing....) θα ειναι κριμα (και απο οικονομικης αποψεως) να το τοποθετησεις στην CP.....Παρομοιως για τα locking tuners (τα οποια εχει stock και η CP50s)

Oσον αφορα τους noiseless δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα οπως στα παρουσιαζουν.......ειναι απλα διαφορετικοι απο τους 57/62 η τους CS69 των CP. Ειναι πολυ καλοι μαγνητες απλα θα πρεπει να δεις αν εσενα του ιδιου σου αρεσουν.

Το τρεμολο των am deluxe ειναι εξισου καλο με αυτο των CP.....αν μαλιστα το δουμε απο πλευρας specs ειναι καλυτερο.....επ ουδενι χειροτερο....

Με βαση αυτα στο τελευταιο σου ερωτημα απαντω οχι......Αν εξ αρχης θελεις τα specs της am dlx οπωσδηποτε παρε αυτην και εγκατελειψε τις ιδεες μετατροπης μιας CP σε am dlx πραγμα που θα σου κοστισει σε χρημα και θα εχεις "καταστρεψει" (και απο μεταπωλητικης πλευρας) μια πολυ καλη κιθαρα. Αν λοιπον ολα τα specs των am dlx πιστευεις πως σου χρειαζονται οπωσδηποτε τοτε ΝΑΙ τα αξιζει τα 1400¤. Εγω παντως προτιμησα και δεν το μετανιωνω την απλοτητα των CP...... :-) :-)

 
Η deluxe έχει αυτές τις λεπτομέρειες που προαναφέρθηκαν, που όμως σε κάποιους είναι σημαντικές. Να συμπληρώσω και το βολικό κόψιμο που έχει στην ένωση λαιμού+σώματος (μπορείς και χωρίς αυτό υποθέτω...), τα abalone inlays (που τελικά στο σκοτάδι της σκηνής δεν πολυφαίνονται και απαιτεί μια μικρή εξοικίωση στην αρχή). Τα lock κλειδιά προσωπικά τα θεωρώ must στις κιθάρες μου γιατί και μόνο η ευκολία του να αλλάζω χορδές και να κρατάνε και το κούρδισμα λίγο καλύτερα από τα άλλα (όχι τρελές διαφορές, αλλά με 50¤ τα έχεις αλλάξει πάντως) αξίζουν τον κόπο πιστεύω.

Τώρα για τους noiseless μαγνήτες δεν μπορείς να πεις ότι είναι χειρότεροι, απλά να τους ακούσεις να δεις αν σου αρέσουν. Εμένα προσωπικά δε μου άρεσαν πάντως

Φυσικά αν ψάχνεις vintage ήχο στρατ αναγκαστικά πας σε C.P. που ενσωματώνει και τα πιο vintage χαρακτηριστικά. ¶σε που η τιμή δεν έχει σχέση. Πάντως αν "επαιζα" στα χρήματα σου με διάθεση πειραματισμού θα μιλούσα με το Ντούκα στα Γιάννενα www.guitars.gr και θα έφτιαχνα μια κουκλάρα όπως την ήθελα, να γλύτωνα και τις πατέντες και με ό,τι χαρακτηριστικά θέλω! Και μάλιστα σε τιμή γύρω στα 700¤ ανάλογα με το τί θα βάλεις... Ψάξτο λίγο... Το μόνο αρνητικό σ'αυτό είναι η μεταπωλητική αξία, αν είναι κατι που σε απασχολεί φυσικά

 
Αν εξ αρχης θελεις τα specs της am dlx οπωσδηποτε παρε αυτην και εγκατελειψε τις ιδεες μετατροπης μιας CP σε am dlx πραγμα που θα σου κοστισει σε χρημα και θα εχεις "καταστρεψει" (και απο μεταπωλητικης πλευρας) μια πολυ καλη κιθαρα. Αν λοιπον ολα τα specs των am dlx πιστευεις πως σου χρειαζονται οπωσδηποτε τοτε ΝΑΙ τα αξιζει τα 1400¤.
+10000

 
¶σχετο, αλλά αν δεν το πω θα σκάσω....

Μπορείτε να μου εξηγήσετε πως λέγεται αυτό το πράμα που έχω... και ακόμα και ακόμα και όταν βλέπω την καλή ποιότητα κατασκευής με τα μάτια μου, την αισθάνομαι με τα δάκτυλά μου και την ακούω με τα αυτιά μου.....ακόμα και τότε, ΔΕΝ μπορώ να αγοράσω όργανο που δεν γράφει πάνω "USA" η "Japan"?

Δεν υποστηρίζω ότι έχω κάποια εξήγηση με βάση την απλή λογική .... Μάλλον κάποιο βίτσιο μου είναι. Και μάλλον κατάλοιπο από τις κιθάρες των ονείρων μου προ 20ετίας.

 
¶σχετο' date=' αλλά αν δεν το πω θα σκάσω....Μπορείτε να μου εξηγήσετε πως λέγεται αυτό το πράμα που έχω... και ακόμα και ακόμα και όταν βλέπω την καλή ποιότητα κατασκευής με τα μάτια μου, την αισθάνομαι με τα δάκτυλά μου και την ακούω με τα αυτιά μου.....ακόμα και τότε, ΔΕΝ μπορώ να αγοράσω όργανο που δεν γράφει πάνω "USA" η "Japan"?

Δεν υποστηρίζω ότι έχω κάποια εξήγηση με βάση την απλή λογική .... Μάλλον κάποιο βίτσιο μου είναι. Και μάλλον κατάλοιπο από τις κιθάρες των ονείρων μου προ 20ετίας.[/quote']

Δηλαδή δε θα αγόραζες ποτέ Huber, Framus, Teufell, Pagelli, Cort? 8O

Απαπα επικύνδυνο ακούγεται,κοίτα να το ξεπεράσεις.

Α για θεραπεία πάρε καταρχάς μια Godin, που είναι μισή αμερικάνα μισή καναδέζα και μετά βλέπουμε.
 
Θεραπεία? :lol:

Δεν θέλω να θεραπευτώ. Εξάλλου, δεν είναι μια απόφαση βασισμένη 100% στη λογική, είναι -όπως προανέφερα- ένα προσωπικό βίτσιο.

Χειροποίητη (ή μικρής παραγωγής) θα αγόραζα από οπουδήποτε. Αυτή είναι άλλη μια ανοησία μου. :lol:

Δεν τα γράφω για να στηρίξω την προτίμησή μου, τα γράφω για να με ψυχαναλύσετε :lol: και για να εντοπίσω κι άλλους ομοιοπαθείς. :lol:

(Παρένθεση: Μόνο για τις κιθάρες με πιάνει αυτό. Ενισχυτές, ηλεκτρονικά κλπ κλπ.....no problem γουατσοέβερ).

 
Μισο για να καταλαβω, το κολλημα εντοπιζεται στο usa και στο Japan? οτιδιποτε αλλο το αποριπτεις? Vigier για παραδειγμα? (γαλιδουλες :wink: )

 
Καλά, οι godin απορρίπτονται λόγω κακάσχημου headstock :lol:

Για να εξηγούμαι: Κιθάρες για να παίξω και να γράψω έχω περισσότερες από ότι χρειάζομαι. Αν θέλω να προσθέσω ένα σκάφος στη συλλογή, αυτό δεν πρόκειται να είναι ούτε epiphone, ούτε ibanez ούτε hagstrom*. Μάλλον θα είναι 335.

Περισσότερο δηλαδή με συγκινεί "το πρωτότυπο" παρά οι αντιγραφές ή τα μοντέλα που κατασκευάζονται με βάση οικονομοτεχνικά κριτήρια.

*Αν και πάω στη Σουηδία την άλλη βδομάδα και θα ήταν ευκαιρία να φέρω μία....

 
Πρόσφατα βρεθήκαμε με ένα φίλο μου σε ένα Guitar Center στην Αμερική, όπου και δοκιμάσαμε μιά σειρά από stratocaster, american standard, american deluxe και classic player 60's.

Στα αυτιά μας η classic player ήταν μακράν η καλύτερη, πιο κοντά σε αυτό που είχαμε στο μυαλό μας σαν stratocaster ήχο. Πολύ πιο "ζωντανή" από της αμερικάνες!!! Και εμείς ψαχνόμασταν με την διαφορά τιμής και το ηχητικό αποτέλεσμα. 8O My two cents!

Ερώτηση προς τους γνώστες του forum: O ήχος των rockinger είναι κοντά στον ήχο των CP?

ΥΓ1: Και οι δύο είμαστε κάτοχοι les paul, οπότε δεν είμαστε ειδικοί σε θέματα fender! :wink:

ΥΓ2: Δοκιμάσαμε και μία tele 52 reissue, στην μεσαία θέση ο ήχος ήταν απίστευτος! :)

 
Εννοείς των έτοιμων κιτ? Γιατί άμα τη κάνεις μόνος σου όπως θές ακούγεται -μαντεψε- όπως θες.Κανει και φραπέ αμα λάχει.

Μη πάρει κανείς Framus στον χαρίλατρο τα χριστούγεννα, θα τον πιάσει η αλλεργία του. :lol: (just joking)

 
ΥΓ2: Δοκιμάσαμε και μία tele 52 reissue, στην μεσαία θέση ο ήχος ήταν απίστευτος!
Δηλ.ειχε καταπληκτικο ΠΑΝΩ μαγνητη! :wink: (στη μεσαια θεση στην 52 ri παιζει μονο ο πανω μαγνητης)

Στα αυτιά μας η classic player ήταν μακράν η καλύτερη, πιο κοντά σε αυτό που είχαμε στο μυαλό μας σαν stratocaster ήχο. Πολύ πιο "ζωντανή" από της αμερικάνες!!! Και εμείς ψαχνόμασταν με την διαφορά τιμής και το ηχητικό αποτέλεσμα
Εννοειται οτι ηταν πιο ζωντανη,μονο τα ελαφρια vintage steel saddles της CP να βαλεις στην Deluxe θα τη ζωντανεψεις σημαντικα (ο κυριος λογος που η Deluxe ακουγεται λιγο "ψοφια" εκτος απο τους "πολιτισμενους" μαγνητες της, ειναι το tremolo της (zinc block & die cast saddles) αν το αλλαξεις η κιθαρα ζωντανευει αμεσως.

Α,τσεκαρα χθες το block της CP και ΕΙΝΑΙ milled steel. :wink: (εννοειται οτι ΔΕΝ το τσεκαρουμε αυτο με μαγνητη μια και δεν ειναι απαραιτητο να εινα "μαγνητικο" ενα κραμα για να ειναι stainless steel :wink: )

To block ηταν "300 κιλα" και ολοϊδιο με αυτο μιας Eric Johnson που χρησιμοποιησα για συγκριση και ουδεμια σχεση ειχε με τα std blocks που βαζει η Fender στις αλλες κιθαρες της :wink:

 
Ρε παιδιά τίθεται και θέμα μεταξύ classic player και οποιασδήποτε άλλης Fender Strat αυτόν τον καιρό?

Καταδικάζω το θέμα αυτό στο πυρ το εξώτερον!!!

Εγώ στις εκλογές ψηφίζω δαγκωτό classic player 50's (maple neck FTW) γιατί κανα δυο μέρες μετά έχω γενέθλια και λέω να μου κάνω ένα δωράκι :D 8)

 
Α' date='τσεκαρα χθες το block της CP και ΕΙΝΑΙ milled steel. :wink: (εννοειται οτι ΔΕΝ το τσεκαρουμε αυτο με μαγνητη μια και δεν ειναι απαραιτητο να εινα "μαγνητικο" ενα κραμα για να ειναι stainless steel :wink: )[/quote']
Μακάρι να είναι όπως τα λες...Διατηρώ όμως τις επιφυλάξεις μου...

Στο κάτω-κάτω γιατί το έβγαλε η Fender από τα specs της? Ήταν ένας πολύ καλός "κράχτης" ... :roll:
 
Δεν ξερω και δεν με νοιαζει γιατι το εβγαλε απο τα specs .. :wink:

Ετσι κι αλλοιως μιλαμε για ενα κομματι σιδερο που κανει λιγοτερο απο 1 σεντς... :lol: :lol:

Δεδομενου ομως οτι αυτο το τρεμολο ειναι παρμενο απο το custom shop δεν νομιζω να καθονταν να αλλαξουν το steel block με ενα φθηνοτερο (που ουτε καν φθηνοτερο ειναι.....).

Εγω παντως που το ΕΙΔΑ και το ΣΥΓΚΡΙΝΑ με αυτο της ΕJ (στης οποιας τα specs αναγραφεται) σου λεω οτι ηταν ΙΔΙΑ....

Ενα ξερω ομως: οτι η CP στρατ που το φοραγε ηταν ισως η ελαφρυτερη και πιο "ζωντανη" στρατ που εχω παιξει ποτε μου (και εχω παιξει εκατονταδες στην κυριολεξια... :wink: ) ετσι κι αλλοιως το steel block δεν ειναι και η απολυτη συνταγη για μια καλη στρατ (του...Hendrix π.χ ΔΕΝ ειχαν steel block... :lol: :lol: )

Να'χε ομως και λιιιιιγο (οκ ΠΟΛΥΥΥΥ) παχυτερο μπρατσο θα ηταν τελεια!

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Α' date='τσεκαρα χθες το block της CP και ΕΙΝΑΙ milled steel. :wink: (εννοειται οτι ΔΕΝ το τσεκαρουμε αυτο με μαγνητη μια και δεν ειναι απαραιτητο να εινα "μαγνητικο" ενα κραμα για να ειναι stainless steel :wink: )[/quote']
Μακάρι να είναι όπως τα λες...Διατηρώ όμως τις επιφυλάξεις μου...

Στο κάτω-κάτω γιατί το έβγαλε η Fender από τα specs της? Ήταν ένας πολύ καλός "κράχτης" ... :roll:
Όντως και γω απορούσα γιατί...

Πάντως με το που βγήκαν οι Classic Player οι πωλήσεις των υπόλοιπων μοντέλων θα πρέπει να πάτωσαν άγρια. Ίσως προσπαθούν να μετριάσουν κάπως αυτήν την κάθετη πτώση στα υπόλοιπα μοντέλων. Παλιά η Toshiba (ναι ξέρω καμία σχέση) είχε βγάλει ένα πολύ μικρό φορητό, το Libretto, και έκανε τόσο καλές πωλήσεις που τελικά αναγκάστηκαν να διακόψουν την παραγωγή του επειδή πούλαγε μόνο αυτό σχεδόν και κανένα άλλο απ'τα laptop που έβγαζε τότε...

what can I say...μυστήριαι αι βουλαί της Fender Musical Instruments.
 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top