Objective C και C++. Για μυστήριες ρουτίνες θα πρότεινα Assembly ενώ για προγραμματισμό ήχου σε DSP επεξεργαστές, θα πρότεινα Visual DSP.Ποιά είναι η καλύτερη(θεωρητικά) γλώσσα προγραμματισμού για εφαρμογές ήχου".
Ένας είμαι εγώ, ειλικρινά δεν ξέρω κάποιον άλλο, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν. Δεν έχω ασχοληθεί με Visual DSP (αν και θα το ήθελα πολύ) αλλά έχω ασχοληθεί όμως εκτεταμένα με Visual C++ πριν αρκετό καιρό.Επίσης υπάρχουν Έλληνες προγραμματιστές του είδους?
Σε σχέση με τις γλώσσες προγραμματισμού που ανέφερα, όχι τόσο. Δηλαδή οκ, όλο και κάτι καλό μπορεί να βγει αλλά εξαρτάται από το τι θέλει να κάνει κάποιος.OurDarkness τι ξέρεις για τις RTcmix,ChucK,Faust?Αξίζει να ασχοληθεί κάνεις?
Εάν είναι δικό σου, δεν χρειάζεσαι άδειες για live.Επίσης αν δημιουργήσεις πχ ένα Vst κτλ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις χωρίς απαραίτητες άδειες για Live?
Ναι, έχω γράψει ένα πρόγραμμα σε Visual C++ με όνομα EvoMusic, το οποίο χρησιμοποιεί στοιχεία από την θεωρία εξέλιξης των ειδών του Δαρβίνου για να παράγει ηλεκτρονική μουσική, μέσω MIDI χρωμοσωμάτων. Το έχω παρουσιάσει σε ένα διεθνές συνέδριο τεχνολογίας που είχε γίνει στην Θεσσαλονίκη, τον Οκτώμβριο του 2004. Αν θες μπορώ να σου στείλω ένα pdf από τα πρακτικά του συνεδρίου να πάρεις μία ιδέα (ή και όλη την εργασία, αν είσαι πολύ αποφσισμένος).Έχεις ολοκληρώσει κάποιο project? Μπόρεις να μας το παρουσιάσεις?
το synthmaker που ανεφερε ο kilon πως σου φαινεται για αρχη?OurDarkness είπε:Ένας είμαι εγώ, ειλικρινά δεν ξέρω κάποιον άλλο, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν. Δεν έχω ασχοληθεί με Visual DSP (αν και θα το ήθελα πολύ) αλλά έχω ασχοληθεί όμως εκτεταμένα με Visual C++ πριν αρκετό καιρό.
Είναι ένα καλό εργαλείο και στα υπέρ του (για όποιον θέλει να ασχοληθεί εκτενέστερα με τον προγραμματισμό) είναι ότι δίνει πρόσβαση σε low-level κώδικα. Στα υπερ του είναι ότι είναι visual, γιατί είναι πολύ σημαντικό να μπορει κάποιος να δει και την ροή του σήματος.το synthmaker που ανεφερε ο kilon πως σου φαινεται για αρχη?
Βασικά υπάρχει το CSound, το οποίο είναι γραμμένο σε C, αν και υπάρχουν διάφορες προτάσεις και ενίοτε και προσπάθειες να περάσει σε C++, για να μπορέσουν οι προγραμματιστές να εκμεταλλευτούν τα ατού του αντικειμενοστραφή προγραμματισμού. Επίσης υπάρχουν διάφορα interface φτιαγμένα σε Java και σε C/C++. Στο CSound δίνεται η δυνατότητα να δημιουργηθούν opcodes (δηλαδή τα αντίστοιχα modules των άλλων προγραμμάτων όπως το synthmaker) μέσω κώδικα σε C. Ως προς τις δυνατότητες, το CSound είναι μακράν (και το εννοώ) πιο ευέλικτο γιατί απλά είναι γλώσσα προγραμματισμού και υπάρχουν ήδη χιλιάδες opcodes. Φυσικά υποστηρίζεται MIDI, όπως επίσης και η δυνατότητα να τρέξει σε διάφορους επεξεργαστές, από Intel μέχρι και Analog Devices. Ως προς το VSTi τμήμα της ερώτησης, νομίζω ότι δίνεται η δυνατότητα (ίσως όχι άμεσα) για συνεργασία μέσα σε κάποιο άλλο host application. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι εύκολο να προστεθεί σε MAX/MSP αλλά για Cubase ή Logic δεν νομίζω γιατί όλα τα VSTi είναι είτε εκτελέσιμα είτε δυναμικές βιβλιοθήκες. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, μπορεί και να γίνεται.υπαρχει κατι αντιστοιχο σε παρομοια τιμη που να μπορει να φτιαξει standalone προγραμματα και να μπορει να κανει host σε vst plugins?
Programming από το 1993, audio programming για δύο χρόνια αλλά πολύ εντατικά. Πάντως έχω καιρό να γράψω κώδικα... :-\OurDarkness αν δεν σου κάνει κόπο στείλε και τα δύο!Πόσο καιρό ασχολήσε με audio programming?
Κώστα.. αν σε κεράσω 5 μπύρες της αρεσκείας σου θα ΜΕ κάνεις παρέα;;;Καλά κάνω γω και δεν κάνω παρέα με πληκτράδες.
Λες να είναι η μετενσάρκωση του Freddie Mercury? Και αν ναι, γιατί είναι ένοχος; Μήπως γιατί αρνήθηκε να επανενωθεί με τους Queen?αναγκαιο off topic!
enoxos boody? τι μας λες ? ποιός εισαι εσύ? ποιός ειμαι εγω? χε χε λες να κυκλοφορω και σε αθωα version? η συνεχεια σε pm . καλως μας ηρθες φιλε
mporeis na ftiaxeis objects gia to Max (se C/Csound) kai meta na ta kaneis export ap to Max se RTAS/AU/VST (nomizw k TDM alla den eimai sigouros) me to pluggo.Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι εύκολο να προστεθεί σε MAX/MSP αλλά για Cubase ή Logic δεν νομίζω γιατί όλα τα VSTi είναι είτε εκτελέσιμα είτε δυναμικές βιβλιοθήκες. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, μπορεί και να γίνεται.