bam ! ένα νέο κομμάτι παίζοντας με samples

sultan of string

Θρύλος του Noiz
τον τελευταίο καιρό έπαιξα λίγο με λούπες και δείγματα.

Βασικά ήθελα να φτιάξω κάτι πολυρυθμικό με ό,τι έτοιμο έβρισκα μπροστά μου.

Εκτός από τις λούπες έχει μια δικιά μου προσαρμοσμένη στα τύμπανα και ένα σολάκι σε ακκορντεόν...

Πιό πολύ μου αρέσει βέβαια το τέλος, για δικούς μου λόγους. Σήκωνε και άλλη επεξεργασία αλλά τώρα τελευταία βαριέμαι....  ;D

Have fun !

(α...έκανα και master..... Ελα πείτε γνώμες !)

[soundcloud]

[/soundcloud]

Το κομμάτι ακούγεται.... :laugh:, αλλά επειδή είμαι αλλεργικός στις έτοιμες λούπες (για καθαρά προσωπικούς λόγους) δεν θα πω κάτι παραπάνω.

Το σόλο "ακορντεόν" πολύ καλό όπως και η όλη μίξη. Για το mastering  έχω κάποιους ενδοιασμούς, αλλά νέος είσαι ακόμα θα μάθεις...... 8) 8) 8)  Εάν θέλεις πάντως συμβουλές πως να μαστεράρεις, στείλε μου ένα pm! :angel: 8)

​

πάντως μπορεί να μη σου αρέσουν οι λούπες, όμως καμιά δεν είναι όπως ήταν. Σε όλες έγινε heavy slicing και swapping...διότι δεν ήθελα να τις αφήσω όπως ήταν, και φυσικά μου λέγαν λίγα πράγματα μόνες τους.

Στο τέλος βέβαια το παράκανα...  ;)

εξ ού και ο τίτλος

δεν είναι: παίζοντας (μουσική) με samples αλλά

παίζοντας (=παιχνίδι) με samples...  ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
dimsonic είπε:
πάντως μπορεί να μη σου αρέσουν οι λούπες, όμως καμιά δεν είναι όπως ήταν. Σε όλες έγινε heavy slicing και swapping...διότι δεν ήθελα να τις αφήσω όπως ήταν, και φυσικά μου λέγαν λίγα πράγματα μόνες τους.

Στο τέλος βέβαια το παράκανα...  ;)

εξ ού και ο τίτλος

δεν είναι: παίζοντας (μουσική) με samples αλλά

παίζοντας (=παιχνίδι) με samples...  ;)
  Καλά ντε δεν είναι ανάγκη να δικαιολογείσαι, τα λάθη για τους ανθρώπους είναι... :angel: ;D

cigaret13 είπε:
  Καλά ντε δεν είναι ανάγκη να δικαιολογείσαι, τα λάθη για τους ανθρώπους είναι... :angel: ;D
ε ναι...

πρέπει να σου εξηγήσουμε ότι δεν φτιάξαμε copy paste κύριος...

μπορεί και να το δουλεύω 3-4 βδομάδες...

δεν πατάμε κουμπιά....κρατάμε ψαλίδια  :P

(πάντως το σόλο ήταν ως συνήθως η πρώτη και καλή)

ενδιαφέρουσα βάση και επιλογές.

Του αξίζει ενα πιο πλουσιο progression.

Αν αποφασίσεις να το εμπλουτίσεις μιας και έχεις τη δυνατότητα, νομίζω θα αξίζει.

cos_dr είπε:
ενδιαφέρουσα βάση και επιλογές.

Του αξίζει ενα πιο πλουσιο progression.

Αν αποφασίσεις να το εμπλουτίσεις μιας και έχεις τη δυνατότητα, νομίζω θα αξίζει.
προτάσεις δεκτές... :-*

(αλλιώς θα μείνει στο χρονοντούλαπο - πειραματισμός είναι)

Καλή αρχή με τις λούπες. Αστείρευτη πηγή έμπνευσης.

Απο σένα εξαρτάται τι θα βγει, αρκεί να μην πέσεις στην... λούπα και παίζεις προετοιμασμένα κομμάτια. Και βέβαια είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς να παίξει πάνω σε μια φοβερά εκτελεσμένη μπασοντραμολούπα απο βιρτουόζους. Το θέμα είναι να μην ξεχωρίζει αρνητικά το δικό μας. Άλλη λούπα κι αυτή... Εγω πάντως εκτιμώ και ταυτίζομαι με τα ακούσματα σου, καθ'ότι συνομήλικοι αλλά και με παρεμφερείς αναζητήσεις.

Σχόλιο Βου: φίλε χαϊεντά... δεν μπορείς να μιλάς για master και να έχεις τα τύμπανα να ταξιδεύουν left - right και να αλλάζουν χώρους. Το ίδιο και η υπόλοιπη μπάντα. Αφου μελετάς, δώσε περισσότερη σημασία στην τρισδιάστατη παρουσία της μείξης, μπρος - πίσω, μέσα - έξω. Reverb, delay, compression, Panning και καλές πηγές είναι τα εργαλεία σου.

1. Το οτι ειναι πειραματικο με λουπες δηλ artificial θεωρησα οτι μου δινει ελευθερια ορισμενα πραγματα να βολταρουν. Δεν ηθελα να υπαρχει συμβατικη εικονα.

2. Παναρισματα με τις ντραμολουπες δεν υπηρξαν. Μια που την εφτιαξα στο ezdrummer ειναι παναρισμενη στο χωρο by default. Η αλλη που πηρα ετοιμη ειναι στο κεντρο μοιρασμενη οπως τη βρηκα. Η μονη αμαρτία ηταν οτι καπου παιζουν μαζι και φυσικα ότι συχνοτικα διαφερουν. Κατι που επίσης αφησα για να φαινεται ποιο ειναι ετοιμο και πιο "αληθινο".

Ευχαριστω για τις γνώμες.

Πειραμα ηταν και δεν θα επαναληφθει σε τετοια έκταση προς το παρον.

dimsonic είπε:
1. Το οτι ειναι πειραματικο με λουπες δηλ artificial θεωρησα οτι μου δινει ελευθερια ορισμενα πραγματα να βολταρουν. Δεν ηθελα να υπαρχει συμβατικη εικονα.
Οτι θες κάνεις. Αλλά με λουπες φυσικών οργάνων;  Θα προτιμούσα συνθογενή όργανα γι αυτό.

Μόνο εσύ το ξέρεις ότι είναι λούπες. Εγω ακούω μουσικούς να παίζουν φυσικά όργανα.

2. Παναρισματα με τις ντραμολουπες δεν υπηρξαν. Μια που την εφτιαξα στο ezdrummer ειναι παναρισμενη στο χωρο by default. Η αλλη που πηρα ετοιμη ειναι στο κεντρο μοιρασμενη οπως τη βρηκα. Η μονη αμαρτία ηταν οτι καπου παιζουν μαζι και φυσικα ότι συχνοτικα διαφερουν.
Μα εδω είναι η δουλειά σου ηχολήπτη! ;)

Πειραμα ηταν και δεν θα επαναληφθει σε τετοια έκταση προς το παρον.
Γιατί ρε φίλε, θα πληρώσεις διόδια την επόμενη;  Πολυ σοβαρά την παίρνουμε την ζωή νομίζω. ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back