Σας ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις.
Πριν συνεχίσουμε, θα ήθελα να ζητήσω συγχώρεση για τα ελληνικά μου.
Ελπίζω ότι οι καλές γλωσσικές γνώσεις δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτή τη συνομιλία, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα στο να βρεθεί η σωστή λύση.
Θα προσπαθήσω να γίνει κατανοητό ότι γράφω.
Πρώτα ας δούμε λίγο εδώ:
http://www.rane.com/note110.html
Ανησύχησα ότι προκύπτει από τον αριθμό 10β και 12 του πίνακα που είναι σημειωμένα παραδείγματα έγκυρων μεθόδων σύνδεσης στην συγκεκριμένη περίπτωση μου.
1. Το θέμα είναι ότι η 10β σύνδεση δεν είναι κατάλληλη, διότι η κάρτα ήχου μου έχει μια ισορροπημένη έξοδo (εδω θέλω να επιστήσω την προσοχή σας για την απόσταση πάνω από όλα (10 m.) - είναι σημαντικό από την άποψη περισσότερο των παρεμβολών και οχι απώλειας...) και θα ήταν ανόητο να μην χρησιμοποιήσω αυτή τη δυνατότητα.
2. Στην περίπτωση των 12 δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει "Cross coupled output only".
Κάρτα μου δεν υποστηρίζει αυτο όπως αντιλαμβάνομαι. Στη συνέχεια, αναφέρει ότι " Set ground lift switch to "GROUNDED" (if present)". Λέει κάτι για μια συγκεκριμένη συσκευή?
3. Για να πω την αλήθεια, δεν είμαι ένας τεχνικός, και είναι δύσκολο για μένα να καταλαβω τι ακριβώς γίνεται με της συσκευές που αναφέρονται εδώ (S-convert - Bump Box).
4. Ο κύριος στόχος αυτής της σύνδεσης - η δυνατότητα χρήσης έξι εξόδων της κάρτας με εναν πολυκαναλο ενισχυτή (RCA input). Αγόρασα ένα καλώδιο: Snake multi channel cable Jack 1/4 to XLR Male (balanced), 8 ch., 10 m. και σε πρώτη άποψη σκέφτηκα ότι η σύνδεση θα είναι απλή - με ανταπτορα (XLR Female>RCA Male). Δυστυχώς, οχι. Τα πραγματα ισως δεν ειναι τοσο απλα... όπως αρχίζω να καταλαβαίνω.
Ενας ηχολήπτης σε ένα από τα ξένα sites με συμβούλεψε να χρησιμοποιήσω αυτο το transformer (από την πλευρά του ενισχυτή). Δηλ. ότι υπάρχει ο κίνδυνος και απαιτεί πολύ μεγάλη προσοχή.
http://www.thomann.de/gb/neutrik_na2md2btx.htm
Ένας άλλος ηχολήπτης στον ίδιο χώρο, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, και βραχυκύκλωμα επαφές 1 και 3 στον ανταπτορα από την πλευρά του ενισχυτή δεν θα προκαλέσει βλαβη.
Διάβασα επίσης ότι υπάρχουν τρεις τύποι της ισόρροπης εξόδους -
- impedance-balance;
- transformer-balanced;
- active-balanced;
Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν επίσης τρεις διαφορετικούς τύπους συσκευών και ότι πρέπει να συνδεθούν με τρεις διαφορετικούς τρόπους με αυτες, που εχουν unbalanced input...
Αδε, βρες την ακρη τωρα...
Μπορεί κάποιος να διευκρινίσει? Συγκεκριμένα, για την κάρτα μου.