Συμφωνω με την αποψη. Αν και το ψυριζουμε πολυ βεβαια για 50- 60(?) ευρω διαφορα στην τιμη. Πηρα την affinity με ακριβως την ιδια λογικη (μια φτηνη για το εξοχικο μου).
Απο οτι καταλαβα (δεν το εψαξα και πολυ) κυκλοφορει (αναλογα με το αν ειναι βαμενη αδιαφανως η butterscotch -σαν τη δικια μου- που ειναι ημιδιαφανες χρωμα) σε solid alder (στα βαμενα) η agathis (στα διαφανη). Το agathis ειναι ουσιαστικα πευκο-ξυλο.
[η προταση αυτη οπως πολυ σωστα παρατηρησε ο elavd δεν μαζευεται... ξεκινησα να την ξαναγραψω αλλα βαρεθηκα...]
Παιζει μια χαρα (για τη δικη μου κλαση). Ωραια ρυθμισμενη εξ αρχης, αψογα φινιρισμενη, δεν εξεχουν ταστα, δεν εξεχουν βιδακια ρυθμισης saddles στη γεφυρα να σε γδερνουν.... Τα ηλεκτρικα (και ειδικα ο διακοπτακος) ειναι χαλια (και στις δυο που λες). Και το nut δεν μου αρεσει (αλλα και οι δυο το ιδιο εχουν). Ο ηχος και το σκασιμο ειναι (αξιοπρεπως) εκει. Σαν ακουσμα μοιαζει με αλλες τελε με τις οποιες την εβαλα διπλα και την ακουσα...
Απο κει και περα, εγω λεω να μη ριξεις εξτρα λεφτα, ειδικα αν εισαι τοσο οριακα. Τα 150 με τα 200 ειναι το 25% της τιμης.
Παρε την φτηνοτερη και ελαφρυτερη, 21-ταστη και maple-ταστιεροτερη(!) affinity σε butterscotch (με τα νερακια της, το ημιδιαφανες της) που δεν θελει να την "λαδωνεις" αμα σου ξεραινεται η rosewood ταστιερα και σε δευτερη φαση παρε μια ακριβοτερη οταν την ξεπερασεις... Δεν νομιζω οτι επειδη θα εχεις την standard θα υπαρξει ερωτας για κατα 25% μεγαλυτερο διαστημα απο οτι με την affinity. Πανω-κατω ιδια κλαση πραματακια ειναι...
Ενα που εχω να σου πω ειναι οτι η affinity ειναι top loader και ουχι με τρυπημενο σωμα (αν αυτο σημαινει κατι περι του sustain...)