Ash η Alder?

για να σε βοηθησω λιγακι η συντριπτικη πλειοψηφια των jazz bass που ακους στις κλασσικες ηχογραφησεις ηταν alder,το ash μπηκε στο παιχνιδι στα 70s οταν ηρθαν στη μοδα τα natural χρωματα.

οποτε την μηδαμινη συνεισφορα και "διαφορα" του απο το alder (μετα απο τα καλωδια,τους μαγνητες,τους ενισχυτες και τους κομπρεσορες) θα την ακουσεις σε ηχογραφησεις που ο μπασιστας παιζει με natural jb.. ;D)

και παλι ομως ΚΑΘΕ μπασο ακομα και απο το ιδιο ξυλο θα ΔΙΑΦΕΡΕΙ στον ηχο απο το διπλανο του μια και καθε οργανο ειναι μοναδικο (εκτος κι αν πετυχεις δυο στο ιδιο ακριβως βαρος,με το ιδιο σετ απ κτλ,πραγμα συνηθως αδυνατον)

longshadow είπε:
Πάντως εμένα το ash μου αρέσει καλύτερα και ηχητικά....

I just started world war III.....  :D
me too...... :P

bluezlick είπε:
Πάντως εμένα το ash μου αρέσει καλύτερα και ηχητικά....

I just started world war III.....  :D
me too...... :P

Kαι εγώ δε ξέρω γιατι, έχω κόλλημα με swamp ash.

Α και που πατε στον πολεμο χωρις κράνος ρέέέέέ δε βλέπετε εμένα?

odis13 είπε:
Kαι εγώ δε ξέρω γιατι, έχω κόλλημα με swamp ash.Α και που πατε στον πολεμο χωρις κράνος ρέέέέέ δε βλέπετε εμένα?
knights_helmet_5031.gif

βρες ενα μεσαιου βαρους alder_ακι (παραδοσιακο), αλλα πανω απ'ολα δοκιμασε το στο χερι, το αυτι, ...την πλατη  ;D

λογικα, αμα πας στο Στολλα κατι θα βρεις...

αλλα κανε και μια βολτα πρωτα απο Ζαχο. Τα παιδια θα σε εξυπηρετησουν σιγουρα.

alderbody είπε:
βρες ενα μεσαιου βαρους alder_ακι (παραδοσιακο), αλλα πανω απ'ολα δοκιμασε το στο χερι, το αυτι, ...την πλατη  ;D

λογικα, αμα πας στο Στολλα κατι θα βρεις...

αλλα κανε και μια βολτα πρωτα απο Ζαχο. Τα παιδια θα σε εξυπηρετησουν σιγουρα.
εκει η λογικη σταματαει! χαχαχαχα

εαν εισαι τυχερος θα τα καταφερεις!

γενικα γυρνα ολα τα μαγαζια της πολης κατι θα βρεις να παιξεις ;)

Απο το στυλ της μουσικης που παιζεις με την μπαντα σου αλλα και που λες ο ιδιος οτι σου αρεσει ο punk ηχος νομιζω φιλε οτι βρισκεσαι σε λαθος κατευθυνση ως προς την επιλογη σου για jazz η deluxe...

σου αρεσει ο punk ηχος
ENA ειναι το μπασο για αυτες τις δουλειες φιλε μου και γενικα για "ροκ" ολα τα αλλα ειναι...pussy basses for sissies... ;D ;D ;D

ripdeedee.jpg

SID1B.jpg

256708105_1b0160d223.jpg

AP000066.jpg

563590264_08ef63e465.jpg

55869244.jpg

foxton3.jpg%5Bimg%5D

jjb1.jpg

the ONLY  bass than can take a lickin' & keep on tickin' ;D ;D

α,θα χρειαστεις βεβαια και ΑΥΤΟ (αν θες να...ΡΟΚ τοτε τα δαχτυλα ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ.... :))

RzabBlackCrowesb.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ρωτα αυτους που εικονιζονται στις φωτο... ;D (τους γνωριζεις φανταζομαι...) ;)

εξω απο πλακα τωρα για ΡΟΚ μονο το P μαμαει και δερνει...κατι ξερει το 90 τα εκατο των ροκ μπασοσαυρων που το χρησιμοποιουν 40 χρονια τωρα με θρησκευτικη ευλαβεια.... ;D

(σχεδον όλους ναι)

δες μου αρεσει ο ήχος RHCP, MUSE, OFFSPRING, ARCTIC MONKEYS, OASIS

P ή J είναι πιο κοντά σε αυτά?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
MUSE,

παιζει με JAZZ BASS & RICK

http://www.bassplayer.com/article/chris-wolstenholme/sep-06/23332

OFFSPRING,

παιζει με IBANEZ

ARCTIC MONKEYS,

παιζει με RICK

00008954_bass200.jpg

OASIS

παιζει με BURNS

δηλ.ΚΑΝΕΝΑΣ δεν παιζει με  precission...  ;D

(αν και βεβαια στο ηχο που ακους στα cd το τελευταιο που παιζει ρολο ειναι το μπασο μετα τα 300 κιλα compression που ακους.. ;D)

καλα οι φωτο που εβαλα των ΘΕΩΝ του πανκ μπασου δεν σε πειθουν..?

+1 για το compression.

Εμένα πάντως με ενδιαφέρει περισσότερο σε τι ενισχυτή και καμπίνα παίζω μπάσο παρά το ίδιο το μπάσο που θα παίξω...

Jasemeister είπε:
+1 για το compression.

Εμένα πάντως με ενδιαφέρει περισσότερο σε τι ενισχυτή και καμπίνα παίζω μπάσο παρά το ίδιο το μπάσο που θα παίξω...
Εγώ πάλι είμαι στο άλλο άκρο, με οποιοδήποτε ενισχυτή μπορώ να βγάλω περίπου τον ήχο που θέλω εάν παίζω με το δικό μου bass.

Λοιπόν επειδή το κουράζουμε πολύ το θέμα με το τι παίζουν οι άλλοι, οι 2 βασικές διαφορές μεταξύ jazz bass και precision είναι ότι το jazz έχει πολύ λεπτό μπράτσο ενώ το precision ποιο παχύ και το precision έχει 1 split μαγνήτη ενώ το jazz έχει 2. Με το jazz όμως μπορείς να πλησιάσεις κατά 80% τον ήχο του precision χρησιμοποιώντας τον neck μαγνήτη, το οποίο έχει μόνο έναν ήχο μονοδιάστατο ήχο αλλά κάθετε στην μίξη κάθε μπάντας άνετα.

Από εκεί και πέρα πήγαινε και δοκίμασε και τα 2 όργανα για να δεις ποιο σου κάθετε καλύτερα στο χέρι και να ανακαλύψεις και μόνος σου τις διαφορές τους

fleamail είπε:
+1 για το compression.

Εγώ πάλι είμαι στο άλλο άκρο, με οποιοδήποτε ενισχυτή μπορώ να βγάλω περίπου τον ήχο που θέλω εάν παίζω με το δικό μου bass.
Respect.  8)

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
99
Εμφανίσεις
10K
Απαντήσεις
5
Εμφανίσεις
1K
Απαντήσεις
39