Ash η Alder?

iassael

Μόνιμος θαμώνας
Γεια!

Λοιπον θελω να πάρω νεο bass.... και κατέληξα σε jazz bass της Fender. (αφού δυσκολεύομαι να βρω ενα RIC)

Συγκεκριμένα σε 2 μοντέλα το J-Bass American Deluxe και το αντίστοιχο με ξύλο αντί alder να είναι ash.

Ποιά η διαφορά εμενα μου αρεσει το ποζερικο Olympic White σε alder αλλα σκευτομαι μήπως το ash είναι καλύτερο...

Παιζω κυρίως Ελληνικό Rock με την μπάντα μου... Αλλα μου αρεσει πολύ ο ήχος RHCP και γενικώς μόνος μου κυρίως ποιο punk στυλ...

Τι προτείνετε? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!

helmet.jpg

Το olympic white σου αρέσει?Αυτο να παρεις.

χεχε i like it ;)

δες μου αρεσει και το Tobaco σε ASH οποτε η διαφορα τους θα με βοηθούσε να καταλήξω... :)

Superfunk είπε:
παρε το ελαφρυτερο και τ ομορφοτερο ;)

A γεια σου.

Και επειδή μάλλον απο όξω θα παραγγειλεις, οπότε δε ξες ποιο είναι ποιο ελαφρύ, διαλεγεις ποιο σε αρέσει.

Παιζω κυρίως Ελληνικό Rock με την μπάντα μου... Αλλα μου αρεσει πολύ ο ήχος RHCP και γενικώς μόνος μου κυρίως ποιο punk στυλ...
Οπότε είσαι καρφί για Jazz Bass, με το rickenbacker δεν πρόκειται να τα βγάλεις πέρα σε αυτά τα μονοπάτια. Θα φανώ πάλι γραφικός αλλά προτείνω Fender Japan και όχι USA

Kάποτε είχα αυτό:

DSC03147Medium.jpg

1965 Reissue Japan το οποίο όμως έδωσα γιατί δε με βόλεψε το μπράτσο

Αλλά τώρα έχω αυτό με το οποίο την έχω καταβρεί:

jazz.jpg

1985 62' Reissue και όπως καταλαβαίνεις είμαι κολλημένος τζαπανόπληκτος!!

Γιατι japan? Λογώ μπράτσου?

Δες είναι άλλη ποσερια με το αμερικανικο... τι να κανω ειμαι κ λιγο ποσερος.... :)

iassael είπε:
Γιατι japan? Λογώ μπράτσου?

Δες είναι άλλη ποσερια με το αμερικανικο... τι να κανω ειμαι κ λιγο ποσερος.... :)
όχι λόγο μπράτσου, αλλά κυρίως λόγο ανώτερης και σταθερής ποιότητας και πληθώρα επιλογών!! Κάνε ένα search το forum τα έχουμε ξαναπεί πολλές φορές.

δηλαδη καλυτερα να παρω το απλο το deluxe?

+ σορρυ γτι ειμαι σιγουρος πως υπαρχουν πολλα thread αλλα εκτως απο thomann + musicstore για ευρωπη τι αλλο προτινεισ?

Superfunk είπε:
ιδικα αφου ειναι μπασο!

και τα 2 ξύλα δεν έχουν περιπου ίδιο βάρος?

Ακομα δεν καταλαβα τις διαφορές τους.... :)

bluezlick είπε:
ιδικα αφου ειναι μπασο!
Xμμμμμ.... Μήπως για τα μπάσα ισχύει το αντίθετο από ότι στις κιθάρες;

Αντιγράφω από το site της Warmoth:

"Generally speaking, the heavier woods sustain well and have a bright and articulate sound which are all good attributes for a bass guitar. Extra light weight woods, while a great complement for a bad back, can sound indistinct or muddy especially with humbucking pickups. Medium weight woods fall in the middle and are the traditional preference."

iassael είπε:
και τα 2 ξύλα δεν έχουν περιπου ίδιο βάρος?

Ακομα δεν καταλαβα τις διαφορές τους.... :)
να σου το πω διαφορετικα..αν ειχαν ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο βαρος,το ιδιο σετ απ,την ιδια γεφυρα & τους ιδιους μαγνητες θα ακουγονταν ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο  ανεξαρτητα απο το απο τι ξυλο ηταν φτιαγμενα τα σωματα τους...;)

τα πολυ βαρια μπασα δεν μου αρεσουν καθοτι πριμαρουν πολυ,το καλυτερο μπασο που εχω ακουσει ποτε μου (το εχω στην κατοχη μου ευτυχως υστερα απο ψαξιμο ...δεκαετιων) ειναι ελαφρυ προς μεσαιο στο βαρος ;)

μπορει να μου πει καποιος τις διαφορές τους? και γιατι βγαίνει διαφορετικο μοντελο?

iassael είπε:
και το οτι ειναι πιο ακριβο δεν σημαινει κατι ε?
Το Ash κατα κανόνα έχει ποιο όμορφα νερά από το alder γι αυτό και χρησιμοποιείτε περισσότερο σε see through χρώματα και γι αυτό μερικές φορές είναι και ποιο ακριβό...

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
99
Εμφανίσεις
10K
Απαντήσεις
5
Εμφανίσεις
1K
Απαντήσεις
39
Εμφανίσεις