Ας θυμηθούμε την πρώτη φορά της ενασχόλησης με τη μουσική

Mr. Es

Νέο μέλος
Θυμάστε την πρώτη φορά που ασχοληθήκατε με recording και mixing;;;
Σήμερα, θυμήθηκα ότι στο δημοτικό είχα μαζέψει συμμαθητές μου στο σπίτι μου, ένας έφερε ένα κασετόφωνο της πλάκας που είχε και ενσωματωμένο μικρόφωνο της πλάκας και ηχογραφούσαμε με beatbox αυτοσχεδιασμένες ρίμες..
Στο τέλος καταλήξαμε να υβρίζουμε ασταμάτητα. Παρεμπιπτόντως το όνομα του "συγκροτήματος" μας ήταν "Ημιθρίνια". :Ρ
Επίσης, θυμήθηκα ότι μετά από κάποια χρόνια από αυτό το συμβάν, είχα βρει ένα software, το cool edit και έπαιρνα μελωδίες, τις pitchαρα στο software και έκοβα και έραβα ασταμάτητα. :Ρ
Έπειτα, μετά από πολλά χρόνια, ένας γνωστός μου, μου είχε δώσει το έργο 8 mile που πρωταγωνιστούσε ο Eminem και το άνοιξα με το cool edit, είχα αλλάξει όλες τις μουσικές και είχα ξεκινήσει να αλλάζω και τα λόγια :Ρ Βέβαια, αυτό το αριστούργημα έμεινε ανολοκλήρωτο και το μισό έργο ήταν στα ελληνικά και το άλλο μισό στα αγγλικά :Ρ

Με μουσικο οργανο γυρω στα 7-8 (late 80s)
με recording λιγο αργοτερα γυρω στα 10 με κασετες κ βινυλια πειραματισμους και με αρμονιο
με το πρωτο atari st k amstrad λιγο αργοτερα

τη δεκαετια 80-90 ηταν ακριβο σπορ η ενασχοληση με pc music-recording λιγοι ειχαν προσβαση σε υπολογιστες δεν ειναι οπως ειναι σημερα. μετα το 2000 ξεκινησε καπως και εγινε προσιτο το pc recording στην ελλαδα ειδικα οι πιο πολλοι εως τοτε δουλευανε dat, tape και κασετες 4-8 track.

Με μουσικο οργανο γυρω στα 7-8 (late 80s)
με recording λιγο αργοτερα γυρω στα 10 με κασετες κ βινυλια πειραματισμους και με αρμονιο
με το πρωτο atari st k amstrad λιγο αργοτερα

τη δεκαετια 80-90 ηταν ακριβο σπορ η ενασχοληση με pc music-recording λιγοι ειχαν προσβαση σε υπολογιστες δεν ειναι οπως ειναι σημερα. μετα το 2000 ξεκινησε καπως και εγινε προσιτο το pc recording στην ελλαδα ειδικα οι πιο πολλοι εως τοτε δουλευανε dat, tape και κασετες 4-8 track.
Δικός μου είναι τούτος..

Όσον αφορά τα όργανα, πασπάτευα το πιανο της μανας μου απο περιέργεια απο τα 3.5 περιπου και την κιθάρα της γιαγιάς μου αλλά δεν ξεκίνησα κανονικά μέχρι τα 7. Στα 12 αποφάσισα ότι θέλω να κάνω αυτο το πραγμα και ξεκίνησα να γράφω κιθάρες σε κασσέτες με κασσετοφωνο και το έβαζα να παίζει βάζοντας ταυτόχρονα άλλο ένα κασσετοφωνο να γράφει και να παίζω και εγώ κιθάρα. Πολυκάναλο με 2 κασσετόφωνα. Και χτύπαγε ξαφνικά το τηλέφωνο και στα έκανε όλα σκόνη...

Στα 27 ξεκίνησα μονωδία.

Στα 40 ψάχνομαι για λαούτο.

Θυμάστε την πρώτη φορά που ασχοληθήκατε με recording και mixing;;;

Ήταν αρχές του 2020, νομίζω, όταν είχαμε κλειστεί λόγω covid. Δεν είχα καν υπολογιστή στο σπίτι και τον έφερα από την αποθήκη όπου σκονίζονταν καμία δεκαετία. Μου είχε κάνει ο σύντεκνος μια εξωτερική κάρτα m-audio και είπα να τη συνδέσω. Είχε και δώρο το cubase 5, όπου σε αυτό προσπαθησα να κάνω τις πρώτες μου εγγραφές παίρνοντας συμβουλές/οδηγίες από εκλεκτά μελη του φόρουμ (cigaret13, fusiongtr, dimsonic, spyros Δ κ.α.).

Ωραίες εποχές με πολλές συνεργασίες ανάμεσα σε μέλη του φόρουμ. Μαζεύονταν απο κοντά με μπύρες και κοψίδια, ή εξ αποστάσεως και έφτιαχναν κομματάκια, όπου στη συνέχεια ανέβαζαν στο section music. Επίσης, ένα μέλος έφτιαχνε ένα backing track, το ανέβαζε και καλούσε τους υπόλοιπους να τζαμάρουν πάνω. Ειδικά με το τελευταίο ζήλευα τρελά, και έκανα όλη την παραπάνω ιστορία με τον υπολογιστή για να μπορώ και εγώ να συμμετέχω στο τζαμάρισμα με backings. Κατάλαβα, βέβαια, ότι μπορούσα να κάνω πολλά παραπάνω με το cubase, και έτσι λίγες μερες μετά ανέβασα την πρώτη μου παραγωγή.

(Η παραπάνω είναι η δεύτερη παραγωγή μου, διότι η πρώτη είναι στο section music, όπου δεν υπάρχει στο αρχείο του φόρουμ αυτή τη στιγμή)

Ξεκίνησα με διδακτορικό σε κλασική ενορχήστρωση.
Τελειώνοντας παρέδωσα πτυχιακή Φούγκας και αντίστιξης.
Δίπλωμα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.
Παράλληλα τελειώσα και 3 σεμιναρια 6μηνου στο Μπερκλι που αφορούσαν την μουσική παραγωγή και την σύνθεση ήχου και εφέ.

Περνώντας αυτά τα βασικά κεφάλαια της ζωής μου και έχοντας ήδη ένα στούντιο παραγωγής ξεκίνησα να παίζω σε πίστες ερασιτεχνικά και επαγγελματικά.

Πέρασαν τα χρόνια, αλλαξα πολλά συνθεσάιζερ, γνώρισα κόσμο και κοσμάκη, ήρθε το στρατιωτικό, μετά το λύκειο. Εκεί αποφάσισα ότι το εκκλησιαστικό όργανο δεν μου έκανε ενώ όλοι με ήθελαν να πάω στην τάξη του βιολιού λόγω άψογης Ντικτέ.

Εγώ όμως βράχος, γράφτηκα στην τάξη της θεωρίας και στο αρμόνιο.

Και εκεί έπαθα την πλάκα μου, τα παράτησα όλα και μέχρι σήμερα παίζω σε ένα καζιο που είναι και κομπιουτεράκι και έχει και ηχείο, είναι μονοφωνικό και έχει γράψει την επιτυχία ΝΤΑ ΝΤΑ ΝΤΑ..ακούγοντας ότι παίζει η τηλεόραση το παίζω στα μικρά πληκτράκια.

Last edited:
Για τα των υπολογιστών μην ξεκινήσω...δεν θα θυμηθώ ούτε τα μισά...κάποια στιγμή βρέθηκα με ενα Atari 1040 Ste...μετά με συνεργάτη φτάσαμε σε pc με κάρτα ήχου μια πανάκριβη Pulsar..μετά άρχισαν τα έξοδα...

Πολύ μικρός σκάλιζα μουσικά όργανα σε συγγενικά σπίτια όσο με αφήνανε από φόβο μην τα χαλάσω και για τη βαβούρα που έκανα. Γύρω στα 14 πίεσα τον πατέρα μου να μου αγοράσει μια κορεάτικη ηλεκτροακουστική τύπου ovation που είχα σταμπάρει, τρομερό όργανο, με αυτήν έμαθα, την έχω ακόμα και έχω σκοπό να την επισκευάσω. Το αληθινό relic δεν μπορείς να το πετύχεις τεχνητά

Συγχαρητήρια

Οχι το λεω γιατι ημουν ετοιμος να γραψω για την πρωτη φορα που καθησα σε πληκτρα, και μου ειπε ο θειος μου μη βαζεις το ποδι στο πενταλ γιατι θα σε δαγκωσει το σκυλακι, αλλα εσυ πηγες και εγραψες οτι ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ με διδακτορικο, οποτε τα βλεπω και ανεβαζω σε ραχμανινοφ πρωτο κομματι και διευθυνση της φιλαρμονικης του Βερολινου ως τελειοφοιτος του παιδικου σταθμου "τα τρια γουρουνακια"

Οχι παιζουμε.

Το πώς το άρχισα είναι το που βρίσκομαι από το 2019 και σήμερα.
Έχει αντίθετη φορά η τοποθέτηση μου..σαν την ταινία.

Εκείνα τα τρία γουρουνάκια, στην Κηφισιά δεν είναι; Κάτι γλυκάδια και παϊδάκια κάποτε είχαν φαγωθεί εκεί...αχ..

9e2ge0.jpg

Πλακα κανω, απλα ειχε γελιο το πως μπηκε με φορα το κειμενο.

Last edited:
Παντως και εγω εχω ακομα την πρωτη ηχογραφηση απο κασετα, με αλλα δυο κουλαδια απο το δημοτικο να προσπαθουμε να συντονισουμε τις κουλαμαρες μας, πολυ γελιο.

Trending...

Νέα θέματα

Back