Ας ερχοσουν για λίγο - Δανάη (καραdjango)

trigga

Jazzikofagos
Noiz Addict


Εδω ο αυθεντικός αρμαγεδων κ απο κάτω η θκιαμ προσέγγιση.

Να πώ οτι το κομμάτι μου το δωσε ενας μουστακαλής απο δω μέσα κ την ειδα κυρ-τζάνγκου εγω.

Γεια σου ρε μπλου με το μουστάκι μου

Υ.Γ.Ολα μια κι έξω όπως πάντα με την ποιότητα που με διακρίνει :P

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μπράβο trigga. Από τα καλύτερα κομμάτια που έχεις ανεβάσει εδώ. Ομως, νομίζω ότι την ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ μελωδία του ρεφρέν στο αυθεντικό θα έπρεπε να την είχες ακολουθήσει λίγο πιο πιστά στο σόλο σου. Δε χρειαζόταν να το κάνεις τόσο αχταρμά Οτσιτσόρνια-ΜαϊνορΣουίνγκ-Οτολίβς από την αρχή. :) :)

 
Ε ολοιδια δεν παίζει να γίνει η μελωδια αφου το αλλάζω όλο το σχήμα.Απο waltz το κανα τσουίγκ τι να το φκιάσω.Τεσπα δικαιολογίες.Λιγο το τσολο ειναι περα βρέχει σε φάσεις αλλα ντάξ όλο το άλλο μαρέσει ετσι οπως το διπλοπένιασα ο κάργα-τζάνγκος.

Σ'ευχαριστώ ταπεινέ κατάσκοπε των 5 falcon.

Κ μιας κ ανεφερες την τσοτσόρνια αφου την άκουσες πρέπει να παιχτει φάση τσοτσόρνια σε λίγο καιρό.Πολύ κομματι δικέ σου, πήγα σε ένα φίλο κ τζαμάραμε ώρες την ροφκιάνα την ρωσίδα.

 
λοιπόν... πολύ ωραίο το κοστουμάκι που φόρεσες στο πανέμορφο αυτό άσμα. εγώ λοιπόν συνφωνώ με την επιλογή σου να "ξεφύγεις" στο refrain αλλά δε μου αρέσει που πολλές νότες μα πάρα πολλές είναι εκτός μέτρου.

(στο refrain εννοώ). δηλαδή σκάς σε θέσεις με τονικές περίεργες ή μένεις στο 2 ή στο 3 του μέτρου πάλι με τονικές μυστήριες. (σπάνια είσαι μέσα στο 1 του μέτρου καθώς πρέπει. βεβαίως και η μουσική αληταμπουρία έχει πλάκα)

γενικά εύγε.

 
Αβακα φιλαρότατε μη σκάς βρέ ενα προχειρο τζαμάρισμα είναι απλα κοιταξα να πατήσω λίγο στην μελωδία την φωνής τουλάχιστον στην αρχή για να υπάρχει κ ένα θέμα κ μια πιο ολοκληρωμένη ιδεά τζαμοτζάμ.

Η κετάρα είναι νάκας 60 ευρώ μια αλφόνσο μιγκέλ σε ενα δυναμικό shure c607(καμμια 20 ευρω έκανε, τωρα είναι πολύτιμο κ δυσεύρετο) μπροστα λίγο έξω απ την τρούπα για να πιάσει(θεος να το κάνει πιάσιμο) κ λίγο δαχτυλέρο τάστο λιγδέτο.

Μετα βάλει λίγο κομπρεσόρι,στέρεο εικονα,ρεβέρμπια κ λαμπάτες προενισχύσεις μεσω τσόφτουγουερ.Καρτα ήχου m-audio 24/96 κ κοντσόλα μια phonic που σπάει @αρχιδ.......ε κόκκαλα.

Φτά ναουμ

Εντιπ:κτσέχασα να πώ οτι πέραξα κ τα εγκουαλάζέρια ναούμ απ'ολα τα κάναλα γιατι ήταν σαν γύρος με φαμπουλόζο

 
Μπράβο ρε τρίγκα, πολύ ωραία άποψη.

Μία ερώτηση απλά: αντιλαμβάνομαι ότι είναι τζαμάρισμα (όπως τα περισσότερα κλιπ που ανεβάζεις), αλλά αφού έχεις  καλή αισθητική και όμορφες ιδέες, γιατί δεν επιμένεις λίγο παραπάνω ώστε κάποιες φράσεις που δεν πατάνε καλά, να πατήσουν;

Φοβάσαι μη χάσεις την έμπνευση του αυτοσχεδιασμού; Αν ηχογραφήσεις τον αυτοσχεδιασμό σου και μετά εξασκήσεις κάποιες καλές ιδέες που σου βγήκαν αυθόρμητα, νομίζω πως θα μειώσεις αυτόν τον κίνδυνο. Χώρια που είναι και αυτή μια άσκηση βελτίωσης σου ως κιθαρίστα.

Μπράβο πάντως :) 

 
12AX7 είπε:
...γιατί δεν επιμένεις λίγο παραπάνω ώστε κάποιες φράσεις που δεν πατάνε καλά, να πατήσουν;

...Αν ηχογραφήσεις τον αυτοσχεδιασμό σου και μετά εξασκήσεις κάποιες καλές ιδέες που σου βγήκαν αυθόρμητα, νομίζω πως θα μειώσεις αυτόν τον κίνδυνο. Χώρια που είναι και αυτή μια άσκηση βελτίωσης σου ως κιθαρίστα.
Καλά, αν προλάβαινε να το κάνει και αυτό, δεν θα ήταν ο trigga αλλά ο ...Tal Farlow (ο οποίος έπαιζε σε κλαμπ μετά από ένα χρόνο ενασχόλησης με την κιθάρα). Πάντως, αν συμμετείχε λιγότερο στο Noiz, ίσως να το κατάφερνε και αυτό. :) :)

...παπαπα κουνελοπνίχτης σωστός.
Καμία συγγένεια με το Νικοπολίδη;  ??? :P

 
spy είπε:
...γιατί δεν επιμένεις λίγο παραπάνω ώστε κάποιες φράσεις που δεν πατάνε καλά, να πατήσουν;

...Αν ηχογραφήσεις τον αυτοσχεδιασμό σου και μετά εξασκήσεις κάποιες καλές ιδέες που σου βγήκαν αυθόρμητα, νομίζω πως θα μειώσεις αυτόν τον κίνδυνο. Χώρια που είναι και αυτή μια άσκηση βελτίωσης σου ως κιθαρίστα.
Καλά, αν προλάβαινε να το κάνει και αυτό, δεν θα ήταν ο trigga αλλά ο ...Tal Farlow (ο οποίος έπαιζε σε κλαμπ μετά από ένα χρόνο ενασχόλησης με την κιθάρα). Πάντως, αν συμμετείχε λιγότερο στο Noiz, ίσως να το κατάφερνε και αυτό. :) :)
Ααααααα, είναι τόσο φρέσκος δηλαδή; Σόρυ δεν το ήξερα, σχετικά νέος γαρ στο νοιζ.

Τότε λοιπόν τα σέβη μου  :)

 
Η αλήθεια ειναι οτι τωρα τελευταία το ψιλοπαράτησα το practice γιατι εχω διαβασματα για τη σχολή.Σε καμμια βδομαδίτσα πάλι κατι θα γίνει.

Αν ο Νικοπολίδης ειναι ψηλότερος απ τον Κούγια δεν έχω καμμία σχέση.

 
Θα έχετε παρατηρήσει βέβαια ότι σε όλα τα προπολεμικά τραγούδια στα οποία τραγουδά γυναίκα, δεν μας εξιστορεί μια δικιά της ερωτική περιπέτεια...

Αντίθετα είναι σαν να αφηγείται κάτι που συνέβει σε κάποιον άντρα...

Συγκεκριμένα η Δανάη τραγουδάει....."που είμαι τόσο μα τόσο μόνος.."

δεν λέει...."τόσο μόνη.."

Φαίνεται ότι σύμφωνα με τους ηθικούς κανόνες της τότε εποχής ήταν αδιανόητο μια γυναίκα να μιλά για δικούς της έρωτες...

 
Αν εννοείς ελληνικά προπολεμικά ελαφρά, υπήρχαν απ'ότι ξέρω κάποιες συλλογές σε cd με επιλεγμένα τραγούδια της εποχής απο τον Γιώργο Παπαστεφάνου

Η σειρά ονομάζεται "καλησπέρα κύριε Έντισον"..

Μη με ρωτήσεις όμως αν και που μπορούν να βρεθούν... Ιδέα δεν έχω...

 
longshadow είπε:
Μη με ρωτήσεις όμως αν και που μπορούν να βρεθούν... Ιδέα δεν έχω...
Ηθικο μου αγορί εσύ.:P

Υ.Γ.Στο κομμάτι στην αρχή την καρέκλα κ τα πουλάκια τα ακούτε εκτος του υπερβολικού αερα που έχει μπει?Οτι ναναι :P

Υ.Γ.2.Δεν έχει σχέση με ρεμπέτικο αυτο έ?Στα παλιά ρεμπέτικα δεν θα βρω κάτι δηλαδή ε?

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
BTW, το κομμάτι είναι tango (και όχι waltz όπως έγραψες προηγουμένως) και πράγματι δεν έχει καμία σχέση με ρεμπέτικο. Αν ψάχνεις για κομμάτια αυτού του τύπου για να τα τζαζέψεις, υπάρχουν άπειρα, αρκεί να ψάξεις στα ...δισκοπωλεία  ::) ::). Για αυθεντικό tango, ο Carlos Gardel είναι ένα καλό σημείο για αρχή.

 

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top