Απορία για Melody Maker

Terry RoscoeBeck5

Fenderολάτρης
Θρύλος του Noiz
Staff member
Βρε παιδιά, ένα φιλαράκι μου θέλει να πάρει την Melody Maker και μου έπεσαν τα αυτιά όταν μου είπε ότι στον Thomann έχει 379 ευρώ και είναι αμερικάνικη… Το έψαξα από εδώ, το έψαξα από εκεί, αλλά πουθενά δεν βρήκα που στην ευχή την κατασκευάζουν. Είναι δυνατόν αμερικάνικη Gibson να κοστίζει 379 ευρώ;

Superfunk είσαι εκεί έξω; Διαφώτισε με…  Thanx

Είναι αμερικάνα 100%. Το γράφει αν θυμάμαι καλά και πίσω απ'το headstock made in U.S.A.  ;)

Go for it  8)

Προς το παρόν δεν υπάρχει προϊόν με το όνομα Gibson που να κατασκευάζεται εκτός U.S.A.

Jasemeister, φιλαράκι βλέπεις Caprica (άσχετο); Λοιπόν αυτό είναι  έκπληξη… σε αυτή την τιμή να αγοράζεις αμερικάνικο όργανο… Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να γίνει αυτό . ΟΚ λοιπόν οπότε θα πω στον φίλο μου- ο οποίος την άκουσε την κιθάρα και του άρεσε- να την πάρει με κλειστά τα μάτια. Αλλά αμερικάνικο όργανο με 379 ευρώ… δεν μπορώ να το χωνέψω…

Kαθόλου περίεργο, είναι πάρα πολύ λιτή, το entry μοντέλο της gibson, ένας μαγνήτης,

καθόλου 'διακοσμητικά', ένα απλό burst με satin λουστράκι και τέλος.

Θα την γούσταρα πολύ σαν βάση για μετατροπές. Pickguard και απο κάτω σκάψιμο για

έναν p90 για neck, humbucker στη γέφυρα, cream βαψιματάκι, θα είναι και πούπουλο.

Μούρλια 8)

Dear Bihlas ναι είναι στο μίνιμουμ, απλά όπως και να τα δεις στην συνείδηση μας το αμερικάνικο όργανο είναι στο χιλιάρικο φεύγα… γι’ αυτό είχα τόσες αναστολές… Μακάρι να έβγαινε και ένα αντίστοιχο πτωχό πλην τίμιο αμερικάνικο Precision να χαιρόμουνα και εγώ… Πάντως λογικά τα ξύλα της πρέπει να είναι της… ύστατης διαλογής (αναφορικά με την τιμή της). 

μην αρχισει παλι η κουβεντα για τα ξυλα

Η κιθαρα ειναι αστερι και αν παιξεις χωρις να ξερεις ποσο κανει , ανετα θα την εχεις για χιλιαρικο.

Πολυ ελαφρια και ωραιο χρωμα στον ηχο . και η joan jett και η αλλη .

Αγαπητέ ξεκούρδιστε… αυτό που είπες ούτε για πλάκα (για τα ξύλα I mean). Ήδη μίλησα με το φιλαράκι και του είπα ότι τα παιδιά στο Noiz είπαν go for it, οπότε μάλλον θα την τσιμπήσει… Απλά επιμένω ότι είναι ασύλληπτα χαμηλή τιμή για αμερικάνικο όργανο…

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Jasemeister, φιλαράκι βλέπεις Caprica (άσχετο); Λοιπόν αυτό είναι  έκπληξη… σε αυτή την τιμή να αγοράζεις αμερικάνικο όργανο… Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να γίνει αυτό . ΟΚ λοιπόν οπότε θα πω στον φίλο μου- ο οποίος την άκουσε την κιθάρα και του άρεσε- να την πάρει με κλειστά τα μάτια. Αλλά αμερικάνικο όργανο με 379 ευρώ… δεν μπορώ να το χωνέψω…
Δυστυχώς όχι ακόμα my friend, δεν προλαβαίνω ούτε να...κάτσω που λένε ;D

Είχα προ καιρού μια Gibson Flying V faded, o Θωμάς την είχε τότε 666  ;D Ευρώ και τηνπήρα 400 μεταχείρω σε άριστη κατάσταση. Αν δεις υπάρχουν αρκετές Gibson κάτω από χιλιάρικο, τυπικά οι faded, bfg και raw power.

Aπ'ότι ξέρω οι melody makers είναι τόσο ωραίες που συνήθως δεν τις μοντάρει κανείς, είναι πολύ καλές μες στην απλότητά τους  :)

Εχω περιεργαστεί μια τέτοια κάποτε και έχω παίξει λίγη ώρα unplugged για να δω την αίσθηση. Χωρίς να είναι κάτι το εξαιρετικό, φαίνεται όντως καλό deal δεδομένης και της χαμηλής τιμής. Ομως, το φινίρισμα και ενα σύνολο απο άλλες λεπτομέρειες (όπως π.χ. το κακοβαλμένο nut στη συγκεκριμένη που είδα) αντανακλούν τη χαμηλή τιμή του οργάνου.

Αν δεν κάνω λάθος, καποτε κυκλοφορούσε και ενα λίγο ακριβότερο μοντέλο με 2 μαγνήτες. Ισως και να το σκεφτόμουν.  :)

Η Melody Maker παντα ηταν το "παιδικο" (φθηνοτερο δηλ.) μοντελλο της Gibson.Μια χαρα τιμη εχει,αν τις βαλεις και εναν P90 θα πεταει (ειναι η κλασσικη μετατροπη που κανουν και στις vintage ΜΜ ωστε να γινουν οι "poor man's Gibson LP Specials)

Παιδιά thanks για τα tips… Απλά είναι εντυπωσιακό, με δεδομένο ότι το αμερικάνικο εργατικό κόστος δεν είναι… Κίνα ή Ινδονησία, να έχει τέτοια τιμή. Ήμουν σχεδόν βέβαιος ότι η κιθάρα έβγαινε κάπου στην Ασία- αλλά από την άλλη δεν θυμόμουν να έχω ακούσει ή διαβάσει ότι η Gibson παράγει όργανα εκτός Αμερικής. Πάντως ο φίλος μου που ενδιαφέρετε για αυτήν την έχει παίξει- όχι με τον μαγνήτη της αλλά με έναν hotrails και του άρεσε πολύ…

Βέβαια μέχρι πρότινος ήθελε διακαώς μια Dark Fire, αλλά τώρα όπως έχει γίνει η οικονομική κατάσταση- που μας πήρε ο διάολος και μας σήκωσε- θα πάρει την Melody Maker και θα είναι μέσα στην καλή χαρά…      Όπως ακριβώς το είπε ο Superfunk «poor man’s» Gibson

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Απλά είναι εντυπωσιακό, με δεδομένο ότι το αμερικάνικο εργατικό κόστος δεν είναι… Κίνα ή Ινδονησία, να έχει τέτοια τιμή.
Κόλλησες εκεί εσύ ;D Μπορεί να έχουν τους χειρότερους εργάτες να φτιάχνουν τις

melody maker (με δευτεράντζες υλικά (?)) και τους καλύτερους να φτιάχνουν τις vos.

όχι με τον μαγνήτη της αλλά με έναν hotrails και του άρεσε πολύ…
Αμαρτία.

Αγαπητέ Bihlas, αυτό για τα δευτεράτζες υλικά το έθιξα και παραπάνω: Λογικά είναι ξύλα κατώτατης διαλογής, budget ηλεκτρονικά κ.ο.κ και… μαθητευόμενα μαστόρια χε,χε. Όμως όλοι έχετε πολύ καλή άποψη για το όργανο και σε συνδυασμό με την τιμή του είναι super.

Τώρα τι να σου πω για τον hotrails… ο φίλος μου έχει μια αδυναμία σε αυτόν τον μαγνήτη… Εναλλακτικά, ποιος μαγνήτης «κουμπώνει» καλά επάνω της; Ο SF πχ προτείνει P90… 

κάτι οι μελοντι μεηκερ κατι οι ρω παουερ κατι οι φεηντεντ υπάρχουν 58 μοντέλα γκίμπσον κάτω από το χιλιάρικο

http://www.thomann.de/gr/search.html?gk=GI&bn=gibson&sw=gibson&pv=300&pb=1000&ls=100&oa=pra

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Παιδιά thanks για τα tips… Απλά είναι εντυπωσιακό, με δεδομένο ότι το αμερικάνικο εργατικό κόστος δεν είναι… Κίνα ή Ινδονησία, να έχει τέτοια τιμή. Ήμουν σχεδόν βέβαιος ότι η κιθάρα έβγαινε κάπου στην Ασία
είναι όντως εντυπωσιακό, αλλά από την άλλη καταλαβαίνουμε ότι ίσως και να πληρώναμε και λίγο αέρα :) Πάντως εμένα μου είχε κάνει εντύπωση ότι π.χ. οι καναδέζικες ακουστικές art and lutherie είναι τόσο φτηνές :)

My 2 cents...

Έχω παίξει εκατοντάδες κιθάρες στα χρόνια που ασχολούμαι με τη μουσική. Κάποια όργανα μέσα στην απλότητα τους κατορθώνουν να αιχμαλωτίζουν τον μουσικό.

Τέτοιο είναι η Melody Maker. Φιλική, αξιόπιστη, σε φτιάχνει να παίξεις, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, ανεξάρτητα απο τιμές-υλικά-κατασκευή κλπ.

Θα τη χαρακτήριζα την Telecaster της Gibson!

Ακόμα, είναι ιδανική για πειραματισμούς και αλλαγές.

Προτερήματα: ελαφριά, ευκολόπαιχτη, 50ς στυλ μπράτσο.

Μειονεκτήματα: πολύ λεπτό λούστρο που φεύγει γρήγορα κι εύκολα (όμως νίτρο...).

Θεωρώ πως οι Ρ 90ς είναι ιδανικοί για τον χαρακτήρα της κιθάρας και τους συνιστώ.

Προσωπικά άλλαξα και τη γέφυρα με αλουμινένια, κάτι που επίσης συνιστώ.

Παραθέτω κι ένα απόσπασμα βίντεο του συνφορουμίτη bluesshcollar για όποιον ενδιαφέρεται να τη δεί επι τω έργω ;D.

Η δικιά μου είναι μοντέλο 2007 με 2 μαγνήτες που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι original 50s Kay speedbump.

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="

type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

@ ez Ωραίο αυτό που είπες «Θα τη χαρακτήριζα την Telecaster της Gibson», καθώς το φιλαράκι μου είχε tele και την πούλησε και τώρα θα καταλήξει ξανά με μια… Gibson tele… Τελικά old habits die hard.

Εαν η ιδια κιθαρα λεγοταν "Les Paul Melody Maker", γιατι εχω μια παραξενη αισθηση οτι θα εκανε τα διπλασια λεφτα και θα συζητουσαμε για νιτρα και μαονια που αναπνεουν;

ez είπε:
Θα τη χαρακτήριζα την Telecaster της Gibson!
Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι, και το βρίσκω πολύ πετυχημένη παρομοίωση!

Trending...

Νέα θέματα

Back