Απορία ανάμεσα σε 2 κάρτες ήχου

loufos

Θαμώνας
Γειά χαρα παιδιά!!!

Λοιπόν έχω μία ερώτηση ανάμεσα σε 2 κάρτες ήχου της m-audio:

1. M-AUDIO FAST TRACK ULTRA 8R

http://www.thomann.de/gr/maudio_fast_track_ultra_8r.htm

2. M-AUDIO PROFIRE 2626

http://www.thomann.de/gr/maudio_profire_2626.htm

Αυτό που θέλω να ρωτήω λοιπόν είνα:

Εάν υπάρχει κάποια διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις 2 εκτός το ότι η μία είναι usb και η άλλη firewire. (και την τιμή τους βέβαια..)

Υπάρχει ας πούμε κάποια άλλη διαφορα (π.χ. στους κονβέτορες που μετατρέπει τον αναλογικό σήμα σε ψηφιακο)?

Επίσης έαν δεν κάνω λάθος και 2 κάρτες την ίδια χρονολογία βγήκαν..? (αν βοηθάει αυτο σε κατι..)

loufos είπε:
Υπάρχει ας πούμε κάποια άλλη διαφορα (π.χ. στους κονβέτορες που μετατρέπει τον αναλογικό σήμα σε ψηφιακο)?
H M-AUDIO FAST TRACK ULTRA 8R είναι

24bit/96kHz

Η M-AUDIO PROFIRE 2626 είναι

24bit/192kHz

Επίσης η M-AUDIO PROFIRE 2626  έχει γενικά πιο πολλά features...π.χ 2x ADAT I/O

Ωραία δλδ εγώ ας πούμε αν δεν χρειάζομαι αυτα τα παραπάνω δεν ειναι και ανάγκη ας πούμε να δώσω και 100€ παραπάνω.

Εφόσον απο ότι μου λές καταλαβαίνω πώς δεν έχει άλλους κονβέτορες ώστε να επηρεαστεί το σήμα.

Και επίσης εγώ θέλω κλασικά στα 44.100

loufos είπε:
Ωραία δλδ εγώ ας πούμε αν δεν χρειάζομαι αυτα τα παραπάνω δεν ειναι και ανάγκη ας πούμε να δώσω και 100€ παραπάνω.

Εφόσον απο ότι μου λές καταλαβαίνω πώς δεν έχει άλλους κονβέτορες ώστε να επηρεαστεί το σήμα.

Και επίσης εγώ θέλω κλασικά στα 44.100
Κοίτα υποτίθεται ότι αν γράψεις στα 192kHZ , και μετά το κάνεις αναγκαστικά  44,100 Hz είναι καλλίτερο από το να γράφεις π.χ στα 96Khz και μετά να το κάνεις 44,100 Hz….διότι απλώνει καλλίτερα ο τραχανάς ο ήχος.

Τι να σου πώ , η κάρτα μου είναι 192khz, αλλά πάντα 48.000 hz, γράφω.

Τέλος αν ρωτάς εμένα προσωπικά, θα έπαιρνα την USB, γιατί δεν έχω firewire στον υπολογιστή μου.  ;D

LK είπε:
Κοίτα υποτίθεται ότι αν γράψεις στα 192kHZ , και μετά το κάνεις αναγκαστικά  44,100 Hz είναι καλλίτερο από το να γράφεις π.χ στα 96Khz και μετά να το κάνεις 44,100 Hz….διότι απλώνει καλλίτερα ο τραχανάς ο ήχος.

Τι να σου πώ , η κάρτα μου είναι 192khz, αλλά πάντα 48.000 khz, γράφω.

Τέλος αν ρωτάς εμένα προσωπικά, θα έπαιρνα την USB, γιατί δεν έχω firewire στον υπολογιστή μου.  ;D
Οκ αντιλαμβάνομαι την διαφορά στα νούμερα στα αυτιά μου όμως όχι γιατι απλά δεν το έχω ακούσει.

Είναι τόση σημάντικη διααφορά δλδ..

Εγώ αντίστοιχα έχω firewire και το αγαπητό logic που ανάλογα με τα αυτιά σου πάντα, βοηθάει την κατάσταση.

loufos είπε:
Οκ αντιλαμβάνομαι την διαφορά στα νούμερα στα αυτιά μου όμως όχι γιατι απλά δεν το έχω ακούσει.

Είναι τόση σημάντικη διααφορά δλδ..
Τη διαφορά στα 192 khZ θα την πιάσεις στα αυτιά (αν την πιάσεις) κυρίως σε ηχογράφηση ακουστικών οργάνων και μάλιστα όχι πολλών. Π.χ. μια ακουστική κιθάρα ή ένα βιολί.

Τώρα αν μιλάμε για Mix με πολλά και μάλιστα ηλεκτρικά όργανα και distortion και ντάπα ντούπα…..δύσκολο.  

LK είπε:

Τι να σου πώ , η κάρτα μου είναι 192khz, αλλά πάντα 48.000 hz, γράφω.

Και βασικά ρε φίλε μου τι να τα κάνω τα 192 για να απλώσω τον τραχανά όπως λες

σαμπλάρω δείγματα φίλε στα 44.1 στο mpc και είμαι ειλικρινά τούμπανο!!

Εσύ άπλωσε τραχανά  και στα 1092 όπως την βρίσκει κανείς

loufos είπε:
Και βασικά ρε φίλε μου τι να τα κάνω τα 192 για να απλώσω τον τραχανά όπως λες

σαμπλάρω δείγματα φίλε στα 44.1 στο mpc και είμαι ειλικρινά τούμπανο!!

Εσύ άπλωσε τραχανά  και στα 1092 όπως την βρίσκει κανείς
Δεν με κατάλαβες επακριβώς.

Δεν υπερθεματίζω υπέρ των 192kHZ.

Τις διαφορές ανάμεσα στις κάρτες περιγράφω, διότι αυτό ήταν το ερώτημα.  ;)

LK είπε:
Δεν με κατάλαβες επακριβώς.

Δεν υπερθεματίζω υπέρ των 192kHZ.

Τις διαφορές ανάμεσα στις κάρτες περιγράφω, διότι αυτό ήταν το ερώτημα.  ;)
αα οκ sorry τότε φίλε μου απλά με τον τραχανά ρε συ κλπ μου φάνηκε απλά κάπως

τεσπα

οπότε μου φαίνεται κομπλέ για την δουλειά που την θέλω σε σύγκριση με αυτες τις 2 πάντα εφόσον δεν χρησιμοποιούν κάποιον διαφορετικό κονβέτορα

loufos είπε:
αα οκ sorry τότε φίλε μου απλά με τον τραχανά ρε συ κλπ μου φάνηκε απλά κάπως

τεσπα
Όχι , με "τον τραχανά" ήταν joke (μπορεί και ατυχές) ;D ;D.

Anyway, μια χαρά κάρτα είναι η USB εν κατακλείδι.

Πάντως ΛΟΓΙΚΑ, αφού έχουν διαφορετικές δειγματοληψίες θα έχουν και διαφορετικούς κονβέρτορες. Λογικά σκεπτόμενος το λέω αυτό, αν θέλεις ψάξτο.

Βέβαια ούτε αυτό λέει απαραίτητα κάτι, υπάρχουν ΠΟΛΛΑ σημαντικότερα πράγματα που είναι πιο επιδραστικά από τους κονβέρτορες, εφόσον βέβαια αυτοί έχουν ένα αξιοπρεπές- μη καταστρεπτικό επίπεδο.  ;)

LK είπε:
Όχι , με "τον τραχανά" ήταν joke (μπορεί και ατυχές) ;D ;D.

Anyway, μια χαρά κάρτα είναι η USB εν κατακλείδι.
χαχα οκ ευχαριστώ ρε για τις πληροφοριες

manosx είπε:
Πάντως ΛΟΓΙΚΑ, αφού έχουν διαφορετικές δειγματοληψίες θα έχουν και διαφορετικούς κονβέρτορες. Λογικά σκεπτόμενος το λέω αυτό, αν θέλεις ψάξτο.

Βέβαια ούτε αυτό λέει απαραίτητα κάτι, υπάρχουν ΠΟΛΛΑ σημαντικότερα πράγματα που είναι πιο επιδραστικά από τους κονβέρτορες, εφόσον βέβαια αυτοί έχουν ένα αξιοπρεπές- μη καταστρεπτικό επίπεδο.  ;)
Σωστά ναί συφωνώ!

Τώρα οσο αναφορά για κονβέτορες κλπ θα το ψάξω αλλά που.. απλα σκέφτηκα να ρωτήσω εδώ γιατι έχει κάτι τσακάλια ηλεκτρονικούς κλπ που φανταζομαι σιγουρα θα ξέρει καλύτερα..

Απλά στην τελική εάν λέμε τώρα είχαμε κσι τις 2 κάρτες και γράφανε και οι 2 στα 44.1 δεν νομίζω τώρα να υπάρχειι κάποια τόσο σημαντική διαφορά που να ήταν και ο λόγος για την αγορά της 2626.

Φυσικά εάν υπάρχει κάποια αντίρηση απο κάποιον να το πεί να το μάθουμε

Λοιπόν οι convertors είναι διαφορετικοί, της 2626 είναι καλύτεροι σύμφωνα με την εταιρία. Οι προενισχυτές είναι ίδιοι, η Fast track έχει Inserts οπότε αν σκοπεύεις να βάλεις κανα compressor είναι προτιμότερη.

Προσωπικά θα έπαιρνα την 2626 γιατί το FW για μένα είναι προτιμότερο, και επίσης έχει και ψηφιακές συνδέσεις.

manosx είπε:
Λοιπόν οι convertors είναι διαφορετικοί, της 2626 είναι καλύτεροι σύμφωνα με την εταιρία. Οι προενισχυτές είναι ίδιοι, η Fast track έχει Inserts οπότε αν σκοπεύεις να βάλεις κανα compressor είναι προτιμότερη.

Προσωπικά θα έπαιρνα την 2626 γιατί το FW για μένα είναι προτιμότερο, και επίσης έχει και ψηφιακές συνδέσεις.
Οκ ρε συ ευχαριστώ τέτοιου είδους πληροφορίες ήθελα να μάθω..

σκέφτομαι τωρα τι θα ηλταν καλύτερα κλπ..

manosx είπε:
Πάντως αν ήθελα κάτι πιο προσιτό με 8 mic θα  πήγαινα πάλι σε FW

http://www.thomann.de/gr/presonus_firestudio_project.htm
Ωραία ιδέα αυτή η κάρτα την έχεις ακούσει καθόλου?

και η τιμή της επίσης είναι κομπλέ.

αα να σε ρωτήσω και κάτι με τις firewire πότε συμβαίνει να μήν αναγνωρίζει ένα pc δλδ θέλω να πώ πώς υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα που πρεπει να προσέξεις πχ εμένα στο mac λέει πώς είναι 800άρα η υποδοχή για firewire

Μια χαρά ακούγεται. Και συνοδεύεται και από ωραίο DAW software.

Λογικά με ένα FW 400 σε 800 καλώδιο θα κάνεις τη δουλειά σου.

Βέβαια δε μπορώ να σου πω 100% γιατί παίζει μεγάλο ρόλο ο FW Controller και αφού έχεις MAC ή θα παίξει με τη μια, ή θα κλαις που δεν πήρες PC να βάλεις μια PCI T.I. να κάνεις τη δουλειά σου  ;D  ;D  ;D

Λογικά πάντως θα παίξει.

;D ;D ναι ρε συ αυτό φοβάμαι επειδή το έχω ξανακούσει αυτό να γίνετε ε και θα είναι τρελή απογοήτευση  ???

ενώ με usb θα είμαι σίγουρος πως θα παίξει.

Στην ουσία usb & firewire τρόπος μεταφοράς δεδομένων δεν είναι? Επομένως για πιο λόγο οι περισότεροι πλέον προτιμούν κατά κόρον firewire? Πιά είναι η τόσο σημαντική διαφορά που έχει? όσο αναφορά βέβαια τον ήχο έτσι

Trending...

Νέα θέματα

Back