Οχι ΔΕΝ ισχυει,απλα με βαρυτερες χορδες θα εχεις λιγοτερα ΤΡΙΞΙΜΑΤΑ αν χαμηλωσεις το action σε μια μετρια σεταρισμενη κιθαρα (ομως χαμηλο action μπορεις να εχεις με οτιδηποτε νουμερο χορδων,φτανει να ειναι καλα σεταρισμενη η κιθαρα σου).1)Ισχύει οτι θα μπορώ να έχω καλύτερο action με μεγαλύτερο νούμερο?
Λογικα μια τελεια σεταρισμενη κιθαρα με 9αρες θα παιζει πολυ πιο ευκολα απο μια τελεια σεταρισμενη κιθαρα με 12αρες.....
οχι ΔΕΝ ισχυει.Απλα ΑΛΛΑΖΕΙ .Τωρα αν ειναι πιο ογκωδης ή γεματος ειναι αλλου παππα ευαγγελιο,το πιο σωστο που μπορεις να κανεις ειναι να ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ αν ο ΗΧΟΣ με τις βαρυτερες χορδες ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΣΕΝΑ και οχι αν αρεσει στον.....SRV :Ισχύει οτι αλλάζει ο ήχος και γίνεται πιο γεμάτος,ογκώδεις και πλούσιος?
προσωπικα αν και για παρα πολλα χρονια χρησιμοποιουσα πολυ βαριες χορδες (11,12 & 13) τα τελευταια χρονια "αφηνω" την ΚΑΘΕ κιθαρα να μου "πει" τι χορδες "θελει",καποιες ακουγονται καλυτερα με 9αρες,αλλες με 10αρες και αλλες με 11αρες....γενικα ομως εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι το πλεον balanced set ειναι οι απλες...10-46..
μη μασας ομως με τον μυθο οτι βαριες χορδες=καλυτερος ηχος ,μερικοι απο τους βαρυτερους αλλα και πλεον "καλοηχους" κιθαριστες παιζουν με 9αρες & 8αρες ακομα...(ο Hendrix π.χ επαιζε με ενα hybrid σετ απο 8αρες &10αρες,ο Frank Zappa με 8αρες,ο Billy Gibbons με 8αρες,ο Prince με 9αρες,ο BB KING με 9αρες,ο Jimmy Page με 8αρες & 9αρες,ο Clapton με 9αρες κ.ο.κ......
δεν εχουν "στρογγυλο περιτυλιγμα" (roundwound) αλλα "πλακε" Flat.Τι διαφορά έχουν οι flatwood(καπως έτσι δεν είμαι σίγουρος) απο τις κλασσικές κανονικές?
Εχουν ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ SUSTAIN και ειναι πιο "κρουστες"
Δεν κανουν για overdrive,distortion & slide.
Ολες οι μαρκες χορδων πανω κατω τα ΙΔΙΑ ειναι,οι καλυτερες απο ολες ειναι φυσικα οι ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ & ΦΡΕΣΚΕΣ ΧΟΡΔΕΣ...
Αν βαλεις βαρυτερες χορδες θα πρεπει να ΣΦΙΞΕΙΣ και ΟΧΙ να ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ τη "βεργα"!
Τελευταία επεξεργασία από moderator: