'Ανισα ταστα

freddy692000

Μόνιμος θαμώνας
Λοιπον κατι δεν μου ακουγοταν καλα στις νοτες και πηρα το παχυμετρο ακριβιας και μετρησα την αποσταση απο την ταστιερα μεχρι την κορυφη του ταστου και βρηκα οτι ειναι απο 1,05mm-1.35mm το υψος τοων ταστον.αυτο ειναι κακο εεε? θελουν ξισιμο τα ταστα? Α ναι ξερετε κανα καλο στο μαστορη?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Tω ταστον υμων των επιουσιον δωσ υμιν μαστορη

ινα παχυμετρηση τα πεταγμετα υψη εεεεεεε οεο τοων

Α ναι, αυτο ειναι? Ειναι κακο?

freddy692000 είπε:
Λοιπον κατι δεν μου ακουγοταν καλα στις νοτες και πηρα το παχυμετρο ακριβιας και μετρησα την αποσταση απο την ταστιερα μεχρι την κορυφη του ταστου και βρηκα οτι ειναι απο 1,05mm-1.35mm το υψος τοων ταστον.αυτο ειναι κακο εεε? θελουν ξισιμο τα ταστα? Α ναι ξερετε κανα καλο στο μαστορη?
παρε εναν μεγαλο χαρακα (ισιο) και εφαρμοσε τον κατα μηκος της ταστιερας

θα πρεπει ολα τα ταστα να ακουμπουν το χαρακα

αν υπαρχει κενο τοτε βλεπουμε

καπως ετσι ;)

ξεχασα να σου πω, αν εχεις  κατι σε μη διαφανες να το προτιμησεις

κοιταξε το κοντρα στο φως και τα ματια σου να βρισκονται στο επιπεδο της ταστιερας

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ρε παιδια με κοροιδευετε αφου σας ειπα οτι ειναι απο 1,05mm μεχρι 1,35mm προφανως δεν θα ακουμπαει παντου ο χαρακας ,αλλα ειναι πιο χαμηλα αλλα ειναι πεταγμενα εξω και ρωταω θελουν ξυσημο ???

freddy692000 είπε:
ρε παιδια με κοροιδευετε αφου σας ειπα οτι ειναι απο 1,05mm μεχρι 1,35mm προφανως δεν θα ακουμπαει παντου ο χαρακας ,αλλα ειναι πιο χαμηλα αλλα ειναι πεταγμενα εξω και ρωταω θελουν ξυσημο ???
εγω σου ειπα το σωστο τροπο που κοιταμε τα ταστα

υπαρχει περιπτωση να εχει ατελειες η ταστιερα (το ξυλο)

και παρολα αυτα τα ταστα να ειναι σωστα

τελοσπαντων

αν εισαι σιγουρος οτι τα ταστα δεν ειναι ισια και οτι αυτο σε ενοχλει

τοτε ναι, θελουν τριψιμο

DELAGOHN είπε:
εγω σου ειπα το σωστο τροπο που κοιταμε τα ταστα

υπαρχει περιπτωση να εχει ατελειες η ταστιερα (το ξυλο)

και παρολα αυτα τα ταστα να ειναι σωστα

τελοσπαντων

αν εισαι σιγουρος οτι τα ταστα δεν ειναι ισια και οτι αυτο σε ενοχλει

τοτε ναι, θελουν τριψιμο
Στην αρχη ειπα κατι δεν μου ακοθγετε καλα οποτε εξηγω για να καταλαβετε γιατι μετρησα αν ειναι πεταμενα εξω.Τριζουν μερικες χαμηλες νοτες ,μερικα μπεντ σβηνουν και μερικα βιμπρατο δεν ακουγονται καλα.Αυτα αρκοθν για να θελουν ξισημο?

freddy692000 είπε:
Στην αρχη ειπα κατι δεν μου ακοθγετε καλα οποτε εξηγω για να καταλαβετε γιατι μετρησα αν ειναι πεταμενα εξω.Τριζουν μερικες χαμηλες νοτες ,μερικα μπεντ σβηνουν και μερικα βιμπρατο δεν ακουγονται καλα.Αυτα αρκοθν για να θελουν ξισημο?
η γνωμη μου ειναι να το αποφηγεις οσο μπορεις

τα μπεντ ισως να σβηνουν λογο radius

κανε ενα καλο setup (αν φυσικα δεν εχεις ηδη κανει)

DELAGOHN είπε:
η γνωμη μου ειναι να το αποφηγεις οσο μπορεις

τα μπεντ ισως να σβηνουν λογο radius

κανε ενα καλο setup (αν φυσικα δεν εχεις ηδη κανει)
Βασικα το 18ταστο εχει πεταχτει εξω παρα πολυ και αμα παιζω στο 16-17 με το ζορι ακουγονται πιο πανω δεν εχω προβλημα ομως λες να φταει το χαμηλο action μου της εχω κανει κιολας?

freddy692000 είπε:
Βασικα το 18ταστο εχει πεταχτει εξω παρα πολυ και αμα παιζω στο 16-17 με το ζορι ακουγονται πιο πανω δεν εχω προβλημα ομως λες να φταει το χαμηλο action μου της εχω κανει κιολας?
οταν λες εχει πεταχτει εννοεις οτι εχει βγει απο το ξυλο;

ή οτι απλα ειναι πιο ψηλο απο τα προηγουμενα;

αν ειναι το 2 και επιπλεον οταν παιζεις στο 18, 19,...

το προβλημα σταματαει τοτε καπως πρεπει να κατευει το 18 ;)

DELAGOHN είπε:
οταν λες εχει πεταχτει εννοεις οτι εχει βγει απο το ξυλο;

ή οτι απλα ειναι πιο ψηλο απο τα προηγουμενα;

αν ειναι το 2 και επιπλεον οταν παιζεις στο 18, 19,...

το προβλημα σταματαει τοτε καπως πρεπει να κατευει το 18 ;)
μαλλον δεν καταλαβατε πριν τι ελεγα εννουσα το πρωτο που ειπες οτι εχουνε πεταχτει εξω απο το ξυλο και εχει κενο απο κατω απο το ταστο.Πιστευω τωρα καταλαβες τι εννοω.δλδ μερικα ταστα πχ το 17 και το 8 εχουνε βγει απο την ταστιερα προς τα εξω.

freddy692000 είπε:
μαλλον δεν καταλαβατε πριν τι ελεγα εννουσα το πρωτο που ειπες οτι εχουνε πεταχτει εξω απο το ξυλο και εχει κενο απο κατω απο το ταστο.Πιστευω τωρα καταλαβες τι εννοω.δλδ μερικα ταστα πχ το 17 και το 8 εχουνε βγει απο την ταστιερα προς τα εξω.
τοτε θελεις μαστορα

Ας σου προτηνουν τα παιδια καποιον για αυτη τη δουλεια

μιας και εγω δεν ξερω αφου διορθωνω ο ιδιος τα προβληματα μου ;)

DELAGOHN είπε:
τοτε θελεις μαστορα

Ας σου προτηνουν τα παιδια καποιον για αυτη τη δουλεια

μιας και εγω δεν ξερω αφου διορθωνω ο ιδιος τα προβληματα μου ;)
αφου θελει να την παμε την κοπελα για να την κοιταξουμε αμα κανα παιδια ξερει κανα καλο μαστορη ας μας το πει.

Αφού έχουν βγει από τη θέση τους , δεν θέλουν ξύσιμο βέβαια, στην ακουστική μου είχε πεταχτεί 1 τάστο και έβαλα ένα χοντρό πανί πάνω στην ταστιέρα, και πάνω από το πανί στο συγκεκριμένο τάστο ακούμπησα και το τονίζω! Μια βαριοπούλα , με το ένα χέρι την ταστιέρα με το άλλο το σφυρί και ακουμπημένα όπως ήταν στο σωστό σημείο έβαλα δύναμη και το τάστο μπήκε στη θέση του .. και δεν ξαναβγήκε…. Αυτό έγινε αφού την παρέλαβα από το μάστορα για αλλαγή τάστων, δεν του την ξαναπήγα και ούτε την ξαναπάω…

Θα με ενδιέφερε αν κάποιος ξέρει που μπορώ να βρω τάστα να τα αλλάζω μόνος μου… 

Awaken είπε:
Αφού έχουν βγει από τη θέση τους , δεν θέλουν ξύσιμο βέβαια, στην ακουστική μου είχε πεταχτεί 1 τάστο και έβαλα ένα χοντρό πανί πάνω στην ταστιέρα, και πάνω από το πανί στο συγκεκριμένο τάστο ακούμπησα και το τονίζω! Μια βαριοπούλα , με το ένα χέρι την ταστιέρα με το άλλο το σφυρί και ακουμπημένα όπως ήταν στο σωστό σημείο έβαλα δύναμη και το τάστο μπήκε στη θέση του .. και δεν ξαναβγήκε…. Αυτό έγινε αφού την παρέλαβα από το μάστορα για αλλαγή τάστων, δεν του την ξαναπήγα και ούτε την ξαναπάω…

Θα με ενδιέφερε αν κάποιος ξέρει που μπορώ να βρω τάστα να τα αλλάζω μόνος μου… 
Καλα πλακα κανεις τωρα???

Με βαριοπούλα μπορεί να ξεμπερδέψεις μια και καλή, μπορεί όμως να κάνεις και χοντρή ζημιά...

Γλωσσική Ψυχεδέλεια...

Πόσο χαμηλό είναι το action?

Λες πως τα τάστα έχουν εύρος 1,05-1,35 mm, δηλαδή 0,3 mm. Λιγότερο απο 1/3 του χιλιοστού. Είναι πολύ αυτό?

darshan είπε:
Γλωσσική Ψυχεδέλεια...

Πόσο χαμηλό είναι το action?

Λες πως τα τάστα έχουν εύρος 1,05-1,35 mm, δηλαδή 0,3 mm. Λιγότερο απο 1/3 του χιλιοστού. Είναι πολύ αυτό?
Δενμπορω να παιζω με ψηλο action ειναι σεταρισεμνη η γεφυρα τσιμα τσιμα με το να αρχισουν να μην ακουγονται καλα η νοτες αλλα τωρα το ανεβασα λιγακι να σου πω την αληθεια εχω και υποψιες οτι θελει και σφιξιμο η βεργα μηπως πρεπει να την παω σε ενα μαστορα για ενα καλο σεταρισμα και αν εχω ακομα προβλημα μετα να την παω για ξισιμο ταστων( κατι που θελω να αποφυγω βεβαια)

πηγαινε σε κανα μαστορα και προσπαθησε να σου δειξει κανα-δυο πραγματα να κανεις και μονος σου

Trending...

Νέα θέματα

Back