ddinos είπε:
ψαχνω για ενα καθισμα που να μην κουνιεται με τιποτα . Να μην χαλαει με τον καιρο , να εχει τοσο μαλακο μαξιλαρι ωστε να μην πιανεται ο πωπος ή να πονανε τα.... οση ωρα και να καθεσαι.
Εγώ έχω το Pearl D-1000 το οποίο είναι πολύ στιβαρό και με έχει βολέψει άψογα. Είναι το κλασσικό στρογγυλό κάθισμα. Απο το ψάξιμο που έκανα και εγώ όταν ενδιαφερόμουν να αγοράσω κατέληξα στα εξής συμπεράσματα:
1. Να είναι κάποιας καλής εταιρίας [Pearl, Tama, DW, Yamaha, Gibraltar κτλ], ο αφρός που έχουν στα μαξιλάρια τα φτηνά μετά απο λίγο καιρό ''κάθεται''.
2.Το σύστημα στήριξης να είναι βιδωτό και μόνο. Όχι πνευματικά όχι υδραυλικά όχι προχειρότητες. Τα ''αμορτισέρ'' είναι καλά και άνετα για να κάθεσαι αλλά όταν παίζεις τύμπανα θές κάτι ακίνητο.
3. Φήμες λένε ότι τα καθίσματα τύπου ''σέλας'' είναι κακά γιατί πιέζουν τον προστάτη. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, εμένα πάντως ποτέ δεν με βόλεψαν. Γενικά προτέινω το κλασσικό στρογγυλό
4. Το αν θα έχει πλάτη η όχι δεν έχει μεγάλη σημασία καθώς πρέπει το σώμα σου να στέκεται ίσιο απο μόνο του. Μην περιμένεις δηλαδή οτι με αράζεις στην πλάτη σα να κάθεσαι σε πολυθρόνα και δεν τρέχει τίποτα.
Με αυτά κατα νού πήγαινε μια βόλτα στα μαγαζιά, βρές ότι έχουν για δοκιμή και κάτσε πάνω στο καθένα όση πιο πολύ ώρα μπορείς. Το πρώτο ζητούμενο δεν είναι η άνεση η οποία έρχεται με τη συνήθεια, αλλά το να σε βοηθάει το κάθισμα να στέκεσαι στη σωστή θέση χωρίς να σε κουράζει.