Μου τυχαίνει πολλές φορές να επιλέγω ήχους δουλεύοντας και αγχωτικά τα βράδια που με πιάνει ο οίστρος και προχωρώντας την ενορχήστρωση να πρέπει να τους πειράξω για να δέσουν. θα μου χρησίμευαν αυτά τα variations που φτιάχνει βασιζόμενο σε αντίστοιχα μοντέλα, φαντάσου κάτι ανάλογο με τη χρήση reference tracks και τα suggestions που σου δίνει η AI συγκρίνοντάς τα με τη μίξη σου. Εμένα αυτό μου έχει δώσει άλλες παραγωγικές δυνατότητες από τότε που το χρησιμοποιώ.Δεν μου φάνηκε ουσιαστικό το αποτέλεσμα της χρήσης του.
Εγώ π.χ. που δεν ΚΣΕΡΩ να διαμορφώνω τον ήχο ηλεκτρικής κιθάρας θα μου δίνει είτε suggestions ενός κομματιού ή ενός ήχου που του κάνω import ή και θα επιλέγω το κομμάτι και από το database του και τον προγραμματισμό του θα μου φτιάχνει τη διαμόρφωση έτοιμη και θα παίζω τον ήχο κατευθείαν.
Θα τα γνωρίζει όλα. Έρχονται απίστευτα πράγματα, απίστευτες υλοποιήσεις και λειτουργίες της ΑΙ που κάνουν τους κορυφαίους συγγραφείς και σεναριογράφους να ωχριούν σε φαντασία.Κώστα μου μια χαρά τα λες.
Αλλά εδώ ...
.... θα πρέπει να "γνωρίζει" και τις ηχητικές παραμέτρους κάθε εξοπλισμού, γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν είναι συγκρίσιμες όμοιες παράμετροι μεταξύ διαφορετικού εξοπλισμού.
Άλλο το ένα distortion/saturation/fuzz άλλο το άλλο.
Άλλος ο ένας ενισχυτής άλλος ο άλλος.
Δεν είναι όλα τα delay ίδια.
Πάντως έχεις ένα δυνατό point εδώ, με αυτά που λες.
Αυτό που θα μπορούσε να γίνει πάνω σε αυτό το θέμα μέσω της AI, είναι να καταφέρει να "μοντελοποιήσει" τα IRs, και από στατικά που είναι, να τα κάνει δυναμικά (πάντα για "σύνθεση" ήχου μιλάω).
Μπορεί και να μην έρθει τίποτα και η ΑΙ να είναι μια χρηματιστηριακη φούσκα και να μην επικρατήσει, να σκάσει γιατί θα δουλεύει μαζικά αλλά όχι ουσιαστικά και εξατομικευμένα.Θα τα γνωρίζει όλα. Έρχονται απίστευτα πράγματα, απίστευτες υλοποιήσεις και λειτουργίες της ΑΙ που κάνουν τους κορυφαίους συγγραφείς και σεναριογράφους να ωχριούν σε φαντασία.
Και οι σημερινές μεθόδους μας στη μουσική, αυτά που κάνουμε καθημερινά θα είναι αοαρχαιωμενα. Σε λίγο καιρό θα κάνουμε πρόβα και θα βλέπω το ολόγραμμα σου και θα προσθέτουμε virtual χωρωδια στο χώρο που θα ακολουθεί το παίξιμο μας όλο και καλύτερα γιατί θα μας μαθαίνει με γεωμετρική πρόοδο. Μοναχικοί ανθρώποι θα έχουν γύρω τους τους καλύτερους μουσικούς σε ολογραφια και θα κάνουν τα session που ονειρευόταν.
Έρχονται τα holodeck και θα μάθω και κιθάρα με το εμφύτευμα. Θα μου φορτώνουν τη γνώση σαν το matrix.