mick77 είπε:Πολυ λιγα στοιχεια ρε φιλε μου δινεις ,τουλαχιστον πες μας για τι σκοπο την θελεις.Και με 350 μια χαρα θα παρεις.Εγω πηρα μια Fender και ειμαι φουλ,επαιζα περυσι σε μαγαζι 3 ωρες σκαψιμο με 11 αρες και δεν καταλαβαν τα χερια μου τιποτα.Απο ηχο δε, και μαμω έβαλα και μια φετα EQ απο φιλο και πεταγε το εργαλείο ....To ακριβο δεν ειναι παντοτε καλο....βρες τι σου ταιριάζει .Πηγα σε 5-6 μαγαζια επαιξα με πολλες ακουστικες σε διαφορες τιμες και οταν βρηκα αυτο που ηθελα το πηρα.
http://www.fender.com/products/search.php?partno=0961405021
(Την πηρα απο Αρμαο....στον Thomann ειχε 10 ευρω φθηνοτερα περυσι.)
Δυστυχώς οι taylor είναι ακριβές. Με 2000 ευρώ αγοράζεις τα πιο φτηνά μοντέλα (σειρές 3** και με το ζόρι 4**). Παρόλα αυτά η σειρά 3** (εκ των οποίων έχω 2, 6-string και 12-string) είναι εξαιρετικές κιθάρες. Δυστυχώς δεν υπάρχει τεράστια ποικιλία στην ελλάδα για να τις ακούσεις όλες αλλά καλό θα ήταν να κάνεις μια βόλτα στα κιθαρομάγαζα της αθήνας και να ακούσεις τις "καλές", σίγουρα δηλ. Martin και Taylor. Απο εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλες "φίρμες" και στο budget σου θα βρεις σίγουρα εναλλακτικές. Επίσης, εαν παίζεις solo στην ακουστική καλύτερα να κοιτάξεις cutaway σχήματα, για να έχεις "πρόσβαση" στα χαμηλά τάστα.toybani είπε:Φίλε κοίτα για Martin ή Taylor... είχα παίξει μια φορά με μια Taylor και μου είχε φύγει η μαγκιά... Απίστευτος ήχος... και δεν ήταν και από τις ακριβές... φαντάσου με δύο χιλιάρικα τι θα πάρεις....
Σκέψου και την περίπτωση να αγοράσεις μια καλή ακουστική και να αγοράσεις ξεχωριστά το ηλεκτρ. σύστημα. Θα σου αφήσει περισσότερες επιλογές από το να αγοράσεις από την αρχή όλο το "πακέτο".Μ' ενδιαφέρει οπωσδήποτε και ο φυσικός της ήχος ώστε να στέκεται άνετα και χωρίς ρεύμα. Παρακαλώ όποιος γνωρίζει σχετικά να μ' ενημερώσει. Ευχαριστώ
Το θέμα με τις ακουστικές είναι πως ο ήχος τους διαφέρει αρκετά ανάλογα με τις χορδές, την πένα, τα δάχτυλα κτλ. Δεν είναι πχ ηλεκτρικές που βάζεις ένα κάρο εφέ και μετά παίζουν ρόλο άλλα πράγματα. Έτσι μπορεί να δοκιμάσεις μια με φρέσκες χορδές και κατάλληλη πένα και να ακούγεται πολύ καλύτερα από μια ακριβότερη που έχει πιο παλιές ή και διαφορετικές χορδές.georgym είπε:Απλά επειδή η εμπειρία μου σ' αυτές τις κιθάρες είναι μικρή, θα ήθελα από κάποιους που την έχουν ψάξει να μου δώσουν κάποιες κατευθύνσεις σ' αυτά τα χρήματα και γω από κει και πέρα θα ξεκινήσω δοκιμές.
Πολύ σωστό! Αν σε ενδιαφέρει σε μεγάλο βαθμό ο ακουστικός ήχος (και να περνάει στην ενισχυτική βαθμίδα ατόφιος), πας σε καλή ακουστική που σε εμπνέει παικτικά και ακουστικά και μετά δίνεις 3-4 κατοστάρικα και συμπληρώνεις το ηλεκτρικό κομμάτι.ndnikola είπε:Σκέψου και την περίπτωση να αγοράσεις μια καλή ακουστική και να αγοράσεις ξεχωριστά το ηλεκτρ. σύστημα. Θα σου αφήσει περισσότερες επιλογές από το να αγοράσεις από την αρχή όλο το "πακέτο".
+10 Και αφου εχεις σκοπο να τα σκασεις μη τσιγκουνευτεις στο να αλλαξεις χορδες σε αυτες που θα δοκιμασεις...ginargiros είπε:Το θέμα με τις ακουστικές είναι πως ο ήχος τους διαφέρει αρκετά ανάλογα με τις χορδές, την πένα, τα δάχτυλα κτλ. Δεν είναι πχ ηλεκτρικές που βάζεις ένα κάρο εφέ και μετά παίζουν ρόλο άλλα πράγματα. Έτσι μπορεί να δοκιμάσεις μια με φρέσκες χορδές και κατάλληλη πένα και να ακούγεται πολύ καλύτερα από μια ακριβότερη που έχει πιο παλιές ή και διαφορετικές χορδές.
georgym είπε:Καλησπέρα σ' όλους,
ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια καλή ηλεκτρακουστική κιθάρα με ανώτατο όριο τιμής τα 2 χιλιάρικα. Μ' ενδιαφέρει οπωσδήποτε και ο φυσικός της ήχος ώστε να στέκεται άνετα και χωρίς ρεύμα. Παρακαλώ όποιος γνωρίζει σχετικά να μ' ενημερώσει. Ευχαριστώ
Από όσα έχω δει, η τοποθέτηση είναι υπερβολικά απλή αλλά δεν θα έχεις πχ το EQ που μπορεί να έχεις από το εργοστάσιο. Ένα μαγαζί στο κέντρο ξέρω πως το αναλαμβάνει αν και μπορείς να το κάνεις και μόνος. Το τελικό αποτέλεσμα μπορείς να το αλλάξεις με τον κατάλληλο ενισχυτή ακουστικών οργάνων.georgym είπε:Με ποιο τρόπο θα μπούνε μετά τα ηλεκτρικά; Δε φαντάζομαι να κόβουν με τη σέγατην κιθάρα για να βάλουν τα εξαρτήματα. Με ποιο τρόπο επεμβαίνουν στην κιθάρα για να τη μετρατρέψουν σε ηλεκτρακουστική; Θα έχει ανάλογο αποτέλεσμα με τις εργοστασιακές ηλεκτρακουστικές; Τέλος ποιος αναλαμβάνει τέτοιου είδους εργασίες;
Σε καμια περιπτωση δεν πεφτει μαχαιρι στην κιθαρα. Αν θες ενα στοιχειωδες eq πανω στην κιθαρα, η fishman νομιζω εχει controlers τα οποια τοποθετουνται στην τρυπα του σκαφους.georgym είπε:Με ποιο τρόπο θα μπούνε μετά τα ηλεκτρικά; Δε φαντάζομαι να κόβουν με τη σέγατην κιθάρα για να βάλουν τα εξαρτήματα. Με ποιο τρόπο επεμβαίνουν στην κιθάρα για να τη μετρατρέψουν σε ηλεκτρακουστική; Θα έχει ανάλογο αποτέλεσμα με τις εργοστασιακές ηλεκτρακουστικές; Τέλος ποιος αναλαμβάνει τέτοιου είδους εργασίες; Πολλές ερωτήσεις.... ξέρω. Ευχαριστώ πάντως εκ των προτέρων