Καλησπέρα κι από μένα!
Κατ αρχήν θα ήθελα να πω πως τα φτηνά ηλεκτρονικά set κάθε άλλο παρά καλό κάνουν. Καθώς έκανα το λάθος και πήρα (πέραν του ακουστικού set μου) το φθηνό της millenium
http://www.thomann.de/gr/millenium_mps100_edrum_starter_set.htm καθαρά για παραπάνω εξάσκηση χωρίς να ενοχλώ, μπορώ να πώ πως το έχω μετανιώσει.Τα pads είναι ποιοτικά απαράδεκτα καθώς και η αίσθησή τους δεν έχει ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι πολύ σκληρά και χωρίς σωστή επαναφορά με αποτέλεσμα να κουράζουν τα χέρια.
Είτε σε ηλεκτρονικό είτε σε ακουστικό set πάντως καταλήξετε, θα πρότεινα να δώσετε κάποια χρήματα παραπάνω (εφ'όσων μπορείτε φυσικά) διότι ή θα μείνουν στο μικρό μας φίλο, ή αν αποφασίσει πως δεν του κάνει, θα έχουν και καλύτερη αξία μεταπώλησης αν κινηθείτε προς τα εκεί.
Απλά θα πρέπει να σκεφτείτε τα θετικά και αρνητικά της κάθε περίπτωσης και να αποφασίσετε.
Μπορείτε σίγουρα να βρείτε πολύ καλές ευκαιρίες σε αγγελίες (το σετ μου είναι από αγγελία, ήταν αξιοπρεπέστατο για αρχή και κόστιζε κάτω από τα μισά αρχικά του χρήματα) και σε ακουστικά και σε ηλεκτρονικά.
Όσο για τις οτοασπίδες, φυσικά και καλό είναι να χρησιμοποιούνται (ή διαφορετικά ακουστικά κλείστου τύπου ή κάτι ανάλογο) και μάλιστα από το πρώτο λεπτό, καθώς η ένταση του οργάνου δεν κάνει καλό στα αυτιά μας.
Για να κλείσω, θα πω την προσωπική μου άποψη. Προτείνω ακουστικό set, για τους λόγους της αίσθησης, του ότι θα μάθει να κουρδίζει και πραγματικά θα... γουστάρει περισσότερο!
Ελπίζω να μην κούρασα!