Agile guitars

droneblack

Της παρέας
Στο θεμα που ανοιξε ο otto εβαλε ενα λινκ ο κανιμωθριος (thank you),με τις agile,καθως χαζευα στο site της rondo επεσα σε αυτην εδω http://www.rondomusic.com/harm1toastblue.html,απο εκεινη την στιγμη την σκεφτομαι συνεχεια,τη βλεπω στον υπνο μου και νομιζω πως δαγκωσα λαμαρινα  ;D .

Ξερει καποιος κατι για τις agile,εχει καποιος μια?Αξιζη να δωσω 350 ευρω και κατι ψιλα,( μαζι με τα μεταφορικα ) `η ειναι παλιοκοριτσο θα με εκμεταλλευτει και θα με πεταξη σαν στυμμενη λεμονοκουπα?

Δυστηχως δεν βρηκα καμια σε ebay-amazon,για να γλιτωσω λιγο απο τα μεταφορικα,και τα τελωνεια.

 
Από Αμερική δεν έρχονται? Και μόνο το τελωνείο θα σε πάει πολύ πιο πάνω από 350. Καλή φήμη έχουν.

 
Ναι Αμερικη...δυστηχως εχω διαβαση και ακουση για τα περι τελωνειου και την ψαχνω ακομα περισσοτερο τωρα για να υπολογισω (οσο καλυτερα μπορω και γινεται) τι θα χρεωθω τελικα και αν αξιζη .

 
Έχουν καλή φήμη.Μπορεί να σου τύχει ζονκ καμιά φορά,αλλά στην αντικαθιστούν αμέσως.Αν είσαι από Αμερική ;D Eπομένως είναι λίγο ρίσκο + περισσότερα λεφτά για να τη φέρεις εδώ.Γνώμη μου είναι να μην παραγγείλεις.

 
Δε στέλνουν με USPS αλλά με ιδιωτικές εταιρίες και όχι μόνο θα πληρώσεις τους φόρους του τελωνείου αλλά και παραπάνω για εκτελωνισμό! Δεν αξίζει πίστεψέ με, κι εγώ ήθελά να πάρω μια Douglas Spad που κοστίζει τα μισά λεφτά από αυτή που θες και δεν το έχω κάνει!

 
Πάντως, καλώς άνοιξε το θέμα, γιατί από πολλούς πέρασε η σκέψη να δοκιμάζαμε (και με τέτοιες τιμές  :o )

Η απογοήτευση όμως για το ακατόρθωτόν  :(

 
Η απογοήτευση όμως για το ακατόρθωτόν  Sad
Ετσι.....

Δεν πειραζει τα λεφτα στην ακρη ,και κατευθυνση προς εκεινη την road worn strato  ;) που συνεχεια αναβαλω και παραλιγο να το κανω για αλλη μια φορα!

 
Παλιότερα είχα επικοινωνήσει μαζί τους. Είναι πολύ επαγγελματίες. Τους είχα πει πως ενδιαφέρομαι για μία les paul και μου είχαν απαντήσει ότι δεν πωλούν les paul κιθάρες αλλά μόνο ότι φαίνεται στο site τους. Γενικά προσέχουν πολύ για νομικούς λόγους και για να μην συγχέονται με την κινέζικη αγορά των αντιγράφων. Τελικά δε προχώρησα σε αγορά διότι τα μεταφορικά ήταν πάρα πολλά και δεν συνέφερε καθόλου.

Οι κιθάρες αυτές κατασκευάζονται στην Ασία αλλά έχουν προσεχτικό φινίρισμα και κυρίως setup. Το "πρόβλημα" που έχω διαβάσει σε ξένα fora είναι το βάρος τους. Οι περισσότερες είναι ασήκωτες. Τα specs μοιάζουν εντυπωσιακά αλλά δεν έχω δει ποτέ από κοντά καμία.

Με άλλα λόγια ψήθηκα σχεδόν. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

 
otto## είπε:
Το "πρόβλημα" που έχω διαβάσει σε ξένα fora είναι το βάρος τους. Οι περισσότερες είναι ασήκωτες.
το ιδιο προβλημα εχουν κ οι Γιαπωνεζες orville..ασηκωτες.... :P

 
metalmike είπε:
Πρέπει να είσαι και λίγο άντρας για να παίξεις από 7χορδη και πάνω ;D
και πολυ αντρας για να παιξεις εξαχορδη και κατω  ;)
 
Πριν 2 χρόνια που είχα ψαχτεί με τις Agile,κατέληξα ότι το τελικό κόστος για έναν αγοραστή από την Ελλάδα,ουσιαστικά καταργεί αυτό για το οποίο είναι γνωστές οι Agile,δηλαδή το value for money.

Eδώ:http://www.noiz.gr/index.php?topic=179026.10

είχα υπολογίσει ότι για μια κιθάρα Agile αξίας 284 ευρώ,θα έπρεπε να πληρώσω σχεδόν 600..

Και με 600ευρώ,ειδικά αν ψαχτεί κάποιος στις αγγελίες,μπορεί να βρει απίστευτες ευκαιρίες και όχι γουρούνι στο σακί,χωρίς μάλιστα δικαίωμα επιστροφής ανεξαρτήτου κατάστασης παραλαβής της κιθάρας..

 
Με ενα γρηγορο ψαξιμο στο Γοογλε ειδα οτι και στην υπολοιπη Ευρωπη εχουν το ιδιο προβλημα. Το υψηλο κοστος μεταφορικων/εκτελωνισμου. Απορω γιατι δεν εχει βρεθει καποιος αντιπροσωπος ακομα  ::)

 
Ritchie77 είπε:
Με ενα γρηγορο ψαξιμο στο Γοογλε ειδα οτι και στην υπολοιπη Ευρωπη εχουν το ιδιο προβλημα. Το υψηλο κοστος μεταφορικων/εκτελωνισμου. Απορω γιατι δεν εχει βρεθει καποιος αντιπροσωπος ακομα  ::)
Ή έστω, να στείλουν με USPS βρε αδερφέ...

 
Ritchie77 είπε:
Με ενα γρηγορο ψαξιμο στο Γοογλε ειδα οτι και στην υπολοιπη Ευρωπη εχουν το ιδιο προβλημα. Το υψηλο κοστος μεταφορικων/εκτελωνισμου. Απορω γιατι δεν εχει βρεθει καποιος αντιπροσωπος ακομα  ::)

Γιατί ο αντιπρόσωπος θα χάλαγε αυτό ακριβώς που οι Agile προσφέρουν, το χαμηλό κόστος. Οι άνθρωποι στην Αμερικοί πουλούν ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ και το γεγονός της μη-άμεσης δοκιμής, σαν "πρόβλημα" υφίσταται και για τους Αμερικάνους. Απλά εκείνοι δεν έχουν το πρόβλημα των δασμών και των μεταφορικών.

Αυτό που κάνει η Rondo Music στην Αμερική το κάνει εδώ... ο Θωμάς με τις δικές του, in-house brands. Παραγγελία απευθείας στο εργοστάσιο που της κάνει, χοντρική τιμή, απευθείας πώληση μέχω του δικού του site στο internet, χαμηλά μεταφορικά και ανύπαρκτοι δασμοί και, τελικά, πολύ χαμηλή τιμή πώλησης. Τώρα, η ποιότητα των φθηνών Harley Benton σε σύγκριση με τις Agile είναι άλλη κουβέντα...

 
Όπως τα έγραψε ο Νέστορας...

Όσο για αυτό:

Έκτορας είπε:
Τώρα, η ποιότητα των φθηνών Harley Benton σε σύγκριση με τις Agile είναι άλλη κουβέντα...
Ναι,πράγματι οι Harley Benton είναι πιο υποδεέστερες(αλλά και πιο φθηνές) από τις Agile.

Η μόνη Agile τύπου Les Paul που έχω παίξει,σαν επίπεδο κατασκευής ήταν κοντά στις

Vintage Les Paul τις οποίες θεωρώ το πιο vfm Les Paulοειδές για έναν Ευρωπαίο.

 
είχα υπολογίσει ότι για μια κιθάρα Agile αξίας 284 ευρώ,θα έπρεπε να πληρώσω σχεδόν 600..
Eτσι ακριβως ,τοσα περιπου τα εβγαλα και εγω.(και δεν στελνουν τοσο μακρια χωρις σκληρη θηκη -βαλιτσα δηλ. συν 56 ντολλαρς στην τιμη)

Μιλησα με mail  με τον κ. Curt και του ειπα για το θεμα και αν υπαρχει κατι ,καποιος που μπορω να βρω τα προιοντα του στην Ευρωπη και απαντησε ακριβως αυτο που λεει ο Εκτορας

Γιατί ο αντιπρόσωπος θα χάλαγε αυτό ακριβώς που οι Agile προσφέρουν, το χαμηλό κόστος.
Μου ειπε ακομα το εξης :Vote for free trade! ;D

Aκομα την ψαχνω και εχθες βρηκα αυτο http://www.dutycalculator.com/new-import-duty-and-tax-calculation/

Και διαβασα και εδω https://portal.gsis.gr/portal/page/portal/ICISnet/faq?catid=10255981&faqid=10263281&&subcatid=10256061

Επομενως η μονη λυση για να φερω κιθαρα απο εκει ειναι χωρις να μου κοψουν το ποπο ειναι να βρω καποιον εκει να την παραλαβει απο Rondo και να μου την στειλει .

Παλι θα δωσω δασμους κτλ αλλα οχι τοσα.......ψαχνω ανθρωπο στην Αμερικα και μαλλον κατι βρηκα...θα δουμε..

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
[quoteΗ μόνη Agile τύπου Les Paul που έχω παίξει,σαν επίπεδο κατασκευής ήταν κοντά στις

Vintage Les Paul τις οποίες θεωρώ το πιο vfm Les Paulοειδές για έναν Ευρωπαίο.]

Απο οτι διαβασα σε αγγλικα φορουμ οι Vintage στην Αγγλια (και Ευρωπη) ειναι οτι και οι Αgile στην απεναντι οχθη,στα ιδια περιπου κατασκευαστικα στανταρ και vfm αντιστοιχα .

Vintage εχω ,ΘΕΛΩ και Agile  :'(

 
droneblack είπε:
Eτσι ακριβως ,τοσα περιπου τα εβγαλα και εγω.(και δεν στελνουν τοσο μακρια χωρις σκληρη θηκη -βαλιτσα δηλ. συν 56 ντολλαρς στην τιμη)

Μιλησα με mail  με τον κ. Curt και του ειπα για το θεμα και αν υπαρχει κατι ,καποιος που μπορω να βρω τα προιοντα του στην Ευρωπη και απαντησε ακριβως αυτο που λεει ο ΕκτοραςΜου ειπε ακομα το εξης :Vote for free trade! ;D

Aκομα την ψαχνω και εχθες βρηκα αυτο http://www.dutycalculator.com/new-import-duty-and-tax-calculation/

Και διαβασα και εδω https://portal.gsis.gr/portal/page/portal/ICISnet/faq?catid=10255981&faqid=10263281&&subcatid=10256061
Είχα επικοινωνήσει και εγώ με τον Kurt ο οποίος απαντούσε άμεσα και με σαφήνεια.

Ακόμη και μικρό ποσό να θεωρούνται από κάποιους τα 600 ευρώ για τόση συζήτηση,εγώ προσωπικά ποτέ δεν μπόρεσα να πείσω των εαυτό μου ότι θα πληρώσω περισσότερο από την μισή αξία της κιθάρας για να φτάσει τελικά στα χέρια μου.

Ωραίος ο calculator,τα ποσά που βγάζει είναι ρεαλιστικά.

Απο οτι διαβασα σε αγγλικα φορουμ οι Vintage στην Αγγλια (και Ευρωπη) ειναι οτι και οι Αgile στην απεναντι οχθη,στα ιδια περιπου κατασκευαστικα στανταρ και vfm αντιστοιχα .

Vintage εχω ,ΘΕΛΩ και Agile  :'(
Έτσι έχω διαβάσει και εγώ,είχα και στην κατοχή μου μια Vintage Lemon Drop.

Για Agile μπορείς να διαβάσεις και στο κιθάρα.γρ,όπου ένα μέλος αγόρασε μία και την παρουσίασε.

Υ.Γ.Α,και επειδή βλέπω πως το ψάχνεις το θέμα,αν πέσεις στην λύση της "εικονικής διεύθυνσης" που συζητούσαμε πριν κάτι μέρες,μην το κάνεις.

Πέρα από το γεγονός ότι είναι παράνομο το πιο πιθανό είναι να σου έρθει η κιθάρα σε μαύρα χάλια.

Γιατί σε μια διεύθυνση 2 πολιτείες παραδίπλα,ούτε "υπερατλαντικό" αμπαλάρισμα μην περιμένεις,ούτε κάποιον να έχει στοιχειωδώς χαλαρά τις χορδές..

Οπότε,αυτή η λύση δεν ενδείκνυται από καμία άποψη,ειδικά για κιθάρα.

 
Υ.Γ.Α,και επειδή βλέπω πως το ψάχνεις το θέμα,αν πέσεις στην λύση της "εικονικής διεύθυνσης" που συζητούσαμε πριν κάτι μέρες,μην το κάνεις.Πέρα από το γεγονός ότι είναι παράνομο το πιο πιθανό είναι να σου έρθει η κιθάρα σε μαύρα χάλια.

Γιατί σε μια διεύθυνση 2 πολιτείες παραδίπλα,ούτε "υπερατλαντικό" αμπαλάρισμα μην περιμένεις,ούτε κάποιον να έχει στοιχειωδώς χαλαρά τις χορδές..

Οπότε,αυτή η λύση δεν ενδείκνυται από καμία άποψη,ειδικά για κιθάρα.
Bασικα εχω ενα συναδελφο που εχει ξαδελφο στην Αμερικα και σκεφτομουν να την στειλω στο σπιτι του και μετα(αφου του δωσω οδηγιες περι αμπαλαζ,χορδων κτλ)να την ταχυδρομηση κανονικα και χωρις καμια κομπινα .Δηλ. απο ιδιωτη σε ιδιωτη χωρις εμπορικη φαση να εμπλεκεται.

Στην προκειμενη περιπτωση τι θα μπορουσε να ειναι παρανομο?(ρωταω μηπως δεν καταλαβαινω κατι και εχω περιπετειες)

Σιγουρα πρωτα θα δω αν με συμφερει ακομα και με αυτο το τροπο.

Και γω lemon drop(βλεπε αβαταρ) και μου αρεσει παρα πολυ!

 

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
21
Εμφανίσεις
4K

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top