Περί nut

skantzos

Παλιά καραβάνα
Βρήκα ένα μπρατσάκι allparts στο e-bay, και θέλω να πάρω κανένα nut. Εκτός από το πού να το αγοράσω, θα ήθελα να μάθω και τίποτα για τα υλικά ναούμ... ακούω κόκαλα κέρατα tusq γραφίτες, γράφτε ότι ξέρετε και θα ρίξω και μια πενιά για πάρτη σας  :)

Eρως ητο

0990812000_lg.jpg

για roller δε με βλέπω, ποιος ειμαι, ο βανχαλεν

alderbody είπε:
τιποτα δεν υποκαθιστα ενα καλοκομμενο κοκκαλακι...  ;)
έχεις να προτείνεις κάτι συγκεκριμένο; να πάρω προ-κομμένο :) ή blank;

blank pre-radiused unbleached κοκαλακι + ενας καλος μαστωρ = επιτυχια/ευτυχια

τετοια ...οστα εχει ο stewmac

εδιτ_  παρε 2-3 να εχεις. Ειναι πιθανο να σπασει στο λιμαρισμα.  :o  :'(

To κοκκαλακι ειναι κλασσικη λυση που δεν απογοητευει. Εγω βεβαια ειμαι ορκισμενος οπαδος του γραφιτη...

skantzos είπε:
για roller δε με βλέπω, ποιος ειμαι, ο βανχαλεν

έχεις να προτείνεις κάτι συγκεκριμένο; να πάρω προ-κομμένο :) ή blank;
O Βανχάλεν είχε brass στις Frankenstrat του.  ;) Για roller, δες Jeff Beck.

Εγώ προτείνω να πάρεις 3-4 έτοιμα tusq και το μόνο που θα έχεις να κάνεις θα είναι να τα λιμάρεις για να φτάσουν στο κατάλληλο ύψος. Εκτός αν παίζεις με 11άρες και πάνω, που θα χρειαστεί και να ανοίξεις τα αυλάκια.

Τις σιχαίνομαι τις δουλειές με τα nut και συμφωνώ με τον Alder ότι η καλύτερη λύση είναι να την πας σε μάστορα. Σκέψου την ψυχολογική σου ηρεμία.

Τόλμησα μια φορά και λιμάρισα μόνος μου ένα nut με κάτι σετ ψευτολίμες της πλάκας, κάτι πριονάκια χειροτεχνίας (για τις λεπτότερες χορδές) κτλ. Οδηγίες υπάρχουν στο νετ.

Το πιο δύσκολο είναι να υπολογίσεις το σωστό spacing ανάμεσα στις χορδές. Στο ρύθμισμα του βάθους θέλει απλά υπομονή και προσεκτικά βήματα.

Πήγα μετά από καιρό την κιθάρα για σετάρισμα σε γνωστό καλό μάστορα της Θεσσαλονίκης και του είπα να ρίξει μια ματιά και στο nut. Τι έχει το nut, μου λέει; Μια χαρά το βλέπω ...

Nutα μας, nutα μας που έγινα και μάστορας  :P

alderbody είπε:
ωραίος,ευχαριστώ

αλλά πως ξέρω ποιο απ'τα 2 μήκη παίρνει η δικιά μου?

τη μετράω? τα λέει κάπου?

και εννοούσα πόσο θα πάει σε όλη την πρόσθεση, δηλαδή μαζί με την εργασία του μάστορα αν χρειαστεί να το σκαλίσει ή αν το πάρω έτοιμο....αν χρειάζεται μετά κάποια ρύθμιση τελική...

hot_sauce είπε:
ωραίος,ευχαριστώ

αλλά πως ξέρω ποιο απ'τα 2 μήκη παίρνει η δικιά μου?

τη μετράω? τα λέει κάπου?
απλα παρε το μεγαλο και κοψε ραψε θα ερθει.το μεγαλο μικρενει,το μικρο δε μεγαλωνει :)

και εννοούσα πόσο θα πάει σε όλη την πρόσθεση, δηλαδή μαζί με την εργασία του μάστορα αν χρειαστεί να το σκαλίσει ή αν το πάρω έτοιμο....αν χρειάζεται μετά κάποια ρύθμιση τελική...
αμα βαλει το χερακι του ολο και κανα 20αρικο θα παρει

funkysoul είπε:
απλα παρε το μεγαλο και κοψε ραψε θα ερθει.το μεγαλο μικρενει,το μικρο δε μεγαλωνει :)
σωστός!

αμα βαλει το χερακι του ολο και κανα 20αρικο θα παρει
χμ...τσιμπάει ε?

θα πάω κέντρο από βδομάδα με την κιθάρα επ'ώμου να την δει κάποιος και να συζητήσω πιθανές λύσεις και επεμβάσεις.

ευχαριστώ παιδιά!

Η γνώμη μου είναι ότι αν δεν ξέρεις τι κάνεις, η αμοιβή του μάστορα για ένα σωστό nut είναι η καλύτερη επένδυση για να παίζει σωστά η οποιαδήποτε κιθάρα.

Εννοείται ότι αν θέλει κανείς να το κάνει μόνος του πρέπει να έχει και τα σωστά εργαλεία δηλαδή τις ειδικές λίμες.

harilatron είπε:
Η γνώμη μου είναι ότι αν δεν ξέρεις τι κάνεις, η αμοιβή του μάστορα για ένα σωστό nut είναι η καλύτερη επένδυση για να παίζει σωστά η οποιαδήποτε κιθάρα.
μαζί σου...θα πάω να συζητήσω μαζί του, να του δείξω τι με ενοχλεί και λογικά θα του πω να μου κάνει ένα...

αν τα 20Ε που αναφέρθηκαν είναι μαζί με το καινούριο nut τότε είναι καλή τιμή...

Εννοείται ότι αν θέλει κανείς να το κάνει μόνος του πρέπει να έχει και τα σωστά εργαλεία δηλαδή τις ειδικές λίμες.
ακόμα δεν ξέρω τίποτα για την κατασκευή και διαμόρφωση nut....

όταν μάθω...θα το κάνω κι αυτό μόνος μου! ;)

Trending...

Νέα θέματα

Back